Lana Karat -
2011-11-27

Söndag

Den här söndagen var, om möjligt, ännu segare än vad mina söndagar brukar vara. No energy whatsoever. Energin tog slut redan i fredags. Det är farligt med pub efter skolan när man inte ätit sedan lunch, jag var körd redan efter mitt första glas vin... Men kul hade jag. Tyvärr lämnade det inte mycket festlust kvar åt lördagen. Det blev visserligen mycket dans hemma i Haris fullproppade hem, men på väg till stan bestämde jag och Jasmin oss för att åka hem istället för att dra vidare. Trots det vaknade vi som två zombies imorse. Min mage tål ingenting längre har jag kommit fram till, varken kyla, alkohol eller mat. Buhu. Gasade ihjäl Jasmin inatt.... skooojaaa... inteee... eller? (hör mamma säga "EN FIN DAM?!")

Nu vill jag helst bara att ha måndag och en ny vecka. Jag vill tillbaka till skolan för att börja knyta ihop säcken kring mitt projekt, jag vill ha den där tillfredsställande känslan när man ser resultatet av ett arbete man hållit på med länge. Jag är peppad och redo. Ska utnyttja mitt pepp-mode och cadda lite innan läggdags.


Gissa om jag blev glad när mamma kom hem från Tyskland med en påse full av godsaker. Gissa om jag fick ont i magen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

är du och jasmin från uppsala?

2011-11-28 @ 08:18:23
Postat av: A

Hej ! Jag undrar hur du kunde ha MVG i spanska då du inte kan flytande ? (Antar att du hade det då du skrivit att du har VG i bara idrott elr ?) Jag har Franska 5 nu och de enda som fått MVG e de som kan tala flytande franska , de är då medfödda med språket och kommer från Afrika , det är så här på vår skola i alla fall och jag kan hålla med då för MVG så krävs perfekt uttal och inte ett enda fel i princip. Men du kanske inte hade Spanska 5 (vilket e det sista steget) Undrar bara lite då min skola är jättetuff och jag anser att visa skolor bedömmer jättelätt och ger MVG jättelätt men som sagt du kanske inte läst den svåraste kursen där allt detta krävs =)

2011-11-28 @ 08:39:55
Postat av: Lana

anonym: Jasmin är från Uppsala, inte jag.A: Jag hade inte spanska steg 5.

2011-11-28 @ 09:31:04
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anonym

verkar ändå som om man inte behövde kämpa så jättejättemycket för ett MVG på ditt gymnasium som på andra.

2011-11-28 @ 11:33:21
Postat av: Ema

Jag håller med kommentaren innan. I min skola är det också TUFFT, det verkar som om det högst betyg dom ger här är b (vg+)..

Så hur duktig var du egentligen kvinna!! ;) haha. Kram!

2011-11-28 @ 13:15:31
Postat av: Lana

Om ni mår bättre av att tro att jag fick höga betyg för att det var väldigt lätt på min skola så be my guest. Men jag kan faktiskt inte svara på om det är lättare om det är vad ni förväntar er för varken jag eller ni kan avgöra det om ni inte gjort en jämförande undersökning på alla gymnasiums betygsutdelning och nationella prov, på undervisningens kvalité och på vilka betyg eleverna hade innan de började gymnasiet, eller om ni inte helt enkelt testat på att plugga på flera olika gymnasium.

Vad jag vet så har Kärrtorps gymnasium aldrig legat i topp på listorna över skolor med högst andel elever som gått ut med höga betyg, det är oftast friskolor som ligger i topp då de har mer anledning att konkurrera om elever (pengar). Om det nu vore så lätt att få höga betyg på Kärrtorps gymnasium borde många fler gått ut med toppbetyg, för eleverna på Kärrtorps gymnasium är absolut inte mindre begåvade än på andra gymnasium. Sedan tror jag absolut att det finns skillnader på skolor och skolor, lärare och lärare, och det finns säkert skolor där det är svårare än i Kärrtorps gymnasium. Tror även att det har blivit svårare med det nya betygssystemet eftersom MVG- räknades som MVG i slutändan.

Lycka till med betygen!

2011-11-28 @ 13:43:32
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: A

Självklart är man inte mindre begåvad osv. Jag skrev den första kommentaren om spanskan osv. Men jag kan faktiskt säga att det är tuffare på friskolor , går själv på en friskola och vet hur de lokala skolorna/gymnasiet fungerar här. Sedan måste jag även påpeka att folk som typ haft ig i matte t.ex. har nu från ingenstans Mvg , man ba what ? Medan jag kämpar för ett jävla VG fast jag vet att jag kan mer än den personen som fått Mvg. Så ja orättvisa råder men jag tycker om friskolor , därför jag valt att gå på en. Och min skola ligger i topp på nummer 1 så jag vet hur det är. Känns helt enkelt orättvist. Sen tänker jag också på det här då du skrivit att du e en sista minuten människa osv men ändå lyckats få Mvg i allt , jag själv e också sådan vilket i och för sig e inte bra. Och de som har Mvg i allt hos oss som du har , har pluggat flera dagar och lärarna själva säger att för att få Mvg så krävs mer plugg än bara dagen innan.

2011-11-28 @ 14:43:35
Postat av: Lana

A: Låter ju väldigt övertygande att det är tuffare på friskolor i allmänhet genom att du vet hur det är gå på din friskola...

Sedan måste jag bara påpeka att om folk som haft IG i matte helt plötsligt från ingenstans har MVG då kanske du ska ifrågasätta hur det är på den skolan och inte på min gamla skola, för så var det inte där.Ja det är orättvist i skolan. Men istället för att vara bitter över orättvisorna skulle du kunna ändra på din pluggmetod, om sista-minuten-metoden inte funkar för dig. Det funkade tydligen för mig, och det funkade för mig i grundskolan också där jag gick ut med högsta betyg. Men min grundskola måste ju också varit väldigt lätt eftersom jag lyckades med det...?

Och sista minuten kan tolkas på lite olika sätt, med sista minuten menar jag sköt upp på det så långt det gick innan det skulle vara kört för mig att få MVG. Självklart öppnade jag inte boken en minut innan provet utan några som helst kunskaper om ämnet tidigare. Jag må ha haft en dålig pluggmetod men jag hade höga krav på mig själv och visste att jag kunde få MVG genom min egen metod. Hade jag inte fått det hade jag ändrat på den.Lärarna säger alltid så, även mina sa det. Men människor är olika, fungerar olika och har olika inlärningsförmåga. Tips till alla är att anpassa sig efter sin egen metod och förmåga istället för att koncentrera sig på andras. Ha det bra :)

2011-11-28 @ 15:30:43
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: A

Som sagt , jag vet hur det e på andra skolor och inte bara på min egen ... Sista minuten metoden fungerar för mig men inte att jag ALLTID får Mvg. Som jag redan påpekat så pluggar de som har Mvg hos oss väldigt mycket mer än dagen innan osv. Så ja skillnader finns och orättvisor tyvärr. Sedan skapare dessa orättvisor problem när man ska söka in på högskolan.

2011-11-28 @ 15:51:59
Postat av: A

Sedan vill jag även påpeka att vi har kurser som egentligen ska hålla på i 1,5 år men hos oss håller den på bara en termin , alltså bara några få månader ... Så ja det e tufft.

2011-11-28 @ 15:58:58
Postat av: Maja

Men herregud orka, varför inte bara glädjas för att det går bra för henne istället för att klanka ner på skolan..om det inte funkar för dig att få mvg, byt metod då eller skola. ELLER PLUGGA MER HELT ENKELT! LANA snart kommer de säga att arkitektskolan är lätt också..hahaha.

2011-11-28 @ 21:35:56
Postat av: A

Maja; Det e inte det jag påpekat. Vissa gymnasieskolor e svårare än andra så e det bara. Dumt och tro att det inte e så. Sedan vad gäller universitet e en annan sak. Inte en enda universitetsutbildning e enkel. Fortsatte kommentera för andra kommenterade. Vet redan mycket så du behöver inte lära ut =) Jag e glad för allas skull men det ska vara RÄTTVIST vilket det inte e. Och bara för att någon har alla MVG så betyder det inte att den vet mer än vad personen som har VG tex , orkar inte förklara helt enkelt , vissa skolor ger lätt ut MVG så e det bara. Tack för mig , detta var det sista.

2011-11-28 @ 21:55:03
Postat av: Tindra

Lana du är grym! Beundrar din vilja sjukt mycket! Dina MVGn är nog riktigt välförtjänta! Fortsätta som du gör! En riktig inspirationskälla! :)

2011-11-28 @ 22:10:48
Postat av: Lana

A: Ah fattar inte ens att jag lägger ner tid på att svara men nu när jag redan börjat kan inte låta bli för det är så kul att du säger emot dig själv i dina kommentarer... Först säger du att din skola är jättetuff och svårt att få höga betyg och sedan att den ligger på topp i att ge elever högsta betyg? Hur går det ihop? Och först säger du att du är en sista-minuten-människa och att det fungerar för dig för att du brukar få mvg, "men inte ALLTID", och sedan säger du att man måste plugga många fler dagar än så för att få mvg? Har lite svårt att ta dig seriöst överhuvudtaget.

Har även svårt att tro att du är glad för min skull, för let's face it, du är bitter över orättvisor och anledningen att du ens skriver sådant på min blogg är för att på något sätt trycka ner mig och bevisa att jag inte är så "smart" bara för att jag hade höga betyg. Annars hade du kunnat ta denna diskussion i politiska sammanhang med folk som kan göra något åt skolans orättvisor, för det kan inte jag. Vet inte vad poängen är med att du ska förklara hur tufft det är för dig? Inte jag som valde utbildning åt dig?Maja: Hahah jag tror att jag redan har fått något liknande om att jag har det lättare för att min pappa är arkitekt. Jag bara glider genom livet vettu... 8-)Tindra: Tack så mycket, jag ska göra mitt bästa :)

2011-11-28 @ 22:26:06
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Maja

Hahaha fortsätt glida det är det livet är för;) Men måste säga att det ni gjort hittills i skolan ser riktigt grymt ut shit! Hoppas att du en dag desingar något häftigt som de kan bygga i BIH;) O lycka till med allt!:)

2011-11-28 @ 22:51:25
Postat av: Maja

Och btw A; LIVET ÄR ORÄTTVIST! Det kommer det alltid och vara, det är bara att inse det!

2011-11-28 @ 22:53:14
Postat av: Lejla

Lana, skit i bittra människor. Ocigledno, cura je toliko ljubomorna na tebe da ne zna sta ce od sebe. Samo tako nastavi kako si i do sada i bice nesto od tebe :) Bittra människor kommer det finns överallt, låt dem bara inte ge dig nöjet att trycka ner dig. Ali ko sto vidim ne predajes se lako. Ljepo je viditi jedno takvu mladu, ljepu i pametnu nasu osobu i velika si inspiracija. To je nesto sto vrijedi, a ne ako si lako dobila ocjene ili ne. Love your blog, btw! Veliki pozdrav :)

2011-11-28 @ 23:17:44
Postat av: A

För det första Lana , så menar jag inte dig utan pratar allmännt så du behöver inte låta så tack ! Fråga om du inte förstår något. Jag fortsatte kommentera på grund av några andra som drog upp temat om din skola och av allt jag skrivit så MENAR JAG INTE DIG som jag redan påpekat. Förstår inte varför du ska ta så jävla illa vid när jag inte pratar om dig här :S Och ja jag e sista minuten människa men lyckas inte alltid få MVG och de som har MVG i allt pluggar verkligen jättemycket , flera dagar till ett prov osv. Så ja det e svårt att få bra betyg och skolan ligger i topp pga av att många elever verkligen sliter och pluggar mycket. Inget konstigt med det , finns alltid vissa som pluggar mer än andra. Jag e nöjd med min utbildning för man lär sig väldigt mycket oavsett om jag inte alltid får högsta betyg men ja rättvisa råder och kommer alltid att finnas till. Sedan det med att du får det lättare för att din pappa e arkitekt. Varför tycker du det e roligt om du får en sådan kommentar ? Det är väl en självklarhet att det blir så då din pappa kan hjälpa dig mycket osv , vilket bara e positivt så förstår inte varför du tar illa vid sådant heller. Du kan ju inte förneka det precis. Nej men tycker bara du verkar vara en tjej som blir arg direkt då du får en ''negativ'' kommentar. Alla människor i denna värld bör lära sig att hantera det likaså du. Alla kan inte tycka bra om en osv. Och till sist , ännu en gång , mina kommentarer var inte vända mot dig så tycker det e jävligt synd att du tar så illa upp. =)

2011-11-28 @ 23:20:38
Postat av: Lana

Lejla: Hvala ti, puno mi znaci kad neko kaze da sam inspiracija zbog tog sto radim, stvarno.A: Tycker att det låter som att du tar mer illa upp än jag faktiskt. Okej men du skriver saker som "du skrivit att du e en sista minuten människa osv men ändå lyckats få Mvg i allt [...] Och de som har Mvg i allt hos oss som du har , har pluggat flera dagar och lärarna själva säger att för att få Mvg så krävs mer plugg än bara dagen innan.", hur ska jag tolka det annars än som att jag är en av de du pratar om?Jag tog inte illa upp av den kommentaren, jag tycker att det är lustigt för att någon bara måste påpeka det. Why liksom? Har inte förnekat det någonstans, har till och med skrivit i blogginlägg att min pappa hjälper mig med AutoCAD.Hahaha återigen, du verkar mer arg än jag? Jag ska väl kunna svara på kommentarer och argumentera för min sak precis som du utan att ses som en "tjej som blir arg direkt när jag får en negativ kommentar"? Eller skulle jag ha svarat "ja, det var aslätt i min skola!" för att du ska bli nöjd? Jeez varför anstränger jag mig ens för att svara på kommentarer...

2011-11-29 @ 00:06:15
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: A

orättvisa råder*

2011-11-29 @ 00:23:38
Postat av: A

Ja det var det enda jag sa om dig och det ser du själv men allt annat i texten var inte om dig. Och det jag skrev menade jag inget illa. Ha det bra iaf =)

2011-11-29 @ 00:28:50
Postat av: Adela

När man väl är inne på utbildning så kan jag också kommentera!

Jag är också en sista minuten människa som dig och har också högsta betyget i alla ämnena.

Jag har dock en fråga angående din utbildning, vad är det du läser? Artiektur på 5 år?Ha en bra dag! :)2011-11-29 @ 12:24:29
URL: http://adelastroil.blogg.se/
Postat av: Lana

Adela: Härligt :) Yes, det gör jag. Du med!

2011-11-29 @ 16:33:12
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag är övertygad om att du har höga betyg för att du förtjänar det! Det är bara att kolla på hur du har svarat på kommentarerna här ovanför :)

2011-11-30 @ 02:02:20
Postat av: Nala

Jag tror att du fick MVG i alla ämnen för att du var duktig och förtjänade det! Inte för att det är mkt lättare på den skolan du gick på!!När jag läste A,s kommentar tänkte jag ...vad patetiskt o va så avundsjuk på ngn annan. Om hon inte hade kännt så så hade hon aldrig skrivit en så onödig kommentar! Om hon vill ha MVG, kämpa hårdare!! Jag själv läste spanska o tyska på gymnasiet o fick MVG i båda! Inte för att jag kunde språken flytande( det är ju inte meningen) o inte för att det var enkelt o få MVG. Du får prata med dina lärare helt enkelt om du känner dig orättvist behandlad, du kan fråga de vad det krävs av dig för att nå dina mål!

2011-11-30 @ 18:44:41
Postat av: Lana

Anna och Nala: Tack så mycket båda två. Det viktigaste är ändå att man själv känner att man förtjänat sina betyg :)

2011-12-01 @ 00:01:13
URL: http://lanakarat.blogg.se/

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback