Lana Karat -
2011-06-08

Störningsmoment på Facebook

- När folk gillar sina egna statusar, länkar och bilder. Det gör man bara inte, precis som att man inte säger "jag är så rolig" efter att ha dragit ett skämt. Om man exempelvis har lagt upp en låt är det väl ganska uppenbart att man gillar den?
- När den nya frågefunktionen dök upp. Det måste vara det mest värdelösa som hänt facebook på länge.
- När det visas vem som blivit vän med vem på nyheter. Jag kan verkligen inte bry mig mindre.
- När folk inte fattar att samhällets sociala normer gäller även i facebookchatten.
- När folk berättar vad de gör, äter, när de går på toa och när de andas, med andra ord använder statusen som en dagbok. Snälla gör alla en tjänst och skaffa en blogg så kan de som är intresserade gå in och läsa om vad du gör varje dag, medan resterande 647 vänner som inte bryr sig kan slippa få upp den onödiga statusen på nyheter.
- När tjejer skriver "OMG MÅSTE BERÄTTA NÅGOT FÖR DIG SEN!" till varandra för att andra ska undra vad det är för superdupermegaintressant som de måste berätta. Sms funkar faktiskt utmärkt om det är hemligt, där kan man även säga det direkt. Okej om man inte får tag på varandra på telefon, men oftast kollar man mobilen innan man kollar facebook.
- När folk ständigt ska "checka in", vart dom än går, för varje steg dom tar. Nej, jag är absolut inte bitter för att jag inte har en egen Iphone.....


Kommentarer

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback