Lana Karat -
2011-04-18

Söndag

Idag har jag varit med Karin som spenderat halva dagen här. Hon kom som en räddande ängel med en påse full av choklad och ett sinne fullt av klokheter. Som vanligt satt vi i köket och diskuterade livet i några timmar. Ibland känner jag att vi borde tilldelas något pris för våra psykologiska analyser och funderingar. Och ibland känner jag att vi skulle må bättre av att sluta analysera och istället vara efterblivna som så många andra i denna värld. Tre saker är iallafall klara:
1. Jag skulle behöva lite mental träning för att öva upp förmågan att påverka det psykiska.
2. Jag älskar min fina vän Karin väldigt mycket. Vad skulle jag ta mig till utan en person som henne i mitt liv?
3. Jag måste sova.


Kommentarer
Postat av: Anonym

har läst din blogg ett tag. Ibland får jag känslan av att du vill framhäva att du är smart osv. Som det här inlägget. Jag fick känslan att du menar det på riktigt, efterblivna som så många andra? Alla är smarta på sitt sätt. Det var bara det jag ville säga. I mina ögon är det mycket finare att vara ödmjuk än smart :) Puss

2011-04-18 @ 11:11:00
Postat av: Lana

anonym: Det är synd att du tycker det för det är inte alls något jag försöker framhäva (du får gärna komma med fler exempel på vart jag gör det så jag vet). Med den meningen menar jag inte att jag är smart och alla andra dumma, jag menar helt enkelt att det finns många människor som inte tänker på vad det gör och ordet efterbliven är inget man ska tolka bokstavligt, jag kan också vara efterbliven ;)

2011-04-18 @ 11:45:39
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anonym

Har du gjort slut med din kille? Det verkar som att du är ledsen i vissa av dina inlägg.

2011-04-18 @ 12:35:41
Postat av: Minna

Varför ska man undra om Lana har gjort slut med sin kille. OM hon har gjort det så är det hennes ensak. Man behöver inte nämna sin pojkvän/flickvän i varje inlägg för att bekräfta att man fortfarande är tillsammans.

2011-04-18 @ 15:15:31
Postat av: Anonym

ja hur går det med jasmin, du skriver inte lika mycket om honom :(

2011-04-18 @ 19:00:20
Postat av: Anonym

har läst din blogg ett tag. Ibland får jag känslan av att du vill framhäva att du är smart osv. Som det här inlägget. Jag fick känslan att du menar det på riktigt, efterblivna som så många andra? Alla är smarta på sitt sätt. Det var bara det jag ville säga. I mina ögon är det mycket finare att vara ödmjuk än smart :) PussKära anonym, nej alla människor är inte smarta. Jag hoppas att du inte tar åt dig av detta inlägg på grund utav att du är en av dem som inte är det. Alla människor är visserligen inte efterblivna heller, men det finns en hel del. Att tolka efterbliven ordagrant i denna kontext är dessutom relativt korkat! De flesta människor, med undantag för de med asperger och andra lättare åkommor vilka försvårar förståelse för ironi förstod klart och tydligt att detta inte var vad kvinnan syftade på. Men åter till ämnet: jo det existerar människor som faktiskt inte bidrar med något. Kanske med kärlek till den egna modern eller något sådant, men inte mycket mer, och speciellt inte något som har med intelligens att göra. Det är inte fel att vara ointelligent, det är inget man kan rå för egentligen. Men vi ska vara på det klara med att mindre intelligenta människor existerar iallfall. Och att säga att "alla är smarta på sitt vis" visar bara på vilken godtrogen och naiv människa du är, vilket kan vara fint i sig, men som också tydligt visar att du inte har funderat särskilt mycket på vad för sorts människor vi faktiskt har i världen. Att Lana sedan är en fantastiskt smart människa är bara att hurra för, det finns få människor i den klassen. Låt oss istället glädjas åt hennes skull och sluta påpeka att det är så mycket finare att vara ödmjuk(vilket hon också är). I mina ögon är det finare att kunna glädjas åt andras framgång än att leta brister (som i detta fall inte ens existerar) för att man själv är avundsjuk.

2011-04-18 @ 21:45:53

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback