Lana Karat -
2011-06-07

Sveriges nationaldagHärligt med nationaldag och ledighet! Härligt med värme och sol! Jag vågar nog konstatera att Sverige har förbättrats gällande vädret, det som jag och alla andra i detta land klagar på mest i vanliga fall. Det får gärna fortsätta så här. Idag måste jag även passa på att hylla Sverige och säga att jag är lycklig över att få bo i detta underbara land. Jag är lycklig när jag tänker på allt jag har och allt jag kan få, och vem jag kan vara - precis vem jag vill.
När jag var yngre fick jag höra att vi flydde från Bosnien på grund av monster. Jag var tillräckligt gammal för att förstå att dessa monster var hemska människor. Och jag undrade alltid hur Sverige kunde vara monsterfritt, krigsfritt och katastroffritt. "Finns det monster här? Kan det bli jordbävningar här? Kommer vi någonsin behöva fly igen?" frågade jag mamma och pappa, men de försäkrade mig alltid om att inget hemskt kan hända här. Vilket fantastiskt land.
Idag vet jag att vi egentligen inte är säkra någonstans. Det finns monster överallt, det finns hat överallt, det finns katastrofer och sjukdomar överallt. Men det finns nog ingenstans som jag känner mig tryggare än i Sverige, när jag tänker på allt jag har, allt jag kan få och vem jag kan vara - precis vem jag vill.


Kommentarer

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback