Lana Karat -
2011-12-30

Egypten - del 3

En av utflykterna vi gjorde var att åka fyrhjuling i öknen. Det var riktigt roligt och ökenmiljön är awesome, speciellt när man är mitt ute i ingenstans och inte ser något annat åt vilket håll man än tittar. Det kändes det som att vara i ett dataspel! Jag fick självklart träningsvärk i hela kroppen efter det, men det var värt det! Vi körde tills vi kom fram till en beduinby där vi fick rida på dromedarer och höra om beduinernas sätt att leva, innan vi körde tillbaka igen.


Röda havet är riktigt häftigt och fullt med liv. Det får nästan Adriatiska havet, som vi juggar är vana vid, att se dött ut i jämförelse. I Makadi Bay finns det koraller överallt, även i det grundaste vattnet, och man behöver inte ens snorkla eller få vatten upp till magen för att få se fiskar i alla olika färger. Efter att vi hade snorklat en stund (tyvärr var vi för fega för att dyka i lite djupare vatten) vadade vi ut för att ta lite foton med kameran. Då fick vi syn megafiskar vi INTE var beredda på att se. Tack gode gud att jag inte såg de när jag snorklade, hade förmodligen dött av hjärtattack. Efteråt kom vi på att rockan (den blåprickiga) är giftig. That was pretty much it för oss... tillbaka till Adriatiska havet. Men häftigt var det!Sista dagen var kaos och en riktig "hangover-dag" då man inte visste om man skulle skratta eller gråta. Det var något fel på vår toalett som svämmade över och överraskade oss med en översvämmning i vårt rum när vi vaknade, Aida var totalt bränd och betedde sig som en vampyr som inte tål solljus, jag fick feber och problem med magen och tillslut började även Jasmin och Erna känna sig dåliga. Det var komedi på flygplatsen. Men även det var en del av vår härliga resa och sista dagen är den vi kommer skratta mest åt när vi tänker tillbaka på resan.


Kommentarer
Postat av: Lora

Gud vilka vackra bilder och vad underbart du och din pojkvän måste ha haft det. Jag är lite nyfiken eftersom jag och min pojkvän funderar på att åka till egypten också. :) Vad kostade eran resa allt som allt? Och vad hette hotellet ni bodde på? Var det något paket som ni valde för att åka till Luxor, åka fyrhjuling osv eller hur gjorde ni? älskar din blogg fina du, hoppas du svarar. Kram!

2011-12-30 @ 20:25:36
Postat av: Lana

Lora: Tack! Ja det hade vi verkligen! Vi bokade genom Ving som just då hade prissänkning. Flyg + hotell med all inclusive gick på 5000 kr. Men allt som allt, med utflykterna vi gjorde plus annat smått som man kan lägga pengar på, gick på 7000. Hotellet hette Grand Makadi, och vi var nöjda med allt förutom stranden utanför eftersom vi ville ha sandstrand. Men det är bara att gå ett par minuter längre bort så det var lugnt ändå.

Vad gäller utflykterna så kan man bestämma om och vad man vill göra när man är där. Nu gäller det här för Ving men tror det är samma sak för Fritidsresor, Solresor m.m. Du kan välja bland många olika aktiviteter, de finns också att hitta på hemsidan. Aktiviteterna ingår inte i priset så de får du betala extra för. Luxor under en dag kostade lite mindre än ett tusen. Att åka fyrhjuling gjorde vi under en halv dag och kostade mindre, kommer inte ihåg exakt pris. Men ska ni göra aktiviteter så kolla upp det tidigt på resan för allt finns inte varje dag, så att ni inte missar något ni vill göra! Tack så mycket, det är bara att fråga om det är något mer du undrar över! :)

2011-12-30 @ 20:47:16
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: S

Det ser ganska dött ut(på stranden osv), fanns det andra turister där eller haha:)

2011-12-30 @ 20:47:24
Postat av: Lana

S: Klart det fanns, men det var inte crowded alls som du ser. Vings flyg var fullsatt, men hotellområdena var så stora så antar att alla antingen "sprider ut sig" eller att det inte är säsong helt enkelt. Sen var det bara vi som la våra handdukar på sanden, alla andra låg på solstolar högre upp eller vid poolområdena. Och fotona från stranden är tagna när de flesta gått för att äta lunch eller på kvällen när det blivit lite kallare, och de sista fotona är tagna utanför hotellområdet ;)

2011-12-30 @ 21:00:44
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Lora

Åh, tack så mycket för svaren. Nu blev jag allt lite klokare, hehe :) men kostade det 7000 per person eller för er båda? i så fall var det ju inte alls dyrt om det var för två personer.

2011-12-30 @ 23:12:01
Postat av: Lana

Lora: No problem :) 7000 per person blev det.

2011-12-31 @ 00:10:56
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: erna

the hangover HHAHAHA bra minnen

2011-12-31 @ 00:13:18
Postat av: Lana

erna: Hahahah bästa, allt samlat på en dag..

2011-12-31 @ 00:37:06
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: A

Riktigt grymma bilder!! :) min fråga, vad använder du för kamera?O btw så är du o din kille super fina tillsammans, all lycka till er!

2012-01-04 @ 10:28:04
Postat av: Lana

A: Tack så mycket! Sony NEX-3 heter kameran :)

2012-01-04 @ 10:50:21
URL: http://lanakarat.blogg.se/

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback