2011-08-31

Ännu mer arkitektur

Hur lyckas jag ligga efter i planeringen efter tre skoldagar? Jag vet inte om jag ska skratta eller bara tycka synd om mig själv. Imorgon måste jag hinna bli klar med två modeller eftersom vi har presentation på fredag. Därför måste jag åka till skolan någon timme tidigare och antagligen sitta kvar efteråt precis som igår och idag. Jag kommer lätt bli en av dem som sover där. Faddrarna skojade inte när de sa att skolan blir ens hem. Idag var jag kvar i skolan till sex och kom inte hem förrän tio på grund av kårspexet efteråt. Huh. Räkna med utebliven uppdatering i ett par dagar.


Det här är den första modellen jag gjorde, då vi skulle inspireras av och tolka linjer i objektet vi fick. Evighetsjobb med ståltråden, men jag gillade hjärtat från spegeleffekten. På andra bilden ser ni mitt "objekt", den fräscha ankskallen...
Jag vet att mitt tjat om arkitektur är ointressant för många, men arkitektur och allt annat kring skolan är vad mitt liv kretsar kring just nu. Ni får gärna önska annat så kanske jag har mer att uppdatera om senare.

2011-08-30

Bajram Serif Mubarek Olsun

Bajram Serif Mubarek Olsun till alla som firar, jag hoppas att ni har haft en bra dag! Själv har jag spenderat större delen av dagen i arkitekturskolan. Jag var kvar i skolan till halv sex idag, och tro det eller ej, I didn't mind. Trots att det klockan var mycket, trots att det regnade när jag gick hem och trots att det är bajram kände jag mig så himla nöjd och glad när jag gick från skolan. Att ägna dagarna åt att vara kreativ, pyssla, rita, skapa och sedan se resultat av det man själv gjort, även om det är en liten uppgift, är så tillfredställande. I love it.
Efter skolan åkte jag till farmor där familjen firade bajram med en massa mat, som vanligt. Låg i matkoma ett bra tag efteråt, som vanligt. Nu är jag väldigt trött och det är läggdags. Vem vet, jag kanske ändå lyckas ändra min sömnrytm.

2011-08-29

Terminsstart

Jag har klagat på att jag är trött ett bra tag nu och jag har insett något. Jag får helt enkelt ta och vänja mig. Påsar under ögonen, gäspningar varannan sekund och huvudvärk av trötthet är vad jag kommer få leva med ett tag framöver, dvs. om jag inte lyckas göra en mega förändring av mina sömnvanor, men efter tre års försök i gymnasiet känns det ganska avlägset att jag någonsin kommer vakna utvilad och pigg klockan sju på morgonen. Påsar under ögonen it is.

De första veckorna kommer vara väldigt intensiva, vi kommer ha en uppgift att göra varje dag. Den första ska bli klar imorgon. Ska inte gå in på detaljer men vi alla har fått ett objekt som vi ska analysera och sedan tolka i en modell. Gruppen blev tilldelade allt från pussel till tvättsvamp. Jag fick ett ank-kranium, tror jag. Något fågeldjur är (var) det iallafall. Självklart ska jag få något sådant... Nä, jag var inte alls grossed out när jag insåg vad jag höll i...

2011-08-29

Sunday sunset2011-08-27

Weekend

Det är under dagar som dessa som jag känner att 24 timmar inte är tillräckligt för ett dygn. Inte om man vill ha tillräckligt sömn. Jag tycker dock att jag har blivit bra på utnyttja tiden på bästa sätt för att hinna med alla småsaker, till exempel måla naglarna och sminka mig på tunnelbanan, sy min trasiga klänning på jobbet och skriva blogginlägg på mobilen (som tyvärr aldrig publicerades). Så duktig är jag.
Nu över till my weekend story: I fredags blev det en utgång, ganska påtvingad för min del, men värd mödan då jag fick umgås med tjejerna. Eftersom Elias hade avskedsevent träffade vi även på lite kärrtorpfolk som man inte sett sedan studenten! Dagen efter jobbade jag. Och sa även upp mig. Efter jobbet var det dags för n0llegasque med casanova-tema på skolan, vilket var riktigt trevligt. Jag är så glad att jag hamnat i en klass med många sköna människor. Jag uppskattar verkligen dessa mottagningsveckor, känns skönt att börja plugga med människor man lärt känna och trivs bra med!
När jag kom hem efter gasquen kände jag mest för att svimma, jag vet inte om det var av trötthet eller av min för tighta klänning... Imorse lämnade jag hemmet igen för att spendera dagen i Uppsala. Jag måste säga att jag har saknat mitt rum, det känns som att det enda jag gör är att komma hem, sova, och åka iväg på morgonen. Men jag ska inte klaga, jag vet att den här perioden kommer ta slut snart. Efter två intensiva veckor, som avslutats med en intensiv helg, börjar skolan for real imorgon. Skulle varit bra med en veckas vila innan... Bara ett litet förslag till KTH...


2011-08-25

Självbyggeri

Första uppgiften klar! Efter att denna vecka planerat och byggt en modell var det idag dags för presentation och att bygga strukturen i verklig skala. Uppgiften var att utifrån det material gruppen fick bygga tält/hus att övernatta i. De flesta av oss fick idag uppleva att allt inte riktigt går som planerat. Tur att jag inte ska bli byggnadsarbetare, andra får gärna bygga det jag ritar. Vi löste hursomhelst problemen och tillslut hade vi ett färdigt bygge, vattentätt om något! Hade det varit varmare hade jag stannat under kvällen för att umgås med folket, men eftersom jag ändå inte ville sova där åkte jag hem tidigare. Att tälta är inte min grej har jag konstaterat för många år sedan...
Jag är helt slut efter idag (hur klen får man vara?) så nu ska jag lägga mig tidigt för en gångs skull.


2011-08-25

Sunshiny day

Efter en kort stund i skolan åkte vi till Slussen för att besöka Tengboms arkitektkontor. Vi fick ännu en gång nyttig information och en god lunchbuffé, därefter mötte jag upp Jasmin och spenderade resten av dagen med honom.


2011-08-24

Get your own pictures, get your own facebook, and oh... get a life.

Kan någon förklara för mig vad det är för sjuk tillfredsställelse man får av att låtsats vara någon annan eller att förstöra för någon annan? Som när en person tog mina bilder och namn och skapade profil på Facebook, vad får man ut av det förutom att vara ett allmänt störobjekt? Nu är det en Amina Resic som sätter mina bilder som hennes profilbild på Facebook och jag försöker återigen förstå vad människan vinner på det. Vill hon att andra ska tro att det är hon på bilden? Vill hon få uppskattning för den? Hur kan man må bra av att få uppskattning för något som inte är ens eget?
Men okej, fine, jag kan leva med att någon annan saknar vett i huvudet och har falsk profilbild, det jag däremot inte vill leva med är att jag blir anmäld för falsk profil och måste kämpa för att komma in på min, äkta, facebook. Are you freakin' kidding me!? Jag vet inte om det är hon som anmäler mig tillbaka eller om det är någon annan lustigkurre som tycker det är kul att jävlas, men jag kan bara inte förstå vad människor får ut av det. Ni kan inte må bra.

2011-08-23

Mer arkitektur


Dagen började vi med att arbeta på vår första gruppuppgift. Det var mycket pyssel kring modellbyggandet och det blev äntligen lite liv i vår fula ritsal. Mycket stök var det också, kan tänka mig hur den kommer se ut om några månader. På eftermiddagen åkte vi till Swecos kontor där vi blev bjudna på middag och fick lyssna på föredrag om företaget, yrket, deras projekt o.s.v. Imorgon ska vi besöka ännu ett arkitektkontor. Jag är glad att vi får göra dessa besök, och att vi under denna mottagningstid fått se och höra mycket om vad vi faktiskt kommer att få syssla med i framtiden. Förutom att jag får mycket inspiration börjar jag även förstå att jag verkligen studerar för mitt drömjobb.

2011-08-23

Måndag

På väg till skolan imorse tog jag det impulsiva beslutet att åka till min pojkvän i Uppsala istället. Det kändes mer värt det, oavsett vilka aktiviteter jag missade idag, och det blev värt det så fort jag såg hans yrvakna, chockade, min när han öppnade dörren. Vi spenderade dagen med att mysa hemma, shoppa, äta ute och göra ytterligare ett biobesök eftersom jag har en massa biobiljetter som ligger hemma och skräpar. Det var en perfekt dag, det enda störningsmomentet var regnet. Jag vet inte vad det var för väder i Stockholm idag men jag följde iallafall prognosen som visade sol och 20 grader när jag bestämde mig för att sätta på mig mina ballerinaskor av tyg. Big mistake, slutade med att jag fick gå runt med plastpåsar runt fötterna.

Jag älskar när det händer mycket, jag smygälskar stress även om jag säger att jag hatar det, men just nu känner jag för lite mindre händelser. Det kommer upp något på varje ledig stund som jag får för mig att jag har. Jag glömde till och med bort att jag ska jobba på lördag. Fan. Jag kommer vara helt slut på söndagen och efter det börjar skolan på riktigt. Jag saknar redan sommarlovet.

2011-08-22

Tvoje su oci boje ranog proljeca

Det är alltid lika underbart att träffas efter en lång saknad, även om jag hellre lever utan den. Jag och min pojkvän har njutit av varandras umgänge hela dagen. Mot kvällen drog vi in till stan för ett biobesök. Vi såg sista Harry Potter filmen och avslutade därmed vår barndom. Tänk att jag faktiskt var nio år gammal när jag såg första filmen på bio...
Helgen har gått alldeles för fort, men jag tröstar mig själv med att det fortfarande är en vecka kvar av mottagningen!2011-08-21

Honey, you're home

Äntligen är han hemma! Min älskling (a.k.a Dumhuvudet på grund av brist på intelligens när han fattade beslutet att vara utan mig i en månad) kommer hit direkt och ska spendera hela dagen med mig. Som vi har saknat varandra!


2011-08-20

I've got the moves like Jagger


Härlig kväll igår, dock en senare kväll än önskat. När jag äntligen insåg att jag borde röra mig hemåt tog det en evighet att komma hem på grund av utebliven tunnelbana och buss. Det var mindre härligt, speciellt i regnet. Idag har jag iallafall tagit igen för all förlorad sömn. Idag har vi även firat pappa som fyller år. Grattis bästa pappa!

2011-08-19

Baby don't you stop itJag har glömt bort hur det är att vara trött hela dagarna. Jag sov inte särskilt bra inatt vilket resulterade i en huvudvärk hela dagen som bara blev värre och värre. Därför struntade jag att stanna kvar i skolan till kvällen även om det hade varit roligt med lite pubhäng. Nu har jag sovit en stund och ska ut ändå, fast med tjejerna!

2011-08-19

Torsdag

Varje dag är roligare och intressantare, varje dag lär man känna fler och fler trevliga och sociala människor! Igår hade vi föreläsningar och studiebesök på lite olika platser, sittning och fest på kvällen. Återigen en lång, men kul, dag!
Idag valde jag dock att avstå från dagens aktiviteter, jag behövde sova ut och jag behövde lite egen tid. Dessa mottagningsveckor är som tur frivilliga. Jag spenderade istället en stor del av dagen med Karin, måndagens catch up räckte inte för allt vi samlat på oss under sommaren. Imorgon väntar ännu en lång dag på KTH!
Självklart glömde jag minneskortet till min kamera igår, därför får några bilder tagna med telefonen duga.


2011-08-17

TisdagJag är så trött. Efter bara två dagar. Dessa två dagarna har visserligen varit fulla med många aktiviteter och mycket nytt att ta in, och för att inte glömma, omställning av sovvanor. Jag kom hem från vår första sittning för ett tag sen. Det var väldigt trevligt och jag ser fram emot en aning galnare kvällar vilket det förhoppningsvis lär bli. Mycket mer väntar. Jag vet bara inte hur jag ska lyckas vakna varje morgon...

2011-08-17

Efterlängtat


Vad underbart det kändes att äntligen få umgås med tjejerna igen. Vi firade deras hemkomst och min första dag på KTH med ett glas vin på Snaps. Det är fan inte lätt att gå en hel sommar utan sina tjejer, risken finns att huvudet exploderar av att hålla för mycket för sig själv. Tyvärr var tjejgänget inte komplett men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen snart!

2011-08-15

First day

Jag är helt full av intryck efter bara en dag på Arkitekturskolan! Efter uppropet imorse hade vi föreläsningar, rundturer på skolan och tillfälle att lära känna dem som hamnat i ens eget lärarlag. Det verkar finnas en del trevliga människor i min grupp! Schemat för dessa två mottagningsveckor är galet fullspäckat, från morgon till kväll (till natt ett antal gånger). Även helgen mellan dessa två veckor lär bli full. Pappa fyller år, Jasmin kommer hem och jag har äntligen mina älskade tjejer i Sverige då de kom hem idag! Jag har inte sett dem på snart två månader(!) så jag ska ut med dem redan ikväll. Jag håller på att spricka av glädje och saknad!

2011-08-14

Get ready


Kan ni förstå att det är min första dag på KTH på måndag? Det kan inte jag. Vart försvann sommarlovet? Jag tog studenten nyss och det har redan blivit dags att ta sig till Arkitekturskolan för upprop. Helt ärligt vet jag inte riktigt vad jag ska känna eller förvänta mig. Det är självklart spännande, men jag har inte varit särskilt förväntansfull då jag fortfarande inte vet om jag verkligen vill plugga i år, jag hade nästan bestämt mig för att ta ett års paus. Att tacka nej var dock svårare än jag trodde när jag såg antagningsbeskedet... Hursomhelst, jag förlorar ingenting på att testa, jag kan alltid hoppa av om jag känner för det och söka igen om något år. Det får bli som det blir helt enkelt!

2011-08-13

Myskväll


Så här mysigt hade vi det igår kväll efter en hel dag på stan. Kvällen påminde en del om alla de miljontals kvällar i högstadiet. Det är lite fascinerande att man alltid hade så mycket att prata om varje dag trots att man spenderade varje vaken minut (och icke-vaken med tanke på alla sleep overs) tillsammans. Vi kom dock fram till att en bra vän inte bara är någon du alltid har mycket att prata om med, utan någon som du kan sitta tyst med utan att lägga märke till tystnaden.

2011-08-12

Kroatien - del 2


2011-08-11

Shoppingassistent


Idag fick jag ännu en gång agera shoppingassistent åt min bror som växer ur alla sina kläder på bara några månader. Jag älskar att få vara shoppinghjälp åt min bror eller pojkvän, det är kul med shopping, kul med herrkläder och kul att jag får påverka (läs: bestämma) vad de ska ha på sig. It's a win-win-win situation. Han var hursomhelst nöjd.
Nu är jag väldigt trött efter en hel dag av ärenden och spring på stan. Läggdags.

2011-08-09

Kroatien - del 1

2011-08-09

Iphone nerds

Jag och mamma är de största Iphone töntarna jag känner till.Vid närmare eftertanke är vi de två största töntarna jag känner till överhuvudtaget.


2011-08-08

Sarajevo
2011-08-08

Stupido

Min pojkvän är ett dumhuvud. Jazzy, här är ett inlägg till dig. Jag tycker inte att det räcker att jag talar om det för dig, skriver det på sms eller på Facebook, jag tycker även att allmänheten ska veta att du är one stupid ass boyfriend som inte kommer hem förrän 20 augusti och låter mig vara ensam i Sverige, utan dig, mer än vi någonsin varit utan varandra. Jag älskar dig en aning mindre nu. Nästan så att jag vill gå och se sista Harry Potter filmen utan dig bara för att jävlas.Saknar dig inte det minsta, tönt.


2011-08-08

Random

Äntligen är allt uppackat och tillbaka på sin plats. Jag vet, jag är väldigt långsam, men jag undviker det helst om det går. Det är så skönt att slippa ha sitt liv i en resväska. Jag har packat en hel del på grund av allt flyttande, från Sverige till Jasmins lägenhet i Sarajevo, till mina kusiner i Sarajevo, till Makarska i Kroatien ett par dagar, till lägenheten jag och Jasmin hyrde i Tucepi, till stället där min familj bodde i Tucepi, och till sist till Sverige. Jag har alltså packat väskjäveln sex gånger, och jag hatar att packa.

Varför träffar min pojkvän mina läsare och inte jag? Jag vet inte hur många gånger han hittills hälsat från läsare han träffat i Sarajevo eller i Kroatien. Det är orättvist, jag vill ju se vilka ni är och hur ni ser ut. Jag träffade en i Sarajevo, vilket iförsig var lite roligt eftersom hon bor där, medan Jasmin råkar på tjejgäng efter tjejgäng som känner igenom honom...

Igår var jag och mamma på vår första shoppingrunda efter semestern. Jag var redo att länsa kontot, men som vanligt, när man för en gångs skull har pengar har man inte flyt. Jag vet att jag har haft en lyckad shopping om jag har träningsvärk i armen efter att ha hållit i alla påsar (eller så vet jag att jag har värdelösa armmuskler) och jag har ingen träningsvärk idag. Vilken besvikelse.


2011-08-05

TraditionDet var en satans massa bilder att kolla igenom och sortera. Några mobilbilder får duga så länge. Ikväll ska jag träffa Natalie, som varit den första personen jag träffar efter semestern varje år sedan vi lärde känna varandra. Tradition är tradition. Vi ska sätta oss på någon uteservering och prata tills munnarna inte orkar mer, som vanligt.


2011-08-05

I'm back!

Jag är hemma igen efter en lång och underbar semester. Jag sålde min flygbiljett och stannade en vecka till i Kroatien, därför kom jag inte hem förrän igår. Jag vet inte vart jag ska börja, om jag ska skriva om min sommar, om att jag har saknat bloggen eller om hur underbart det är att sitta i sitt egna rum igen vid sin egna dator. Jag både hatar och älskar dagarna efter hemkomsten. Det är jobbigt att komma tillbaka till verkligheten efter att ha varit totalt bortkopplad från denna värld i över en månad. Facebook ger mig ångest, att sommaren snart är slut ger mig ångest, att jag inte vet vilka nya kläder det finns på H&M och Zara ger mig ångest. Samtidigt älskar jag att komma hem och träffa vänner, älskar sensommaren, älskar första shoppingrundan efter semestern och att vara härligt brun och fräsch. Det jämnar ut sig.

Jag har njutit så mycket som det bara går denna sommar. Jag har träffat nya människor, festat och haft kul, men även vilat ut mig ordentligt. Tyvärr hade jag lite mer otur denna gång vilket inte gjorde semestern så fulländad som den kan bli. Jag blev bland annat sjuk, antagligen matförgiftad, sista dagarna i Sarajevo. Det var en hemsk upplevelse, att ha 39 graders feber i 39 graders Bosnien. Det var även en hemsk upplevelse att besöka sjukhuset där. Jag kunde inte äta utan att drabbas av en olidlig smärta. Jag fick ont i magen när jag svalde mitt eget saliv, så illa var det. För första gången i mitt liv grät jag av hunger, det enda jag fick ner var ett halvt paket kex på tre dagar. Vill aldrig mer se ett paket kex.
Sedan hade vi otur med vädret i Kroatien. Vi prickade en regnperiod efter en period med rekordvärme (rekordvärmen fick jag istället stå ut med i Sarajevo) och vädret växlade mellan regn, blixt och åska, sol och värme, och ännu mer regn. Det känns som att vi sammanlagt hade fem hela soldagar där. Det var inte förrän de sista dagarna som vädret blev stadigt.

Hursomhelst, bortsett från dessa missöden har jag haft en underbar sommar, och ska man ska se på det från den ljusa sidan fick min sjukdom mig att uppskatta mitt krya jag och mat som aldrig förr. Det dåliga vädret fick mig att njuta och ta vara på varje minut av det fina vädret. Jag hade det underbart i Kroatien med pojkvän och familj, för första gången räckte inte två veckor där. Jag vill ha mer. Samtidigt är det skönt att vara hemma och nu närmast väntar uppackning och en massa bilder som ska läggas in!