2011-06-28

Sarajevo!

Sarajevo imorgon! Om bara några timmar ska vi åka till Arlanda. Kan inte förstå att det redan är dags! De senaste dagarna har bestått av jobb, packning, shopping och hejdå-träffar med mina underbara vänner som jag kommer sakna över sommaren. Jag har haft fullt upp och inte ens hunnit tänka på hur fort tiden går. Nu är min megaresväska äntligen packad och klar efter tre dagar, överviktig som vanligt, men jag vägrar offra något ur den, betalar hellre.
Just nu befinner mig hemma hos Jasmin i Uppsala, vi ska åka till Arlanda tillsammans imorgon. Det ska bli så otroligt skönt med semester, och att njuta av livet till fullo varje dag. Efter några veckor i Sarajevo blir det även en vecka i Kroatien. Längtar! Är hemma igen i slutet av juli, vi får se om det blir någon uppdatering innan dess. So long!

2011-06-25

Midsommar


Midsommarfirande med tjejerna. För mig var det snarare en hejdå-middag eftersom jag inte kommer att se mina älskade tjejer på hela sommaren. Vi har någon dag på oss att ses när jag kommer hem från Sarajevo, sedan åker de iväg på deras resa som jag tyvärr inte kunde följa med på då jag inte vet om jag ska plugga vidare än. Åh, vad jag kommer att sakna dem, de är verkligen bäst. Jag får alltid ont i magen av skratt med dem. Psykiskt störda hela bunten, det är nog vad andra hade sagt om oss om de fick se oss under våra härligaste stunder. Mycket kärlek till dem.


2011-06-22

OnsdagArbetsdagen gick väldigt fort,
antagligen för att jag slapp spendera halva dagen ståendes i kopieringsrummet. Idag fick jag en aning svårare uppgifter. Måste medge att arbetet blev lite intressantare. Jag förvånas faktiskt över hur mycket ansvar och tillträde till viktiga dokument jag får. Lite slarv och felklick från min sida skulle kunna göra mycket skada, och vetskapen om det gör det hela en aning jobbigare. Det är som att någon skulle ge mig ett ägg och säga att jag absolut inte får tappa det för att det är otroligt värdefullt... Större risk att jag tappar det då än om jag skulle gå och slänga runt på ett ägg från kylskåpet (det sista var en lögn, jag skulle lätt tappat ett ägg om jag slängde runt med det, men det lät bra). Nog om det.

Om en vecka åker jag till Sarajevo. Tiden till sommaren har aldrig gått fortare, antagligen för att jag inte räknat dagar, längtat och tänkt på det som tidigare år. Studenten tog all fokus, och nu jobbet. Jag drabbas av ångest så fort jag börjar tänka på packandet. Det är några dagars projekt för mig som alltid slutar i panik. Jag börjar också få lite panik över att min hals känns konstig, igen... Det sista jag behöver nu är att bli sjuk, igen. Jag kanske jinxade mig själv trots allt.


2011-06-21

Tisdag

Jag har ingått äktenskap med kopiatorn här på jobbet. Vi bor tillsammans i kopieringsrummet. Jag, kopiatorn och alla våra papper, a happy family. Skjut mig, någon. Det här är första dagen tillbaka på jobbet efter helgen, jag var för sjuk för att jobba igår, men det känns redan som att jag har varit här i en vecka. Jag är återigen här utan mamma eftersom hon var tvungen att köra min ännu sjukare bror till läkaren. Tråkigt. Det är mamma och hennes roliga påhitt som gör det värt att jobba här. Och min brors sjukhet gör mig nojig, han har haft oavbruten hög feber tre dagar i rad. Det har aldrig hänt någon av oss tidigare.

Något annat jävligt illa är du, din pinsamma människa, som skapat en profil på Facebook i mitt namn med mina bilder från bloggen. Jag vet inte om jag ska skratta eller bara sucka och slå handflatan mot ansiktet. Inte nog med att ta bilder, men mitt namn? Hur IQ-befriad är det tillåtet att vara? Jag undrar verkligen hur människor som sysslar med sådant mår. Synd att Facebook inte är lite effektivare på att kolla upp anmälningar. Det här är så störande för det påminner om att det finns så många retards utöver er snälla läsare som får mig att ifrågasätta min offentlighet och öppenhet på bloggen.


2011-06-21

KlänningRiktigt härlig långklänning från H&M.


2011-06-21

Svar på frågor

Jag började ångra denna frågestund när jag skulle svara på alla frågor, det tog lite längre tid än jag trodde! Nu är det gjort och jag har försökt svara på alla frågor, både privata och oprivata. Jag kanske har missat några frågor men i sådana fall får ni ställa den igen i kommentarsfältet. Jag har inte tagit med frågor där personer jag inte känner nämns. Here you go:

OM MIG

Vart ser du dig själv om 5 år?
- Jag studerar antagligen fortfarande, kanske bor kvar hemma, kanske flyttar ihop med någon vän eller pojkvän. Jag vet inte riktigt var jag ser mig själv, jag brukar inte tänka så långt fram. Livet kan ta en var som helst.

Har du någon förebild?
- Mina föräldrar är mina förebilder.

Har du gjort IQ test nån gång? Om ja, vad fick du och vad för slags IQ test var det?
- Jag har väl gjort något på internet för längesedan men jag kommer varken ihåg vad jag fick eller vad det var för test.

Tror du på övernaturliga saker?
- Ibland, trots att jag gillar att tänka realistiskt och vetenskapligt. Jag kan ändå inte låta bli att tro på att det finns en högre kraft, en Gud, som ser till att gott leder till gott och ont leder till ont. Jag har en lite religiös sida trots allt. Dessutom tror jag en aning på olika tecken och horoskop då mina alltid lyckas stämma på mig, haha.

Kommer det ofta fram killar och raggar på dig?
- Ja, det händer då och då.

Det pinsammaste du någonsin gjort :P
- Jag har så många pinsamma historier att berätta men kommer aldrig på en riktig pinsam när jag får den här frågan.
Jag antar att jag förtränger sådana händelser!

Vilka länder har du besökt?
- Danmark, Tyskland, Österrike, Slovenien, Kroatien, Bosnien (märker ni att det är bilvägen till Bosnien?), Italien, Spanien, Frankrike, Finland, Estland, Lettland… Jag tror att det är alla, sorgligt nog inget utanför Europa. Buhu.

Planerar du att ta körkort inom närmaste tiden?
- Jag planerar att börja övningsköra!

Är du oskuld?
- Populär fråga. Nej.

Måste först och främst säga att jag respekterar och beundrar your love to ya mommmaa !! många som inte uppskattar sina mammor!
1.Vad hade du för drömmar när du var liten ? typ sångerska eller delfintränare som alla småungar ? :P
2. du fick resa tillbaka till någon tid vilken tid skulle du resa tillbaka till och varför ?
3. med tankte på sättet du skriver på och sånt, har du någon gång tänkt på att bli författare eller något liknande?
- Tack, men hur kan man inte love my mommaaa? ;)
1. Jag kommer inte ihåg något annat förutom ”konstnär”.
2. 80-talet, verkar ha varit en härlig tid... självklart baserat på mina föräldrars berättelser.
3. Nej, det har jag aldrig. Jag är bra på att skriva uppsatser och argumentera för mina åsikter, men att skriva stilistiskt och uttrycka känslor i ord är inte min grej.

URSPRUNG

Skulle du någonsin kunna tänka dig flytta tillbaka till vårt kära hemland, Bosnien och bo där?
- Nej, inte som det ser ut nu. Jag har det väldigt bra i Sverige och jag älskar att bo i Stockholm. Situationen i Bosnien är fortfarande dålig både politiskt och ekonomiskt och jag tror att jag hade haft svårt att anpassa mig till standarden. Dessutom har jag byggt upp ett liv här med familj, vänner och andra kontakter. Jag har allt här, och inget att ”komma tillbaka till” i min hemstad Banja Luka. Jag har några kusiner i Sarajevo och det är dem jag besöker på somrarna.

Vad älskar du mest med Bosnien? :)
- Det finns mycket, men människors sätt att visa känslor på, att älska, festa, bråka, skämta… Allt känns mycket intensivare där, och jag älskar det.

Hej! Är du helt bosnisk? För du har lite asiatiska drag.. du liknar ju Smallville-Lana så mycket.. haha:)
- Min pappa är bosnier och min mamma är kines..... Nej då, jag är helt bosnisk.

Kommer ditt efternamn ursprungligen från Turkiet? (vår receptionist heter Karat i efternamn och är turk)
- Jag vet faktiskt inte, men det är möjligt eftersom många namn i Bosnien har sitt urpsrung från det området.

Hej jag blev tipsad om din blogg av Jasminka (din föraa hemspråks lärare som nu är min lärare) Jag har fastnat för den och tycker den är välidgt bra! Jag undrar hur du kan vara så himla fin? och är du helt bosnisk? :D
- Haha! Skulle aldrig gissat att hon ens vet om att jag har en blogg! Vad roligt, tack! Ja, jag är helbosnier.

Jag undrar varför dina föräldrar valde att ge både dig och din bror medjunarodni imena? (folkliga namn) Vad det av någon speciell orsak? (oboje roditelje su iz bosne i tacnije muslimani, mislim ipak je obicno da nadivaju imena sto su bas tipicni muslimanska,right? (båda föräldrar är ju från Bosnien och är muslimer, det är ändå vanligt att ge typsika muslimska namn, right?) vad jag har förstått det som så verkar många förknippa dig med just något annat än "hel bosnisk/muslim" stör det dig att alltid behöva förklara/rätta folk? i jos jedno zadnje pitanje, Jel bi ti kao svoje roditelje dala medjunarodni imena i svojoj djeci akobogda? i ako ne, zasto? (en fråga till, skulle du som dina föräldrar ge ”folkliga” namn åt dina barn? om inte, varför?)
- Mina föräldrar är inte särskilt religiösa och valde inte namn efter religion utan namn som de tyckte om och som fungerar lite överallt i världen. Jag är väldigt tacksam för det, hade jag fått något av de ”vanliga” muslimska namnen hade jag antagligen haft samma som fem andra personer i min umgängeskrets. Nej, det stör mig inte. Jag tycker snarare det är lite kul när folk inte kan avgöra vilken religion jag tillhör (vilket tyvärr är väldigt viktigt för många balkanmänniskor) för jag märker när de undrar men inte vill fråga. Jag har inga problem med att förklara/rätta, men jag tycker om att få prata med en människa innan den vet vilken religion jag tillhör. Jag kommer inte sträva efter att ge mina barn ”folkliga” eller ”muslimska” namn, jag kommer ge dem namn som jag tycker är fina. Om det är ett fint, enkelt, muslimskt namn - varför inte? Så länge namnet passar lite överallt så att de slipper förklara sitt namn tio gånger för en svensk.

UTBILDNING, EKONOMI, JOBB

Ska du bo kvar i Stockholm när du börjar högskolan?
- Yes, tänkte bo kvar hemma.

Tänkte fråga vad du har sökt för utbildningar i höst?
- Arkitektur på KTH i Stockholm är det enda jag har sökt (förutom en kurs i arkitektur ifall jag inte blir antagen) eftersom det är det enda jag vill studera just nu.

Vilka betyg gick du ut med?
- 22,3 med meritpoängen. Alla MVG:n och ett VG.

Vad tycker du om din klass som du hade i kärrtorp?
- Jag tycker om den väldigt mycket och är tacksam för att jag hamnade i den. Vi hade en bra stämning i klassen och kom bra överens även om vi alla inte umgicks utanför skolan. De jag umgås med utanför skolan är mitt tjejgäng och det var ett nöje att vara i skolan varje dag tack vare dem!

Har du fått omprov någon gång? och vad för betyg hade du innan gymnasiet ? Har du alltid haft mvg?
- Bara när jag har varit sjuk och missat provet. Jag gick ut med 320 poäng.

Hur har du råd med all shopping och utlandsresor?
- Jag fördelar pengarna bra, vilket jag måste göra med min minilön och studiebidrag. Jag tycker inte att jag reser särskilt mycket. Jag reser till Bosnien och Kroatien under somrarna och det kostar mig inte mycket med boende och mat, pengarna får jag genom att spara det jag får ihop när jag jobbat under jullov eller någon vecka under sommarlovet. Parisresan i höstas hade jag råd med då jag fick pengar över efter sommaren, och att åka kryssning till Riga är billigare än att åka tåg till Göteborg eller Malmö.
Shoppingen har jag råd med när jag har pengar över, ibland har jag perioder då jag har råd att shoppa. Jag har, förutom något enstaka plagg, inte shoppat sedan mars för att ha råd med allt som studenttiderna och festandet innebär, samt för att spara till sommaren. Så det är inte så mycket som det ser ut!

Jag vet att du skrev att du har ett VG bara så nu undrar jag vilket ämne det var? är det gymnastik? för teoretiska ämnen verkar du vara väldigt duktig på :)
- Ja, det var idrotten. Jag hade ”mensvärk” varannan vecka så det var väl inte så konstigt, haha.

What would you like to study instead of architecture?
- Psychology. However, I get to be more creative by studying architecture, that's why it attracts me more.

sta si dobila i stipendie?
- Jag fick 900 kr.

UTSEENDE

Är det dina naturliga lockar som du brukar ha och har du uppklippt hår? Undrar också om du någonsin har färgat det? :) Bra blogg btw!
- Tack! Mina naturliga lockar är en aning mindre och krulligare. Så här ser det ut utan föning, lockning eller något annat. Ruffsigt. Jag brukar locka överhåret med en smal locktång. Jag hade uppklippt hår när jag hade kortare men nu är det uppklippta nästan borta. Jag har aldrig färgat det men däremot har jag tonat det och slingat det för några år sedan.

Vart handlar du dina kläder mest?
- H&M och Zara.

Hur tvättar du ansiktet? (du har ett fint och rent ansikte!)
- Jag använder Gentle Waterproof Eye Make-up Remover från Nivea för att ta bort ögonsminket och Cliniques Liquid Facial Soap för hela ansiktet. Efteråt använder jag ansiktskrämen oil-free moisturiser från Neutrogena.

Solar du solarium mycket?
- Jag solar väldigt sällan, några få gånger under vintern för att inte vara lika vit som snön, men jag använder för det mesta en mild brun utan sol under vintern istället.

Tänker du mycket på vad du äter och tränar du ngt?
- Nej, inte särskilt mycket. Jag försöker iallafall att inte äta för mycket skräpmat och färdiglagat, men jag trycker i mig för mycket sötsaker för mitt eget bästa. Jag tränar inget speciellt men ibland har jag perioder då jag försöker träna på egen hand några gånger i veckan genom att springa eller gymma. Perioderna tar dock slut ganska fort…

Hur lång är du och hur mycket väger du?
- 165 cm, för tillfället väger jag omkring 56 kg.

Vad använder du för bh när du har lite lösa klänningar/blusar?
- Det beror på materialet, men oftast bh:ar med slät yta. Jag anpassar färg efter klädplaggets färg.

Hur tar du hand om ditt hår? (ser ju smashing ut)
- Tack, men mitt hår är väldigt slitet, särskilt topparna som inte klippts på länge. Jag tar tyvärr inte så bra hand om håret, det enda jag gör är att jag använder värmeskydd när jag lockar/plattar det.

kan du inte gör några inlägg med "how to match" snygga enkla plagg?
- Ni kan se hur jag matchar mina kläder på mina vanliga bilder.

KÄRLEK, VÄNNER, FAMILJ

Vem är din bästa vän?
- Jag har flera nära vänner och några som står mig närmast, och ingen kan ersätta någon annan. I perioder umgås jag mer med vissa än andra. Jag kan dock säga att den jag hade ringt i nödfall just nu är Karin, vi har gått igenom mycket tillsammans, särskilt det senaste halvåret, och jag har växt väldigt mycket som människa tack vare henne. Men jag älskar mina närmaste vänner lika mycket!

Hur är du i ett förhållande? Toffeltjejen? Dominant? Osv
- Jag kan vara en riktig hitlerbrud ibland, haha. Men jag är väldigt envis och gillar att bestämma oavsett vad det gäller.

Är du muslim? är dina förldrar muslimer? vet dom om din pojkvän? tycker dom att de är okej? // önskar mina föräldrar tyckte de var okej för mig:((
- Ja, jag är muslim men varken jag eller mina föräldrar är särskilt religiösa. Ja, Jasmin har så gott som blivit en del av familjen, haha. Det förstår jag att du gör, jag vet inte hur gammal du är men ju äldre du blir desto mer kommer du kunna argumentera för din vilja, och förhoppningsvis kommer dina föräldrar visa mer förtroende och förståelse för dig.

Hur länge har du och jasmin varit tsm? tror du på att ni håller föralltid? kan du se dig i brudklänning bredvid hnm? ni passar så otrligt mycket LOVE
- Vi har varit tillsammans i ett och ett halvt år. Jag har alltid tyckt att det är dumt att säga ”för alltid” i vår ålder, det är många år kvar tills jag ska gifta mig så jag skulle inte kunna se mig själv i brudklänning med någon överhuvudtaget nu.

Hur träffades du och Jasmin ? :)
- Jag önskar att jag kunde dra en romantisk historia här men icke. Vi träffades i Sarajevo för två somrar sedan genom gemensamma vänner när vi var ute en kväll. Efter det träffade vi på varandra i Sverige när vi umgicks i gemensamt sällskap, började prata på msn, facebook osv. Vi blev vänner och efter några månader ledde det ena till det andra.

Var jasmin den första du hade sex med?
- Åh sLuTa VaRa Så PiNsAmMaAa DåÅ. Nej.

Hur är jasmin som pojkvän? :)
- Han är en underbar pojkvän!

är du tjejen alla killar kollar på när du är med dina tjejkompisar?
- Jag har många snygga tjejkompisar så vi delar nog på killarnas blickar.

Jobbar din pappa som arkitekt i stockholm?
- Ja, det gör han. Vore ganska jobbigt om han jobbade någon annanstans.

bråkar du någonsin med din pojkvän? isf hur hanterar du det?
- Ja, det är klart att det händer då vi båda alltid säger vad vi tycker och tänker, och vi är inte alltid överens. Större bråk har vi dock väldigt sällan, men då det händer brukar det se ut som så att vi skriker på varandra och hetsar upp varandra som eld och olja eftersom ingen av oss är särskilt lugn, jag bölar som vanligt, vänder mig till min psykolog (mamma), lugnar ner mig, vi pratar ut om hur vi känner, varför vi är arga/ledsna och försöker förstå varandra. Då löser det sig alltid.

ÖVRIGT


Dejta?
- Nej, tack det är bra.

Kad ces biti u Sarajevu ovog ljeta? Pa da odemo na kafu :D
- Od 29. juna, pridji ako me vidis!

Hur skulle du reagera om läsare kom fram till dig och bad om att ta en bild, berömde dig för din blogg osv? Jag såg dig på Dino Merlin konserten men vågade inte gå fram, haha. Ha det bra och tack för en underbar blogg! :*
- Jag skulle bli väldigt glad, och överraskad! Det var faktiskt en tjej som kom fram på just den konserten och jag tyckte att hon var väldigt söt som vågade gå fram.

Känner du ines delilovic ? hur känner du henne? är ni släkt?
- Jag känner henne genom Jasmin eftersom deras familjer känner varandra sedan långt tillbaka.

hur många läsare har du?
- 300-350 om dagen om jag uppdaterar dagligen.

Hur har du fixat layouten till din blogg? Jättefin :)
- Tack, jag har testat mig fram och det jag inte visste sökte jag efter på bloggar som t.ex. http://designadinblogg.se.


2011-06-20

Sjuk

Jag vet inte hur jag höll ut igår så bra som jag gjorde med min jobbiga förkylning, men jag mådde hyfsat bra fram till slutet av kvällen. Efter att alla gått hem började jag skaka av feber. Idag har jag legat sjuk i sängen hela dagen. Det var väl bara en tidsfråga när det här skulle ske, förväntade mig det direkt efter att jag frusit ihjäl helt blöt på flaket. Men jag höll ut precis tills allt var över, precis som det fina vädret höll ut precis tills min student var över. Vilken tur jag har haft. Och vilket fantastiskt immunförsvar jag har haft de senaste åren, kommer inte ihåg när jag sist hade feber. Nu vågar jag säga det utan att vara rädd för att jinxa mig själv, haha. Trots att jag hatar att vara sjuk måste jag erkänna att det har varit lite skönt att ligga hemma helt utslagen medan det spöregnat hela dagen. Det hade dock varit bra att bli frisk så fort som möjligt... Jag måste jobba imorgon.


2011-06-20

Studentmottagning

Igår hade jag min studentmottagning, om man nu kan kalla det för mottagning några dagar efter studenten. Vi firade hursomhelst min student och jag hade en riktigt trevlig kväll med vänner och familj. Vi dansade och sjöng, mina tjejer fick uppleva lite bosnisk "fest", smågrabbarna som lekte schtekare fick sig en fylla, min mormor joinade dansandet och fick använda sina tre meningar hon kan på svenska för mina svenska vänner, och jag fick massa blommor och fina presenter. Tack till alla som kom igår!


2011-06-20

IphoneÄntligen är den min, bara min, och vi ska vara tillsammans forever and ever and ever... tills jag får en nyare och bättre. Men nu är den min och äntligen fungerar den. Jag har varit utan fungerande simkort i två dagar för att Comviq lyckades strula till det två gånger för mig. Det var ett helvete. Det är hemskt hur handikappad man känner sig utan telefon...


2011-06-17

Jobb

Dagarna sedan studenten har bara flutit ihop och jag har dålig koll på vad det är för dag eller tid överhuvudtaget. Jag vaknade mitt under dagen i onsdags efter en sen natt, morgon rättare sagt, och lämnade inte sängen under hela dagen. Helt plötsligt var det torsdag och jag skulle följa med mamma och jobba hos henne. Jag visste inte vem jag var eller vad jag hette när jag blev väckt klockan 6 på morgonen efter tre timmars sömn. Idag är jag här själv eftersom mamma är ledig. Jag kämpar verkligen för att hålla mig vaken, tar promenader runt avdelningen och skvätter vatten i ansiktet för att inte somna sittandes framför skärmen, och för att inte fylla i fel uppgifter i dokumenten. "De här dokumenten är väldigt, väldigt viktiga, händer det något med dem får företaget betala böter". Känn absolut ingen press Lana!
Nu ska jag spendera resten av dagen i kopieringsrummet eftersom jag måste kopiera flera hundra dokument, no kidding.


2011-06-16

Slutskivan

Min bästa dag avslutades med Kärrtorps slutskiva på Pure! Det lär inte bli många fler kärrtorpfester som alla dessa skivor vi haft under våren, därför njöt jag av varje sekund. Tyvärr tog kvällen slut för fort! Jag kommer sakna det här.2011-06-16

STUDENTEN!

JAG HAR TAGIT STUDENTEN! Min dag var helt obeskrivlig, den bästa någonsin! Jag kunde inte önskat mig en bättre dag. Jag hade alla mina nära och kära vid min sida, mina klasskamrater, skolkamrater, familj och vänner. Dagen gick otroligt fort och kändes helt overklig. Det var overkligt att det var vår tur, att det var sista dagen på vårt älskade Kärrtorps gymnasium, att de tre åren tillsammans redan är över. Jag grät av lycka och sorg samtidigt. Allt var underbart, champagnefrukosten, studentlunchen, sångerna, talen, stämningen och spänningen innan utspringet, för att inte tala om själva utspringet, flakåkandet och slutskivan. Jag befann mig i ett euforiskt tillstånd hela dagen. Dagen var över mina förväntningar och bjöd även på överraskingar. Jag och Karin fick ta emot stipendium i aulan för bästa betyg i vår klass. Det kändes väldigt bra att få uppskattning för det jag åstadkommit under min gymnasietid. Samtidigt försökte vi alla låta bli att inse att vi lämnar gymnasiet bakom oss, så fort tanken slog mig vällde tårarna fram. Det gör de fortfarande. Det har nog inte sjunkit in riktigt ännu heller, jag har inte kunnat smälta allt än. Jag vill inte göra det. Fan vad jag älskar min, nu före detta, skola och människorna jag gick tillsammans med. Tack alla för de tre bästa åren i mitt liv, de är oförglömliga.2011-06-13

Soon...

Studenten imorgon! Jag sitter här framför datorn helt handlingsförlamad, har massor att göra men vet inte vart jag ska börja. Jag lär vara uppe till klockan tre ikväll, jag blir inte effektiv förrän inpå småtimmarna. Nu är jag otroligt tacksam över att jag inte har min mottagning imorgon, blir trött av att ens tänka på det. Gah... Det är inte ens ett halvt dygn kvar innan jag ska vakna... SNART TAR JAG STUDENTEN!!!
2011-06-12

Fråga!Eftersom jag förmodligen inte kommer ha tid att uppdatera dessa dagar tänkte jag ha premiär för "frågestund" som det heter i bloggvärlden. Jag tycker att jag svarar på de flesta frågor jag får i vanliga fall, men då några av er frågat om detta antar jag att det ändå finns ett intresse för det, därför förväntar jag mig iallafall fler än fem frågor. Annars glömmer vi att detta inlägg någonsin har publicerats haha. Fråga vad ni vill nu så godkänner jag alla kommentarer senare!


2011-06-12

Söndag

Fyra inlägg på en dag, det är ambitiöst för att vara jag. Nästa inlägg med bilder lär vara från min student. Jag kan inte förstå att det är i övermorgon. Jag ber för fint väder, åtminstone uppehåll. Jag vill verkligen inte att det ska regna, vilket det kommer att göra om man tror på alla väderprognoser, och det gör jag tyvärr. 1. Det är logiskt att det regnar efter denna värmebölja. 2. Det är typiskt om det regnar på just min student, jag har aldrig haft en solig skolavslutning. 3. Det är sorgligt att det förutspådda regnet skjuts upp varje dag men inte till onsdag. Jag bönar och ber, snälla inget regn...
Hursomhelst, jag har mycket att göra nu fram tills dess, imorgon ska det sista fixas med klassen. Jag får lägga allt annat åt sidan eftersom jag förmodligen kommer att stressa ihjäl mig, som vanligt. Jag måste se till att spara lite energi.
Snart smäller det.


2011-06-12

Weekend

Fredag: Mot kvällen åkte jag till stan och satte mig på Sommar med Erica, Elina och hennes kompis Louise. Det var meningen att jag skulle hem vid tolv eftersom jag skulle jobba dagen efter, men på väg hem blir jag övertalad av Melisa att följa med till Yunite. Eftersom det var i närheten och jag var på bra humör följde jag med dit en stund. Det var dock inte rätt ställe för oss kände vi... Men det kanske hade varit en aning bättre om det inte hade varit livemusik.Lördag: Efter en dag på jobbet åkte jag till Josefinas där Amela hade samlat sina nära och kära för en avskedskväll. Hon ska bo och jobba i Chicago ett tag, och jag önskar henne all lycka därborta! Jag behövde dock inte säga hejdå än eftersom vi kommer att ses på min student. Efteråt blev det fest med mina tjejer, men en ganska lugn kväll för trötta mig. Mitt humör var inte heller på topp längre, tyvärr finns det alltid något som lyckas spräcka lyckobubblan för en stund.

 


2011-06-12

Sommardag

Dagen efter Dennis bal och Hannas mottagning hade Dennis sin skolavslutning på morgonen. Vi låg hemma och segade ett bra tag efter den, vi är nog inte vana vid den här värmen i Sverige. Det kändes lite som när man är i Bosnien och Kroatien, när man alltid ligger utslagen av värmen när man kommer hem. Vi bestämde oss iallafall för att ta vara på dagen och ta en cykeltur. Kommer inte ihåg när jag sist cyklade själv, att bli skjutsad är mer min grej. Hade ont i rumpan av min obekväma sadel en hel dag efter. Men härlig var det, precis som allt annat nuförtiden!2011-06-12

Dennis bal

Min beba har gått ut grundskolan! Jag undrar hur mycket äldre, och större, han måste bli innan jag slutar säga beba. Han är snart störst här hemma men han kommer nog aldrig sluta vara familjens bebis, haha. Det är helt otroligt att jag, trots att jag ser honom varje dag, fortfarande kan förvånas över hans längd, hans röst, hans beteende, över att han inte är ett litet barn längre. Tiden går så fort. Snart kommer han komma hem med en flickvän, snart kommer jag se honom schteka ute på krogen och snart kommer jag få telefonsamtal när han hamnat i trubbel eller vill att jag ska köpa ut åt honom... Och jag ska alltid vara den coola systern som hjälper honom med allt.


Dennis och hans bosniercrew, haha. Hur söta är dom inte??


2011-06-11

All day, all night, what the fuck

Jag lever i en lyckobubbla just nu. Jag njuter av varje sekund, säger ja till allt, älskar allt, tar vara på varje solig dag och kväll. Ibland stannar jag till och försöker komma på vad det är jag måste göra, men så kommer jag på att jag inte har några "måsten".
Jag var ute igår, det blev en längre kväll än planerat. Vaknade tidigt imorse med ett mindre härligt dagen-efter-mående kombinerat med mensvärk och skulle iväg till jobbet. Men till och med när jag mådde dåligt mådde jag bra. Just nu spelar det ingen roll hur jag mår fysiskt, det spräcker inte lyckobubblan. Och jag tänker inte vila förrän studenten är över! Därför ska jag snart fixa mig inför ännu en kväll med vänner, trots att jag slitit ihjäl mig på jobbet och trots att jag är trött och har ont överallt. Livet är för härligt just nu för att sitta hemma.
Jag har många blogginlägg och bilder att ladda upp, men just nu finns det inte tid för det! Det kommer snart.


2011-06-09

I feel good

Vilken dag hittills! Det känns som att det var längesedan man vaknade klockan sju på morgonen! Jag hade min sista lektion i gymnasiet någonsin på morgonen, efteråt rensade jag mitt skåp, gick till studievägledaren för att räkna ut mitt slutbetyg och mådde så otroligt jävla bra! Friheten, lättnaden, lyckan, stoltheten... Jag går ut med 22,3 i slutbetyg, jag är så stolt över mig själv! Att vara medveten om att så många dörrar är öppna för mig i framtiden, det är underbart! Livet är underbart.
Jag har delat lyckan med Jasmin idag. Även han är glad efter att ha fått sitt sista tentaresultat och därmed gått klart en felfri termin på Stockholms universitet! Är stolt över honom också! Nu ligger han i min säng och sover, vi är båda utmattade efter att ha vaknat tidigt och åkt fram och tillbaka i stan och på söder i denna värme. Om en timme ska jag vara en stolt storasyster när vi följer min bror till skolan där han ska ha bal!


2011-06-09

Hannas student

Idag var det Hannas tur att ta studenten! Ett stort grattis och en massa lycka i livet önskar jag min vän! Och att hon festar som aldrig förr ikväll! Jag är glad över att få ta del av hennes lyckliga dag, och vi kommer att ses lite senare igen på hennes mottagning!

2011-06-09

Life will smile for you

Jag vet att jag tjatar om hur bra, härligt och underbart allting är, men jag lär göra det ett tag framöver! Dessa dagar borde jag egentligen haft PMS enligt mina beräkningar. Istället är humöret helt tvärtom, jag är fylld av glädje och harmoni! Jag träffade Melisa idag, vi gick runt på stan och såg alla flaken som ger mig lika mycket rysningar och förväntningar varje gång, sedan satte vi oss på ett fik i Gamla stan pratade i timmar tills tungorna gjorde ont... som vanligt när vi fikar! Jag träffade tyvärr inte Karin idag men jag hade några timmars talkdate med Jasmina istället, som jag saknar så otroligt mycket! Jag önskar verkligen att vi bodde lite närmare och kunde gå på varandras student. Men vi får se till att ses nu i sommar, på ett eller annat sätt!


I miss you!


2011-06-08

Störningsmoment på Facebook

- När folk gillar sina egna statusar, länkar och bilder. Det gör man bara inte, precis som att man inte säger "jag är så rolig" efter att ha dragit ett skämt. Om man exempelvis har lagt upp en låt är det väl ganska uppenbart att man gillar den?
- När den nya frågefunktionen dök upp. Det måste vara det mest värdelösa som hänt facebook på länge.
- När det visas vem som blivit vän med vem på nyheter. Jag kan verkligen inte bry mig mindre.
- När folk inte fattar att samhällets sociala normer gäller även i facebookchatten.
- När folk berättar vad de gör, äter, när de går på toa och när de andas, med andra ord använder statusen som en dagbok. Snälla gör alla en tjänst och skaffa en blogg så kan de som är intresserade gå in och läsa om vad du gör varje dag, medan resterande 647 vänner som inte bryr sig kan slippa få upp den onödiga statusen på nyheter.
- När tjejer skriver "OMG MÅSTE BERÄTTA NÅGOT FÖR DIG SEN!" till varandra för att andra ska undra vad det är för superdupermegaintressant som de måste berätta. Sms funkar faktiskt utmärkt om det är hemligt, där kan man även säga det direkt. Okej om man inte får tag på varandra på telefon, men oftast kollar man mobilen innan man kollar facebook.
- När folk ständigt ska "checka in", vart dom än går, för varje steg dom tar. Nej, jag är absolut inte bitter för att jag inte har en egen Iphone.....


2011-06-07

All we need is just a little patience

EN VECKA KVAR TILL STUDENTEN! Helt galet! Jag är dock fortfarande inte mentalt förberedd så det får gärna ta sin tid fram tills dess. Däremot är jag mentalt inställd på lov. Efter nästan en vecka utan skola hade vi en lektion idag, och sedan har jag en lektion på torsdag and that's it! Ingen mer skola fram till studenten. Jag är ledig! Det är så mycket underbart som väntar, en underbar vecka och en underbar månad. Allt med underbara vänner. Jag längtar, jag vill uppleva allt nu, på en och samma gång, men jag vill inte att något ska gå över. Jag vill stanna tiden, mitt i allt det här underbara.2011-06-07

Josefinas
Efter en dag i solen träffade jag tjejerna mot kvällen igen, denna gång på Josefinas. Så underbart med sommarkvällar!

2011-06-07

Sveriges nationaldagHärligt med nationaldag och ledighet! Härligt med värme och sol! Jag vågar nog konstatera att Sverige har förbättrats gällande vädret, det som jag och alla andra i detta land klagar på mest i vanliga fall. Det får gärna fortsätta så här. Idag måste jag även passa på att hylla Sverige och säga att jag är lycklig över att få bo i detta underbara land. Jag är lycklig när jag tänker på allt jag har och allt jag kan få, och vem jag kan vara - precis vem jag vill.
När jag var yngre fick jag höra att vi flydde från Bosnien på grund av monster. Jag var tillräckligt gammal för att förstå att dessa monster var hemska människor. Och jag undrade alltid hur Sverige kunde vara monsterfritt, krigsfritt och katastroffritt. "Finns det monster här? Kan det bli jordbävningar här? Kommer vi någonsin behöva fly igen?" frågade jag mamma och pappa, men de försäkrade mig alltid om att inget hemskt kan hända här. Vilket fantastiskt land.
Idag vet jag att vi egentligen inte är säkra någonstans. Det finns monster överallt, det finns hat överallt, det finns katastrofer och sjukdomar överallt. Men det finns nog ingenstans som jag känner mig tryggare än i Sverige, när jag tänker på allt jag har, allt jag kan få och vem jag kan vara - precis vem jag vill.


2011-06-05

Make me move like a freak, Mr. Saxobeat
Vilken grym kväll jag hade igår! Jag älskar när oplanerade kvällar råkar bli lyckade. Vi satte oss på någon uteservering i stan, sedan flyttade vi oss till en annan uteservering på söder och plötsligt vid tolv blev det riktigt drag inne på dansgolvet, oväntat eftersom ingen av oss varit där tidigare. Det var ett tag sedan jag dansade tills svetten rann... till house också! Fast bra house. Det var även längesen man var någonstans där det var fler killar än tjejer... Det var lite som utomlands, man kände sig som a piece of meat. Men bortsett från det, och mina 14 cm höga klackar, så var det riktigt härligt att dansa av sig. Tur att kvällen blev lyckad eftersom jag kände mig som den enda i Sverige som inte fick njuta av den varma sommardagen igår på grund av jobb.


2011-06-03

Miranda's birthday celebration

Det var en riktigt härlig kväll igår med mina bästa! Sol, mat, musik, skratt, studentenprat, mina älskade vänner... Det blir inte bättre än så. Det var lite mindre härligt att vakna imorse, kände mig inte på topp om man säger så. Min telefon badade i dricka igår, det går knappt att skriva sms nu. Myggen tog vad de kom åt så nu har x antal myggbett på händerna och ett böldliknande bett på kinden. Trevligt. Men det är sådant man får leva med dagen efter!

2011-06-02

Sometimes it is easier to stay than to walk awayDet är så skönt med ledighet! Trots att vi inte slutar förrän 14e juni har vi väldigt få skoldagar kvar! Jag tror närmare bestämt att vi bara har tre dagar kvar i skolan, om ens det. Det gäller att njuta så mycket som möjligt med mina tjejer och klasskamrater. Ikväll ska vi göra det när vi firar Miranda ute i kvällssolen!


2011-06-02

Melisas studentIgår tog min fina vän Melisa studenten! Grattis till henne, önskar henne allt det bästa! Jag är alldeles för emotional för sådant här, fick tårar i ögonen så fort jag såg henne i hennes vita klänning. Hur ska jag klara av att inte gråta sönder mig på min egna student, det är frågan. Det var iallafall härligt att få ta del av hennes lycka på mottagningen. Kvällen blev inte lika lång för mig som för resten av oss som skulle dra ut efteråt, jag hade ingen energi för att trängas på Stureplan. Det var sjukt mycket folk ute igår! Kände mig tacksam över att vi kommer ha en slutskiva efter vår student så vi slipper köa och trängas bland människor. Är också tacksam över att vi tar studenten sent, jag måste förbereda mig lite mer mentalt.