Lana Karat -
2011-04-19

Bloggen

Den senaste tiden har jag funderat lite över bloggandet och vad det har tillfört mig, och det är mer än vad jag en gång hade kunnat tro. Inte bara positivt tyvärr. Det förvånar mig egentligen då jag jämfört med andra inte har många läsare. Men några hundra människor, de flesta av dem människor jag inte känner, gör en stor skillnad på vad bloggandet betydde när jag började och hur är det är nu.

Jag har bloggat i över tre år, och jag hade inte gjort det så länge om jag inte tyckte om det. Det är som en slags hobby, jag tycker det är roligt att lägga ut bilder, jag tycker om att skriva (det kanske är värt att nämnas att jag alltid varit en dagboksmänniska), och jag tycker att det är kul med respons och att ibland även diskutera när tillfälle ges. Jag har också upptäckt att det finns så många trevliga människor, som uppmuntrar, hjälper och ger komplimanger utan egen vinning, utan att jag ens vet vilka de människorna är, och ändå kan en kommentar från dem göra mig väldigt glad. Några gånger har det också hänt att personer kommit fram till mig på till exempel bosniska fester och sagt att de läser min blogg och tycker om den. Jag uppskattar verkligen det.

Men, varför jag börjat känna avsmak för bloggandet är för att alldeles för många no-lifers hittat hit och bryr sig för mycket om ens privatliv. Varför? För skvaller? För att hitta fel som ni kan må bättre av själva? Jag syftar inte bara på min blogg när det kommer till sådant utan jag ser så sjuka kommentarer på många andra bloggar. Oftast hos bosniska tjejer, vilket är föga förvånande. Vad är det med er människor? Varför bryr ni er om en tjej får sova i samma säng som sin pojkvän, eller hur många hon haft sex med, eller vad hennes föräldrar säger om si och så? När blir det dags för er att fokusera på era egna liv och bry er mindre om andras? Ni är otroligt pinsamma och jag tycker synd om er som faktiskt har ett stort intresse för sådant. Uppenbarligen har ni lite att göra och tänka på i era egna liv.

Vad jag vill komma fram till är att jag har börjat tycka att det är obehagligt med detta intresse. Jag börjar också tycka att det är obehagligt att jag inte kan gå på en bosnisk konsert utan vetskapen om att folk jag aldrig sett tidigare känner igen mig och bryr sig om vad jag gör, händer något som är värt att skvallras om tar man första bästa tillfälle. Det är obehagligt med människor som kommenterar påhitt och falskheter i min blogg för att förstöra för mig, om personer i min omgivning dessutom. Och det är sorgligt att min blogg har fått mig att inse att det finns så många människor som inte vill mig gott, som gottar sig i min olycka.

Jag vill inte sluta blogga och kommer inte att göra det den närmsta tiden. Men tanken har slagit mig att lösenordsskydda bloggen, eller kanske pausa ett tag och spara allt jag skriver i utkast tills jag känner för att publicera det. Jag vet inte. Det jag vet är att bloggandet börjar tillföra mer och mer negativt, och det är jävligt synd, för jag älskar min sketna lilla blogg.


Kommentarer
Postat av: amra

Jag tycker att du är en otroligt vacker och framför allt en stark tjej som inspirerar och även har en intressant och BRA blogg. Sen att folk och andra bosnier snackar skit betyder bara att de inte har något bättre för sig. Tycker du ska fortsätta som du gör för idioter är det ingen ide att lägga sin tid på. Hoppas du förstår att du är så mycket bättre än de alla! Kram :)

2011-04-19 @ 12:22:03
URL: http://amraa.devote.se
Postat av: Mia

Hej:)

Ja sam iz norveske a citam tvoj blogg dnevno, zato sto super pises i nepises samo sta si obukla danas i kako se sminkas nego isto tako znas pisati o vaznim stvarima, i po tvom blogu vidi se da si pametna cura. Vise mi je dosadilo citati one tipicne norveske bloggove a isto tako citam i neke svedske. Pravo mi je cool da ti koja si isto iz BIH pises na nasem i oppdateras bosanske festove sto su u Stockholmu. Sto se tice drugi cura/ ljudi sto pricaju skit i tako ja bi sve to da izvines odjebala. Ako oni imaju tako low life i nemaju drugi interesa, e onda nemam rijeci za njih. Nastavi ti sto volis, a oni sto nemaju drugog posla: GET A LIFE.

:)

2011-04-19 @ 14:37:36
Postat av: Anonym

Om du kollar hon Minellas blogg, hon som var med i Big brother, så är det nästan bara bosnier som skriver elakt. Visste inte att du brukade få elaka kommentarer ?Jag förstår känslan när nån kliver över ens mur och inte respekterar ens personliga integritet.

2011-04-19 @ 15:48:58
Postat av: alice.

Jag fattar inte varför folk bryr sig om vad andra gör. Tänk om man hade så mkt fritid hehe :)

Men såhär är livet. jag är lite äldre och tro mig det blir bara värre. din (vår) uppgift är strunta i allt som sägs och hålla huvudet högt! "ppl would kill to see you fall" !!

take care.

2011-04-19 @ 16:54:22
Postat av: Anonym

Lana..!

läs igenom en gång till och se vad du har skrivit ner.

I mina öron låter det som att du ge upp för människor som pratar skit om dig och annat? Du ge dom precis det de villa ha från dig, svaghet.

Du är en begåvad och vacker tjej så förstår inte varför du tillåter dig själv att suga upp all denna negativa energin dom tillför dig. De är ju bara haters eller hur lana? Kom igen tjejen! bring it on! du kan inte bara låta din blogg gå i idee för dom??

2011-04-19 @ 17:14:41
Postat av: Lana

Amra: Tack, glädjer mig att du tycker så! Jag lägger inte min tid på idioter, det är idioter som lägger sin tid på sånt de inte borde ;)Mia: Hvala, stvarno mi je drago da tako mislis!Anonym: Kan tänka mig att det är så. Jag får sällan elaka kommentarer i den stilen som "du är ful, du är korkad" osv. Om någon skriver något negativt om mig på det sättet skulle jag inte heller ta åt mig eftersom jag vet bättre. Det jag stör mig på är att folk använder min och andras bloggar som verktyg för skvaller och för att snoka i andras liv. Det är så fult. Det är ännu fulare när det börjar handla om människor i ens omgivning.alice.: Förstår inte heller. "ppl would kill to see you fall", jo det märker man mer ju äldre man blir.anonym: Haha tack för peppandet, men jag ger inte upp för att folk snackar skit om mig, folk kommer hitta saker att snacka skit om även om jag skulle leva som ett helgon, oavsett om jag har en blogg eller inte. Jag har inte heller sagt att jag ska sluta blogga utan att jag funderar på göra mitt liv mer otillgängligt för folk för att jag just nu inte pallar med människor som ska lägga näsan i blöt. När det påverkar andra människor i min omgivning går det lite för långt.

Mitt inlägg ska inte tolkas som att jag sitter och gråter för att människor inte har något liv och snackar för mycket om andra, utan med inlägget förklarar jag varför jag börjat känna avsmak för hela bloggrejen efter vad jag ser på min och andras bloggar. Och det har fått mig att börja fundera varför man ens ska vara så offentlig, kanske är bättre att hålla så mycket som möjligt privat.

2011-04-19 @ 17:58:48
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: A

Bry dig inte Lana , folk kommer alltid att snacka skit , jag som inte har blogg har också fått höra saker och ting som inte ens stämmer , det e oftast avundssjuka jävlar som håller på ;) De slutar aldrig , sådana ska man bara ignorera. Skriv om vad du vill ! Sedan om du tycker att det är obehagligt på något sätt , försök att skriva andra saker och inte för privat , vilket jag ser att du inte gör så ofta. Nek crknu dusmani , samo ti nastavi !

2011-04-19 @ 18:15:15
Postat av: ida

Tycker inte att du ska sluta blogga!! Men ta en paus om det känns bra. Älskar din blogg och tycker verkligen inte att du ska sluta blogga, du är en så klok och vacker tjej även om jag inte känner dig. Och ja håller med dig om no-lifers, vilket jävla liv asså..

2011-04-19 @ 20:02:49
Postat av: Vanja

Neeej hallå inte kan du sluta blogga! Folk kommer alltid bry sig om andras liv mer än sitt eget. Tragiskt, inte mer med det. Ditt också, men låt de! Låt de få den tillfredställelsen om man nu kan kalla det! Du vet själv ko si i sta si! Det kan ingen människa ta ifrån dig! Upp med humöret. Din blogg är jävligt bra, och fortsätt som du alltid gjort! trogen läsare eller hahaha.

2011-04-19 @ 22:30:40
Postat av: Anonym

aweei jarane..bas su navalili u zadnje vrijeme ang. tebe i Jasmina, tvog privatnog zivota itd,..Men fuck them...Furaj ba mala sama svojom sredinom i uzivaj. Nemoj samu sebe ukopavati zbog prica, traceva i tudjih gluposti :)

2011-04-19 @ 22:43:22
Postat av: Selma Crnkic

Du tog orden direkt ur min mun. En stor eloge till dig Lana, riktigt bra. Menar det verkligen. Stor kram & fortsätt med det du tycker om=) / Selma2011-04-21 @ 00:46:25
Postat av: Maja

Pa oni stvarno nisu normalni, inget liv eller vad? Palla förstöra för andra. Men ono sto ti je najbolje da radis, to jest da manje pises o svom privatnom zivotu, inte för att du skriver mycket heller. Men då får de iallafall inte reda på något..hoppas jag inte!Hoppas att det ordnar sig, i du ska inte sluta blogga! Super ti je blogg !

2011-04-21 @ 01:34:28
Postat av: Medina

Kikar in lite här då & då. Jag tycker absolut inte att du ska ge igen för de så kallade no lifers, nije värt det. Det är din blogg och du vet sanningen, ingen annan osim du själv. Stå på dig själv, ge inte igen som sagt. Ja sam ti davni dana imala blogg för första g då jag hade en och tro mig jag vet kako ti je. Negativa kommentarer ono tittande för mycket på konserter/fester, snack speciellt när DU ÄR I FÖRHÅLLANDE!? Wtf är grejen med det alla vill veta allting om dig och din partner ( hade t om en del kommentarer som började påpeka hur min pv var otrogen i sarajevo och skit, helt sjukt!), till slut tog jag bort bloggen och har ej haft en förrens nu tek två år kasnije hah. Hittills så har jag ej fått någonting negativt men valjda ce doci dok svi nadu med andra ord. Ali som sagt, NEDAJ SE! Själv så tar jag ej upp någonting privat eller ono skrivande om känslor osv osv, sånt skall man helst undvika .. folk läser ens blogg enbart för nyfikenhet/snack. Specialno nas narod!Cuvaj se :)

2011-04-21 @ 21:05:35
URL: http://krajiina.blogg.se/
Postat av: Lana

Ni är så fina, jag blir rörd av ert peppande och era fina ord till mig, som jag sa är ni en del av det positiva med bloggen! Men jag har inte sagt att jag ska sluta blogga, som många verkar ha uppfattat det, utan jag just nu funderar(!) på att bara chilla lite med det ett tag.Medina: Haha jag har också frågat mig det, varför framför allt många bosnier har det sjuka intresset av andra bosniers kärleksliv.

Jo jag vet, och jag håller verkligen mycket privat om mitt liv, i bloggen kan man egentligen bara se en liten del av det. Samtidigt handlar min blogg just om mig och mitt liv, vilket gör att sådant blandas in ibland ändå. Och problemet är att folk älskar att tolka lite hur de vill och drar gärna egna slutsatser.

2011-04-22 @ 00:53:44
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Mirre

hahahha alltså nu när du kommenterat ett gammalt inlägg hos mig behöver jag inte skämmas för o skriva att ja hittade ända till de här inlgget också. GIllar dina bilder o dina texter så kollade igenom hela bloggen, håller med i allt du skriver o jag har FORTFARANDE inte förstått varför i helvete man vill bry sig om någon har jebati hundra stycken ili nikoga. Inläggen e så gamla för ja bloggade på labellavita.spotlife.se till för nån dag sen o innan det på en annan blogg haha god natt

2011-11-24 @ 22:07:16
URL: http://www.fabthings.se

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback