2011-04-30

Lördag

Helgen blir inte riktigt som den vat planerad. Jag hade tänkt att jag skulle åka till Uppsala för att ta del av valborgsfirandet där, precis som förra året, men min pojkvän blev sjuk morgonen efter min skiva så det sket sig, likaså allt annat mysigt som man planerat denna helg. Jag kan trösta mig med att vädret iallafall inte var det bästa idag. 
Ikväll ska jag till Hanna för lite födelsedagsfirande, resten av helgen måste jag plugga. Jag är sjukt trött på att skriva långa uppsatser, speciellt efter vårt projektarbete, men jag måste få det klart någon gång.


2011-04-30

Mösspåtagning


Efter mösspåtagningen i aulan gick klassen ut till skolgården för att ta lite töntiga klassbilder. Därefter drog vi till Söder som väldigt många andra blivande studenter. En härlig dag var det, trots att gårkvällens festande satt sina spår hos många av oss. Jag blir helt slut efter en studentskiva, hur ska jag orka med tre stycken nästa vecka?


2011-04-30

It's getting closerUnderbara liv. Underbara ungdom. Du försvinner för fort. 
Idag hade vi mösspåtagning. Det närmar sig verkligen nu. Vår studentskiva som vi planerat i ett år var över på en kväll. Vi har sex veckor kvar tillsammans. Sex veckor. Det är helt ofattbart. Jag har nog aldrig varit så känslosamt laddad inför något så länge som inför studenten, och aldrig med så blandade känslor. Glädje och förväntan, sorg och ängslan. Jag kan inte ens tänka på studenten utan att få en klump i halsen. Idag när rektorn talade och kören sjöng i aulan satt jag med en klump i halsen, som vanligt, och intalade mig att inte börja gråta. Men när jag kollade åt vänster satt Karin och bölade, åt höger grät Miranda. Till och med Elina började gråta. Det var helt omöjligt att hålla tillbaka. Vi satt där och grät, samtidigt som vi skrattade åt oss själva för att vi grät mitt bland alla allvarliga människor runt omkring oss. Jag tror att jag talar för oss alla när jag säger att vi gråter för att vi har det så jävla underbart nu, tillsammans. Vi har haft det underbart i tre år, och snart är det slut.

Jag har nog aldrig någonsin varit så ovetande om vad som väntar mig i mitt liv. Jag vet inte om jag ska studera nästa år, om jag kommer in eller inte, eller om jag ska jobba eller resa. Jag kan inte med säkerhet säga vilka vänner jag kommer umgås med om ett halvår, jag vet inte ens vad exakt jag ska göra denna sommar. Jag vet ingenting, vilket är väldigt jobbigt för mig. Men jag har insett att jag får ta saker som de kommer, dag för dag. Spontant. Dessa sex veckor måste jag njuta av, dag för dag, för de försvinner och kommer aldrig mer tillbaka. Det finns inte tid att oroa sig, tänka och analysera. Ibland kan man inte ens planera. Att leva i nuet, kallas det. Det som händer nu är det viktiga.
I slutändan blir allt bra.


2011-04-29

Studentskiva!

Igår var det vår tur att ha studentskiva! Jag kan inget annat än säga att jag är väldigt nöjd med allt, både middagen och festen! Jag och alla mina kära klasskamrater njöt för fullt, hoppas att alla andra hade lika roligt som vi! Det var också kul att så många satsade på maskeradoutfiten. Även middagen bjöd på mycket skratt åt talen och klassnomineringarna.
Vi hade filmtema, och jag valde att gå som Padme från Star Wars, med Leias frisyr. Jasmin matchade mig genom att gå som Luke Skywalker eller Anakin (har ingen vidare koll på det där) men det lysande svärdet från br leksaker gick inte att ta fel på. Tyvärr lyckades jag inte hålla den nystartade traditionen, att vara kvar tills det stänger och komma hem runt fem, då jag efter allt dansande knappt orkade stå av trötthet. Därför åkte vi hem vid två istället.
Hursomhelst, tack alla som gjorde skivan lyckad!
2011-04-27

Kungsträdgården


Vädret som vi har haft de senaste veckorna är för bra för att vara svenskt väder, jag är van att klaga på det. Igår när jag sa att det är för bra för att vara sant började det regna på kvällen, så jag borde kanske hålla tyst och vara glad.
Idag har vi njutit av solen i vackra Kungsträdgårdens, med ett tak av blommor. Det gäller att passa på innan det försvinner! Jag förträngde alla "måsten", men nu har det hunnit ikapp och jag har en massa plugg, förberedelser inför vår studentskiva imorgon och annat jag måste fixa. Men jag ska inte klaga, roliga dagar väntar!


2011-04-24

Dino Merlin


Det blev en tur till Norrköping ändå. Efter konserten åkte jag och Jasmin hela vägen hem i vår snygga BMW. I wish.


2011-04-22

The apple doesn't fall far from the tree

Ni vet när man ibland råkar ut för stunder då man inser att man är eller gör något precis som sina föräldrar, som man egentligen brukar skratta åt eller klaga på? Det hände mig nyss. Dennis var på väg ut när jag stoppade honom och påpekade att hans hår är blött. Han svarade att det är vax.
- Försök inte lura mig, jag ser ju att det är helt blött. Du kommer bli sjuk!
- Men vad är det med dig? Jag brukar jämt gå ut med blött hår, det är inte minusgrader ute!
- Men det blåser fortfarande! Kom inte till mig sen när du får upalu mozga! (hjärninflammation).

Slutsats: Omg. Jag kommer uppfostra mina barn likadant när det kommer till sådant, jag kommer antagligen tvinga dem att ha potkosulja också, skydda dem mot propuh som om det vore djävulen, och göra dem överkänsliga mot kyla. Stackars barn. Nu kom jag att tänka på ett stycke ur ett inlägg jag skrev för något år sedan:

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, tack så jättemycket mamma för en barndom med potkosulje (utrpane naravno, ugurane u gace) och överdrivet varma kläder, och för att jag aldrig, nedooo bog, fick sitta på nåt kallt, och för att jag aldrig fick somna eller gå ut med ett enda blött hårstrå på huvudet för då skulle jag få "upalu mozga". Tack, jag är verkligen härdad mot kyla nu. Eller inte.
Alltså det här potkosuljafenomenet... Hur många bosnier har gått igenom revoultionen mot potkosulja? När jag och Dennis började skolan och upptäckte att det inte är var så kul att ha potkosulja när ingen annan hade det, och när alla svennebarn efter gympan frågade "Varför har du linne under tröjan?", då började kriget mot potkosuljan. Mamma försökte med argumenten "ozebsti ce ti bubrezi!", "potkosulja upija znoj!" men nej. Det var slutet för potkosuljan.
Skulle gissa på att 99% av bosnierkidsen har gått igenom något liknande.


2011-04-22

FredagJag har hunnit med lite av allt denna dag. Jag har duschat, städat, strykt kläder, pluggat och till och med hunnit leka lite med webcamen. Sen ska jag iväg till staden för fika i kvällssolen. Ikväll blir det antagligen utgång och imorgon jobb. Jag blir trött bara av att tänka på det. Den stora frågan just nu är om jag ska på Dino Merlin i Norrköping imorgon efter jobbet. Att ta sig till och från Norrköping låter jobbigare än vanligt just nu. Haha åh, dessa konserter... En gång i tiden såg man framemot dem och köpte outfit till konserten en månad i förväg. Nu är det inte bara så att man bestämmer vad för skit man ska slänga på sig en timme innan, utan jag bestämmer om jag ens ska gå en timme innan. Any to the way... Hejdå.


2011-04-19

Bloggen

Den senaste tiden har jag funderat lite över bloggandet och vad det har tillfört mig, och det är mer än vad jag en gång hade kunnat tro. Inte bara positivt tyvärr. Det förvånar mig egentligen då jag jämfört med andra inte har många läsare. Men några hundra människor, de flesta av dem människor jag inte känner, gör en stor skillnad på vad bloggandet betydde när jag började och hur är det är nu.

Jag har bloggat i över tre år, och jag hade inte gjort det så länge om jag inte tyckte om det. Det är som en slags hobby, jag tycker det är roligt att lägga ut bilder, jag tycker om att skriva (det kanske är värt att nämnas att jag alltid varit en dagboksmänniska), och jag tycker att det är kul med respons och att ibland även diskutera när tillfälle ges. Jag har också upptäckt att det finns så många trevliga människor, som uppmuntrar, hjälper och ger komplimanger utan egen vinning, utan att jag ens vet vilka de människorna är, och ändå kan en kommentar från dem göra mig väldigt glad. Några gånger har det också hänt att personer kommit fram till mig på till exempel bosniska fester och sagt att de läser min blogg och tycker om den. Jag uppskattar verkligen det.

Men, varför jag börjat känna avsmak för bloggandet är för att alldeles för många no-lifers hittat hit och bryr sig för mycket om ens privatliv. Varför? För skvaller? För att hitta fel som ni kan må bättre av själva? Jag syftar inte bara på min blogg när det kommer till sådant utan jag ser så sjuka kommentarer på många andra bloggar. Oftast hos bosniska tjejer, vilket är föga förvånande. Vad är det med er människor? Varför bryr ni er om en tjej får sova i samma säng som sin pojkvän, eller hur många hon haft sex med, eller vad hennes föräldrar säger om si och så? När blir det dags för er att fokusera på era egna liv och bry er mindre om andras? Ni är otroligt pinsamma och jag tycker synd om er som faktiskt har ett stort intresse för sådant. Uppenbarligen har ni lite att göra och tänka på i era egna liv.

Vad jag vill komma fram till är att jag har börjat tycka att det är obehagligt med detta intresse. Jag börjar också tycka att det är obehagligt att jag inte kan gå på en bosnisk konsert utan vetskapen om att folk jag aldrig sett tidigare känner igen mig och bryr sig om vad jag gör, händer något som är värt att skvallras om tar man första bästa tillfälle. Det är obehagligt med människor som kommenterar påhitt och falskheter i min blogg för att förstöra för mig, om personer i min omgivning dessutom. Och det är sorgligt att min blogg har fått mig att inse att det finns så många människor som inte vill mig gott, som gottar sig i min olycka.

Jag vill inte sluta blogga och kommer inte att göra det den närmsta tiden. Men tanken har slagit mig att lösenordsskydda bloggen, eller kanske pausa ett tag och spara allt jag skriver i utkast tills jag känner för att publicera det. Jag vet inte. Det jag vet är att bloggandet börjar tillföra mer och mer negativt, och det är jävligt synd, för jag älskar min sketna lilla blogg.


2011-04-19

Chill by the grill2011-04-18

Kommentarer

Detta väntade mig när jag kom hem idag. Jag vet inte om jag ska skratta eller förundras över att människor bryr sig så mycket om mitt kärleksliv, människor jag inte ens känner. Den sista kommentaren tycker jag var ett bra svar åt mig.

Anonym
om Fredag:
Snygga bilder! Kan du inte lägga upp lite nya bilder på dig och din pojkvän?? Måste bara säga att ni är otroligt snygga ihop, ett av de vackraste par jag sett :) ta hand om dig!

Anonym om Söndag:
Har du gjort slut med din kille? Det verkar som att du är ledsen i vissa av dina inlägg.

Anonym om Söndag:
ja hur går det med jasmin, du skriver inte lika mycket om honom :(

Anonym om It's a beautiful day, don't let it get away:
har du pojkvän? :)

K om It's a beautiful day, don't let it get away:
Hur länge har du varit i ett förhållande?

Minna
om Söndag:
Varför ska man undra om Lana har gjort slut med sin kille. OM hon har gjort det så är det hennes ensak. Man behöver inte nämna sin pojkvän/flickvän i varje inlägg för att bekräfta att man fortfarande är tillsammans.


2011-04-18

It's a beautiful day, don't let it get awayTidsinställt inlägg: Man kan bara inte sitta hemma när det är så fint väder ute. Jag har börjat inbilla mig att det är sommar. Det blir därför en tur till stan och efter det grillning med lite folk på söder!


2011-04-18

Söndag

Idag har jag varit med Karin som spenderat halva dagen här. Hon kom som en räddande ängel med en påse full av choklad och ett sinne fullt av klokheter. Som vanligt satt vi i köket och diskuterade livet i några timmar. Ibland känner jag att vi borde tilldelas något pris för våra psykologiska analyser och funderingar. Och ibland känner jag att vi skulle må bättre av att sluta analysera och istället vara efterblivna som så många andra i denna värld. Tre saker är iallafall klara:
1. Jag skulle behöva lite mental träning för att öva upp förmågan att påverka det psykiska.
2. Jag älskar min fina vän Karin väldigt mycket. Vad skulle jag ta mig till utan en person som henne i mitt liv?
3. Jag måste sova.


2011-04-17

Leave the world behind

Kom hem från Melisa för ett tag sedan där vi firade hennes snart kommande födelsedag. Jag åkte hem lite tidigare av olika anledningar. Det bästa med kvällen var iallafall att jag fick träffa några av mina tjejer som jag har saknat väldigt mycket. Det blev även en del dans och god mat. På vägen hem blev jag kompis med busschaufören och istället för att släppa av mig mitt ute i skogen där jag skulle vänta på nästa buss skjutsade han hem mig hela vägen till Skarpnäck eftersom hans vända ändå var slut. Återigen en helt okänd människa vars goda gärning fyllde mig med väldigt mycket glädje och uppskattning. Älskar att sådana människor dyker upp ibland när det verkligen är läge, behövdes då det finns en del andra människor jag äcklas av. Ja, äcklas är nog rätt ord.


2011-04-15

Fredag

Det är inte förrän nu det börjar sjunka in att påsklovet har börjat, och det känns underbart! Jag kan dock inte slappna av än eftersom jag fortfarande har skolarbete som stalkar mig, men det är bara att gilla läget. Värmen ger mig ändå en hög dos av livslust som inte ens plugget kan förstöra! (typiskt om det skulle börja regna nu bara för att jag sa det).
Efter skolan idag hämtade mamma mig och vi åkte till stan för att fixa lite ärenden. Vi tog även årets första glass i solen. Ikväll blir det en lugn fredagskväll. Nu när man blivit gammal och går på dessa skivor mitt i veckan har man lust att ägna helgen åt att bara det lugnt, mysa och ha filmkvällar... Gå promenader, läsa tidningar, dricka te, lösa lite korsord...
Eller inte. Men ikväll blir det lugnt och imorgon blir det fest.


2011-04-14

We don't sleep when the sun goes down

Igårkväll var vi på SM3Bs skiva på Rose och hade ännu en rolig kväll med kärrtorpmänniskorna. Först mötte vi upp tjejerna för lite förkrök, det såg väldigt roligt ut när det satt ett stort, färglatt gäng, utklädda till olika barnfigurer vid ett bord. Jag var utklädd till Snövit, version 2.0 haha. Kvällens återkommande fråga var om jag hade klippt mig, men det var klämmorna som gjorde sitt jobb under halva kvällen. Jag och Karin var återigen kvar until the end på skivan (vägrar vara the blitzer) och följde med killgänget till donken efteråt. Vi somnade inte förrän vid kl 6 imorse! Som tur hade vi en väldigt chill dag i skolan då vi mest satt och fikade. Jag försökte mig på att åka till stan efteråt eftersom jag tyckte att det var underbart med sol och att jag kunde gå ute i bara kavaj för första gången i år, men höll inte ut mer än kvart. Åkte istället hem och däckade i några timmar. Känner mig helt utslagen dagen efter dessa skivor. Jag undrar om jag kommer lyckas hålla "until the end" traditionen på de efter lovet då det kommer bli fyra skivor på en vecka.2011-04-13

Off to school


2011-04-12

Tisdag

Har jag nämnt att jag hatar tisdagar? Ja, och jag gör det igen. Jag har stressat, jag har haft ont i magen, jag har gråtit (inte för att det är något ovanligt när det kommer till mig) jag har varit så utmattad att jag somnat och sovit bort halva dagen och nu måste jag sitta uppe resten av kvällen för att jobba på projektarbetet.
Jag hoppas att morgondagen blir bättre. Den borde bli det, imorgonkväll är det ännu en kärrtorpsskiva på G och jag har höga förväntningar på den efter den förra. Temat är barndomsfigurer och eftersom jag är ganska fantasilös och lat just nu får jag köra på snövit som jag gjorde på spexfotot, med lite ändringar då. Känns hursomhelst bra med lite party mitt i allt.
Innan jag avslutar måste jag tillägga att jag älskar att det finns snälla människor, främlingar, som kan göra ens dag lite bättre för stunden genom en enkel god gärning. Det var allt för mig.
 


2011-04-11

Måndag


Jag älskar How I met your mother, man lär sig många bra ord och uttryck från serien. "The Blitz" är ett bra ord på den som missar det roliga på festen. Jag kände mig som en blitz idag på lunchen när jag fick höra att det började spåra och hända saker precis efter att jag åkt hem i lördags. Aw maaan. Det gäller att stanna kvar until the end.

Hursomhelst, nu är man inne på en ny vecka och den sista innan påsklovet. Imorse fick jag ett prov avklarat och ännu en sten lyft från ryggen, two more to go. Denna vecka blir den jobbigaste hittills, jag vet inte hur jag ska få ihop allting. Jag får veta hur jag lyckades, eller inte lyckades, om en vecka. Och det lär nog gå snabbt fram tills dess
Jag har förresten fixat min ansökan till arkitektprogrammet nu, sedan får jag bestämma mig för hur jag gör i juli. Kommer jag inte in är valet gjort åt mig och då går jag den förberedande kursen och försöker nästa år istället. Kommer jag in tror jag nog att jag kommer ha ganska svårt att tacka nej. Med tanke på att jag varken gjort arkitektprovet eller högskoleprovet, och bara sökt till KTH blir mina chanser mindre. Dock är det skönt att känna att en del av mig vill ha ett ledigt år, kommer bli lättare att hantera ett avslag än om jag verkligen skulle vara inställd på att plugga direkt.


2011-04-10

Söndag

Det blev en långpromenad med Natalie som var välbehövd både psykiskt och fysiskt. När vi skiljdes åt gick jag och log och kände en otrolig tacksamhet för att jag har så fina vänner. Det betyder allt för mig att ha vänner som man vet finns där, som man kan lita på och som är beredda att sträcka ut armarna så fort man behöver luta sig mot dem. Som gläds åt ens lycka och delar ens sorg, som inte går bakom ryggen på en och låter avundsjuka eller annat komma i vägen. Jag har sett mycket av sådant och vet att äkta vänner inte är lätta att hitta. Men dom jag hittat älskar jag otroligt mycket.


2011-04-10

Na grudima si mojim disao ti


2011-04-10

Baby I just wanna dance, I don't really care

Lördagen har inneburit jobb och fest. Vi firade Elina igår och blev bjudna på middag och party hemma hos henne. Det var väldigt trevligt, men dagens jobbande och mensvärk hade satt sina spår och vid två när jag åkte hem var jag helt slut.
Idag måste jag plugga lite igen (please god låt denna period vara över snart) men jag känner för att ta en promenad i solen innan det. Ska hitta någon som är villig att följa med. 


2011-04-08

Torsdag

Idag fick jag reda på att inlämningen av en av de uppsatser jag måste skriva är framflyttad. En sten lyftes av min rygg. Bara några stenar kvar. Trots stressen och tidbristen fick jag inget gjort idag. Jag tror att min hjärna har riktigt bra försvarsmekanismer, för jag har totalt lyckats tränga undan känslan av stress och vägrar tänka på allt som väntar. Mår bra av det so why not keep it that way. Jag och Karin satt kvar i skolans cafeteria till klockan halv fem utan att göra något alls av vårt arbete. Tillslut kom en av mattanterna som antagligen undrade om vi inte hade några hem och bad oss gå. När jag kom hem kom Natalie över en stund, och när hon gick lyckades jag somna och vaknade inte förran klockan tio. Så värdelöst! Imorgon måste jag därför ägna halva dagen åt plugg trots att jag är ledig, resten ska spenderas med Jasmin.
Jag har förresten kommit fram till varför jag ser ut som att jag är förkyld med påsar under ögonen, varför det kliar i hela munnen och ögonen, och varför jag nyser hela tiden. So we meet again, pollen...


2011-04-05

Tisdag

Det händer inte mycket hos mig dessa dagar. Jag får panik och vill helst gråta när jag tänker på denna period fram till påsklovet. Därför gör jag inte det, får ta varje dag som den kommer. Tänker istället på alla fester, födelsedagar och studentskivor som väntar. Härligt.
Nu måste jag plugga inför provet imorgon. Älskar att jag alltid sätter igång kvällen innan. Kommer inte ihåg när jag sist hade prov. Eller när jag sist gjorde något vettigt i skolan. Har jag ens gjort något vettigt i trean?


2011-04-02

90-tals skiva

Vi hade sjukt roligt i torsdags! Från början till slut! Jag hade verkligen ont i kinderna efteråt för att jag skrattat så mycket under hela kvällen. Jag och karin garvade till och med fram till min ytterdörr klockan halv fem på natten. Allt var bara så bra, stämningen, folket, temat och outfitsen, humöret, vägen dit och vägen tillbaka. Vissa såg verkligen ut som att de var hämtade från en klassfest i ettan med våfflat hår och glitterspray. Andra hade fruktansvärda, slickade mittbenor, sportbyxor eller överdrivet mycket jeansplagg på sig. Underbart. Det dansades hela kvällen, på bord, stolar och högtalare.
Om jag har det hälften så bra på varje studentskiva som på denna är jag nöjd. Men det lär det bli med kärrtorpfolket.
Gah, jag älskar min skola, jag vill inte att det ska ta slut.


2011-04-02

Lördag

Jag har sovit i femton timmar! Jag skulle kunna fortsätta i några timmar till känner jag, men det får räcka. Torsdagskvällens skiva sög all min energi ur mig, men jag och Karin lyckades ta oss upp efter några få timmars sömn och gå till skolan ändå. Vi båda är de största slackers vi känner, därför var vi otroligt stolta över oss själva. Egentligen är den enda anledningen till att jag lyckades vakna att jag mådde illa av hunger. Jag kände mig också hyfsat fräsch... tills påsarna under ögonen började ta form. De var brutala. Jag lunchade med Jasmin i stan och försökte gå runt i lite butiker med honom efteråt tills jag nästan började se suddigt av trötthet. Därför spenderades fredagskvällen i sängen.

Jag är lite missnöjd över att jag inte drog några aprilskämt igår. Det är min grej, jag lurar andra hela dagen och förblir den olurade. Jag lurade inte ens min mamma som brukar vara det största offret varje år. Fan. Jag får ta igen nästa det år.