Lana Karat -
2011-10-13

Happy Birthday Dennis

För 16 år sedan fick jag den finaste gåvan jag någonsin har fått. Sedan dess har det inte funnits någon annan jag älskar mer. Grattis min käre bror, önskar dig allt det bästa i livet.


Kad nemiri budu dio nas, i kada nam kucne zadnji cas, i tada cu Deni, kao i sad, da te volim ja.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Stavas din bror med 2 n och varför gör han det ? Undrar lite =) Ett tråkigt svar skulle vara ''För att anpassa sig efter det svenska samhället''

2011-10-13 @ 17:07:43
Postat av: Lana

anonym: Du kan få ett ännu tråkigare svar: För att mina föräldrar ville stava det så :)

2011-10-13 @ 17:18:11
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anonym

Haha ok ok , lite konstigt för Bosnier men men alla har ju sitt ;) Vet att vissa Bosnier stavar med 2 n som Hanna osv osv men oftast e det sådana Bosnier som vill anpassa sig efter det svenska samhället till exempel. Man kan ha så kallade medjunarodna imena utan att stava med 2 n. Det enda bosniska namnet som stavas med 2 n e Ammar , alltså finns både Amar och Ammar.

2011-10-13 @ 19:08:23
Postat av: Lana

anonym: Med risk för att låta otrevlig, men vem är du som ska säga vad som är tråkigt, konstigt osv? Förstår verkligen inte varför det ska ifrågasättas, kör ditt eget race och ge dina barn vilka namn du vill och stava de hur du vill.

Varför namnet anpassats med två n är för att Denis ses som ett tjejnamn i Sverige som uttalas på ett helt annat sätt än Dennis. Mitt namn uttalas också helt annorlunda här på grund av att jag har ett n och inte två. Jag kanske också borde haft två n för att folk ska kalla mig för det namn mina föräldrar avsett mig.

2011-10-13 @ 20:59:14
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anonym

Pazi , jag undrade bara lite =) Klart att alla får ge sina barn vilka namn de vill osv , skrev det även innan att alla har sitt. Sedan sa jag bara vad som e bosniskt angående stavning , inget annat. Mitt namn uttalas också med 2 n i medjunarodno je men inte fan ska jag stava mitt namn med två n osv bara för att anpassa mig efter svenskarna , e inte svensk utan svensk medborgare. MAN KAN ALLTID RÄTTA FOLK SOM HAR SVÅRT ATT UTTALA ENS NAMN , svårare än så e det inte , de uttalar inte bara bosniers namn fel utan även andra invandrares namn. Menade inget illa. Du har din åsikt precis som jag har min.

2011-10-13 @ 21:27:45
Postat av: Lana

anonym: Pazi ti, du har din åsikt precis som jag har min, skillnaden är att jag inte går in på din blogg och kommenterar om vad som är rätt och fel i ditt liv. Förstår inte hur vissa människor som du har behov utav det.

Jag vet mycket väl hur det bosniska språket och alfabetet fungerar, behöver inte din lektion eller da mi ovdje pametujes om det. Man är lika mycket bosnier hur man än väljer att stava sitt namn, skulle lika gärna kunna byta namn till Anna-Karin Svensson och vara mer bosnier än en Muniba Ahmetovic koja nema pojma om sitt land, sin bosniska kultur eller historia. Eller du kanske är av åsikten att namnet avgör vad man är? Fine, isåfall är det din åsikt.

Ja, man kan rätta alla de tusentals människor man träffar under sin livstid ELLER så kan man ha en till bokstav i sitt namn, upp till var och en, och borde vara upp till var och en UTAN att någon ska komma och säga vad som är rätt och fel.

2011-10-13 @ 22:01:05
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ne pametujem ti , samo sam rekla svoje misljenje tako da ne moras tako regaovati. Jag har inte heller sagt vad som avgör i fall man e en bosnier eller inte. Skrev bara om stavningen osv , och likaså skrev jag inte heller vad som e rätt eller fel i ditt liv , så det behöver du inte heller skriva. Så förstår inte varför du ska ta så illa upp att jag skrev det med stavning och skriva ''behöver inte din lektion'' osv , för jag försökte inte ge lektion eller något sådant , utan bara ge min åsikt så du behöver inte haka upp dig över det. Du verkar vara en tjej som alltid vill ha rätt och blir direkt arg om någon säger en åsikt som inte passar dig. Alla vi har olika åsikter. Synd att du ska ta så illa upp när man inte menade något illa =) Peace

2011-10-13 @ 22:49:47
Postat av: Lana

anonym: Du skriver vad som är konstigt, vad som är bosniskt och vad som gäller för bosniska namn och bosnisk stavning som att jag inte vet om det, därav "lektion"-kommentaren. Jag blir inte arg men det stör mig eftersom jag inte bett om din åsikt. Hade jag bett om den hade jag gärna haft en diskussion med delade åsikter. Jag är inte en tjej som blir arg när någon säger en åsikt som inte passar mig, jag är en tjej som är trött på anonyma bosnier som ska kommentera vad som är konstigt och inte om saker som inte angår dem. Förstår att du inte menade något illa. Peace.

2011-10-13 @ 23:05:04
URL: http://lanakarat.blogg.se/

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback