Lana Karat -
2011-02-01

Statsministern på besök

Idag var jag en av de elever som fick träffa Fredrik Reinfeldt. Han besökte Kärrtorps gymnasium för att lyssna på våra åsikter om skola, arbete och framtiden. Dock blev det mer en frågestund/debatt där Reinfeldt fick svara på frågor om allt från utsläppsrätter till vapenexport. Intressant, men enligt mig orelevant i detta sammanhang. Det borde handlat mer om det som är aktuellt för oss ungdomar eftersom det är vi som bäst kan komma med åsikter om vår situation. Jag förstår att många ville passa på att ställa frågor om annat, det är inte ofta man kan göra det direkt till Sveriges statsminister, men under den timmen vi fick tycker jag att vissa frågor borde ha prioriterats.
Det var ändå en upplevelse i sig att höra Reinfeldt diskutera med oss ungdomar, samtidigt som vi var omringade av journalister och kameror. Man förstår att detta även är ett sätt att försöka vinna våra röster, och jag är inte ett fan av högern, men jag tycker ändå att det är bra att en statsminister åker till skolor och träffar oss elever.
Jag och Erica fick iallafall möjlighet att efteråt berätta våra åsikter om besöket i en intervju med en kvinna från regeringskansliet. Undrar om den artikeln kommer komma upp någonstans.


Den första bilden är från artikeln på Expressen.


Kommentarer
Postat av: Anastasija

Eftersom att jag ska välja gymnasie snart och vill ha många skolor att välja mellan, tycker du att Kärrtorp är bra? Lärarna osv? :)

2011-02-02 @ 07:30:41
URL: http://serbish.devote.se
Postat av: Lana

Anastasija: Under mina snart tre år på Kärrtorp har jag haft det bra och är jättenöjd med skolan, det är en väldigt bra stämning och en massa skönt folk, en bra mix av människor också. Nu vet jag iförsig inte hur det är bland de yngre årskursena men antar att det är samma där. Det är lätt att trivas på kärrtorp. Vad gäller undervisningen så är den helt lagom, det är inte överdrivet jobbigt men absolut inte slappt heller, man måste kämpa lite för bra betyg och så ska det ju vara. Sen måste man ha tur med lärarna ibland också, men de flesta lärare jag har är bra :) de är också väldigt förstående, så när vi säger att vi har för mycket prov och inlämningar samtidigt anpassar de sig efter oss många gånger. Tyvärr har skolan redan haft öppet hus, annars är det ju värt att besöka skolor innan man bestämmer sig så man på ett ungefär vet vad man kan förvänta sig :)

2011-02-02 @ 15:38:18
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: random läsare

fick du rösta förra året? Skulle gärna vilja veta vilka du röstade på eller skulle röstat på om du fick och hur du tänkte!! Om du vill berätta förstås!! :)

2011-02-02 @ 21:46:33
Postat av: Lana

random läsare: Jag röstade på socialdemokraterna, även om jag tycker att de hade en del brister denna gång. Deras ideologi, och miljöpartiets, passar mig bäst. Så här skrev jag i min blogg efter att jag röstat: "Jag la min röst på de rödgröna. Det kanske inte är så svårt att lista ut med tanke på vart jag bor, min ekonomi, vart jag kommer ifrån, etc. Men jag tror faktiskt mer på ett solidariskt samhälle än ett samhälle där alla ska kämpa för endast sin egen skull, där de rikare blir rikare och där de utsatta får det svårare. Jag tycker att hjälp när man är sjuk eller arbetslös är viktigare än en femhundring mer i plånboken varje månad."

2011-02-02 @ 22:33:21
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anastasija

Svar; Det är det jag vill ha, lagom men så att man ändå får kämpa lite! Det låter riktigt lovande och jag har två prova-på dagar som jag får ta ledigt från skolan för att besöka olika gymnasium så ska kanske ta och kolla hur det är på Kärrtorp :) Tack så mycket!

2011-02-02 @ 22:51:17
URL: http://serbish.devote.se
Postat av: random läsare

klokt val!! :D

2011-02-03 @ 15:29:26

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback