Lana Karat -
2011-12-01

Here I go againJag är helt CADfucked - mitt nya ord för brainfucked av AutoCAD. Jag har caddat i tre dagar och jag ser bara en massa linjer när jag blundar. Trots det har jag inte en enda färdig ritning än! Jag underskattade verkligen hur lång tid det tar, speciellt då jag fortfarande håller på att lära mig programmet... Ville precis skriva om mina tabbar men insåg att ingen av er kommer att förstå eller tycka att det är intressant. You see, det här händer mig ofta nuförtiden, jag vill dela med mig av något roligt eller intressant till mina vänner eller pojkvän men inser att de kommer att se ut som frågetecken. Problemet blir när jag inte har något annat att prata om... som ni kanske också har lagt märke till här på bloggen? Vi i skolan pratar samma språk och har alla blivit nördiga, det går inte att undvika när man pluggar arkitektur. Antar att det blir så oavsett vad man pluggar. Ibland kan jag undra vad mina vänner hade sagt om de hade hört vad vi pratar och skämtar om under dagarna. Ibland blir det så nördigt att jag själv börjar garva mitt i samtalet, som häromdagen när jag och en klasskamrat febrilt diskuterade T-linjaler och andra verktyg hela vägen till tunnelbanan. Efter ett tag I wuz like... what the hell man?

Hursomhelst, det var en bra dag idag. Jag kände mig fräsch och pigg trots fyra timmars sömn. För omväxlings skull började jag att bygga på min modell. Längtar tills allt blir klart! Men tills dess väntar sena kvällar i skolan. Tur att jag ändå tycker om att vara i skolan mer på kvällen än på dagen.

Kommentarer
Postat av: Amina

Kämpaaj på :D det kommer bli hur bra som helst i the end bro! Kraam <3

2011-12-01 @ 12:44:12
URL: http://aminadz.blogg.se/
Postat av: Miguel

Snygg bild Lana :)

Jag undrar om du vet om någon av dina klasskamrater

jobbar samtidigt som de studerar?tror du att 2 dagar i veckan skulle kunna gå att jobba om man studerar på arkitektutbilningen?aah jag vet inte hur jag ska göra när jag väll har börjat utbildningen rent ekonomiskt.

2011-12-01 @ 17:25:18
Postat av: Lana

Amina: Haha tack så mycket för ditt peppande, det kändes bra att läsa det imorse när jag kom till skolan! Kram :)Miguel: Tack :) Ja, det finns flera som jobbar lite då och då. Men man måste fortfarande räkna med att vara i skolan varje dag. Du kan inte ha ett schema där du till exempel jobbar varje tisdag och torsdag, om det inte är efter klockan fem vill säga. Sedan finns det dagar då vi varken har föreläsningar eller lärarledd ritsalstid, så den tiden kan man egentligen disponera lite hur man vill. Om du känner att du ligger bra till i ditt projekt och har koll på tiden kan du tex jobba någon dag istället. Men sådant är väldigt svårt att avgöra i förväg, därför är det bäst att ha ett jobb med flexibla tider. Eller helgjobb helt enkelt.

2011-12-02 @ 00:06:14
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hur kommer det sig att du inte blir utbränd med tanke på hur du lever? Du har skrivit innan om att du sover för lite, är i skolan tills på kvällen, pluggar hela tiden, nästan somnar på föreläsningarna.Hur länge har du levt så och varför sover du inte längre?

2011-12-03 @ 04:04:35
Postat av: Miguel

Ok Lana tack skönt att det finns någon man kan vända sig till när man undrar över något angående arkitektutbildningen :)

Förresten är du bekant med namnet Mijailo?Jag tror att det är Miguel fast på Bosniska? liksom Mikael är här i Sverige haha kul grej:)

2011-12-03 @ 12:25:09
Postat av: Anonym

Vet du om det iår igen bli nyårsfest i norrköping ili u okolini? NASA festa? Hur tkr du det varit hittills? :)

2011-12-03 @ 13:56:29
Postat av: Miguel

Jag undrar om du kan skriva ner vilka ämnen du har läst under gymnasie tiden,det blir en lång lista ifs,men bara om du orkar skriva ner de . jag är så nyfiken du har trots allt kommit in i utbildningen så jag vill veta om jag har de rätta ämnena i mitt slutbetyg.om du vill så kan du mejla mig svaret.tack på förhand

2011-12-03 @ 15:06:17
Postat av: Lana

anonym: Det finns som tur helger. Och jag jobbar bara sent på kvällarna om projektinlämingen är nära.. sådana perioder går över.anonym: Jag vet faktiskt inte, har inte hört om det. Jag har varit på NIF Bosnas nyårsfest två år i rad och har haft väldigt roligt båda gångerna. Lagom mycket folk, de flesta i 20-30-års åldern.Miguel: Det är nog serbiskt och nej, jag är inte bekant med det... Och nej, jag orkar inte skriva alla ämnen. Jag hade de flesta vanliga kurserna som brukar ingå i samhällsprogrammet med inr. samhälle. Kravet när jag sökte var matte C, samhälle A, naturkunskap B (eller fysik A + kemi A) resten spelar ingen roll. Om du har dessa behöver du inte oroa dig för något.

2011-12-03 @ 16:58:27
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vet du om det finns någon bosna fest i Sthlm närområde?

2011-12-03 @ 17:22:16
Postat av: Anonym

Lana litar du på jasmin till 100%? låter du han gå ut och festa med sina vänner mycket? eller blir du arg om han inte svarar på sms på skit länge

2011-12-03 @ 17:49:03
Postat av: Lana

anonym: Det vet jag inte.anonym: Ja, det gör jag, jag hade inte varit tillsammans med honom om jag inte litade på honom. Och det finns inget "låter honom", jag bestämmer inte över hur mycket han ska festa och han bestämmer inte över hur mycket jag ska festa. Vad är länge? Jag vet oftast vad han gör och varför han isåfall inte svarar, men skulle han inte svara på hela dagen utan att jag vet var han är skulle jag bli orolig och inte arg.

2011-12-03 @ 18:03:19
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Miguel

ok jag förstår, men vet du om de räknade med ídrott och hälsa in i ditt slutbetyg?ska träffa en studievägledare på måndag för säkerhet skull.

2011-12-03 @ 19:34:23
Postat av: Anonym

Hej! Jag är rätt sugen på att läsa arkitektur i framtiden (om jag nu kommer in på det, vilket jag förmodligen inte kommer göra i Sverige i och för sig, men hoppas på utomlands) och det verkar ju vara skitkul när jag läser om det på din blogg! Jag går just nu 2a året i gymnasiet och undrar lite över förmågan i bild man behöver för att klara att gå arkitektlinjen? Måste man vara så där skitbra på att teckna, som det finns vissa som är? Är helt ok på det, inte skitbra precis, men det funkar väl. Tror du att det funkar ändå att gå linjen ändå? :)Pozdrav, Aida

2011-12-03 @ 21:18:11
Postat av: Lana

Miguel: Ja, det var en kurs på 100 poäng precis som de vanliga ämnena. Gör det, bättre att du frågar din studievägledare om allt du undrar.Aida: Vad kul att du vill det! Och säg inte så, det finns chans att komma in genom högskoleprovet eller arkitektprovet om man inte har betyg!

Ja, det funkar absolut. Att kunna rita bra är viktigt för att kunna få ner sina idéer på papper, för att visa vad du tänkt för andra och förmedla din vision. Så länge du kan rita "helt ok" fixar du det, man måste inte vara Picasso. Det finns så många sätt att visa sin idé på, både genom att rita, bygga modell och digitalt på olika sätt. Arkitekter idag jobbar mycket mer med datorprogram än för hand, det enda man numera gör för hand är att skissa. Börjar du plugga arkitektur är jag säker på att du kommer att utveckla ditt tecknande, du kommer att lära dig nya metoder, du kommer inspireras och läras av andra. I min klass finns det flera som inte tycker att de inte är så jätteduktiga på att teckna, men det är inget som gör dem mindre duktiga på det vi håller på med. Jag är inte heller lika duktig som många andra i min klass, men jag lär mig från dem!

Ha det bra :)

2011-12-04 @ 00:23:54
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Selma

Du är verkligen jätte vacker!=)

2011-12-04 @ 13:10:52
URL: http://selmacokoja.blogg.se/
Postat av: Lana

Selma: Tack så mycket! :)

2011-12-04 @ 13:24:25
URL: http://lanakarat.blogg.se/

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback