Lana Karat -
2011-10-07

Projekt 1

Jag vågar nog säga att jag aldrig någonsin varit så engagerad i och ockuperad av ett skolarbete. I några dagar bestod mitt liv av arbetet, skolan, människorna i skolan och inget annat. Jag åkte dit på morgonen och jobbade på projektet, åkte hem sent på kvällen och tänkte på projektet, la mig direkt och drömde om projektet. Jag orkade inte svara på sms och blev irriterad när telefonen ringde, jag såg knappt min familj och jag har inte satt på min dator på fyra(!) dagar, vilket är lång tid för att vara jag. Det konstigaste är att vi som varit i skolan under helgen och under sena kvällar inte förstår hur vi inte hunnit producera mer. Allt tar mycket längre tid än man tror, särskilt då jag inte lärt mig programmen än och gör alla ritningar för hand. Jag måste skrota tidsoptimismen. Jag kom hem klockan ett igår natt efter att ha kämpat med att förbereda en presentation (note to self: lämna alltid en hel dag till förberedelserna) och var så uppe i högvarv när jag kom hem att jag fortsatte klippa och beskära bilder till klockan tre. När jag insåg hur besatt jag blivit la jag mig för att åtminstone få några timmars sömn innan slutkritiken idag, som förövrigt gick jättebra!

Som sista uppgift, som bedöms tillsammans med de tidigare deluppgifterna, skulle vi i vårt lärarlag göra varsitt "safehouse" som skyddar mot valfritt hot, allt från jordens undergång och naturkatastrofer till stress. Kort förklarat skyddar mitt hus mot inkräktare och har en cirkelformad roterande insida som vid rotering täcker för fönster och dörrar med betongmassa samt har en del andra funktioner. Det tog väldigt lång tid att bygga en modell med roterande insida kan jag tala om! Även insidan på de färglada ritningarna kan roteras. Härligt att jag kom på det efter att jag kämpat med modellen.

Projekt 1 av 3 i årskurs 1 är klart! Vilken härlig känsla. Jag är stolt över mig själv. Men jag är så utmattad, både psykiskt och fysiskt, att jag skulle behöva några dagars sömn nu.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Oj redan klart ? Bra ! Men då undrar jag hur stora e de andra 2 projekten om det första e redan klart i oktober månad ?

2011-10-07 @ 03:07:23
Postat av: Anonym

Vad duktig du är! :) man blir så glad av att se att det går bra för dig. Pogotovo för att det är nått som verkar vara svårt. Fortsätt så, hoppas det går bra i fortsättningen! :)

2011-10-07 @ 10:20:12
Postat av: natta

duttiga duuuu <3

2011-10-07 @ 12:04:25
Postat av: Jenny

Du är så duktig Lana Banana! Kommer du ihåg när vi byggde hus i grundskolan? ;)

2011-10-07 @ 13:21:05
Postat av: Anonym

Kan du förklara hur det är ett skydd mot inkräktare? Du har mer fönster än Louvrepyramiden i Paris?

2011-10-07 @ 13:51:44
Postat av: Lana

Anonym: Projekt 2 börjar om två veckor och håller på fram till jul och projekt 3 har vi under hela nästa termin ungefär.Anonym: Tack sä mycket, härligt att det kan glädja dig!natta: Tack hun <3Jenny: Tack Jenny :) Haha klart jag kommer ihåg, tyckte ju att det var jättekul!Anonym: Hade den haft mer fönster är Louvrepyramiden hade hela huset varit gjort av glas ;) Som det står så förklarade jag bara väldigt kort, det finns en historia bakom huset, till vem det är och varför, vad beställaren har för "krav" osv. Men jag orkar inte ha ytterligare en presentation på min blogg, räcker med en i skolan. Om du läst texten ordenligt så kan insidan rotera (när man vill vara skyddad) så att de enorma fönstrena blockeras av betongmassor. Dessa massor är ungefär 1-2 m tjocka, vilket gör att man inte kan ta sig in eller ut någonstans förutom de hemliga nödutgångarna ner i marken och upp till taket som öppnas när insidan roterar till det "säkra läget". Förstod du lite bättre nu eller behöver du enklare förklaring?

2011-10-07 @ 14:52:48
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fan vad lyx att ha grupparbete ett helt år , då presterar man ju bättre och lägger inte bara ner sin egna kraft. Visste inte att det var så faktiskt på den utbildningen.

2011-10-07 @ 19:05:24
Postat av: Lana

Anonym: Grupparbete i ett helt år? Vart fick du det ifrån? Projekten är individuella, huset är mitt eget projekt.

2011-10-07 @ 19:32:28
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Natalie

Vad kul att du kommit på vad du vill göra i livet, du verkar jätteduktig på det du gör :)

2011-10-07 @ 19:36:28
Postat av: Anonym

Aha oj ursäkta då. Trodde du gjorde det med ett gäng på skolan =) Har du gjort de små gubbarna eller e de köpta ?

2011-10-07 @ 19:40:35
Postat av: Claudia

fan va du är grym! :D

2011-10-07 @ 20:47:23
URL: http://claudiias.blogg.se/
Postat av: Lana

Natalie: Tack, hoppas på det!anonym: Nej, men vi är alltid ett gäng som sitter kvar och jobbar övertid. Skalgubbarna är köpta.Claudia: Tack!

2011-10-07 @ 23:35:11
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anonym

Väldigt fint i alla fall ! Kan tänka mig att det krävs en del kostand för allt också ... Lägger du ner mer pengar på saker till projektet eller böcker till exempel ?

2011-10-07 @ 23:59:21
Postat av: Miguel

Tack för det senaste inlägget det är precis det jag ville se:) Underbart resultat.Har du fått hjälp av din far;)? som tack länkar jag en låt till dig hoppas du gillar den :)http://www.youtube.com/watch?v=ddr-rQ1qCIo&feature=related

2011-10-09 @ 10:33:37
Postat av: Marcelo

Typexempel på att hårt arbete lönar sig. Imponerad av dina ritningar där!

2011-10-09 @ 23:16:52
Postat av: Lana

anonym: Tack! Ja, vi betalar för allt material och alla verktyg själva så det blir en hel del kostnader, mer än på litteratur. Å andra sidan har vi mindre obligatorisk litteratur än de flesta andra.Miguel: Tack, jag är glad att du fick ut något av det. Ja, han har hjälpt mig genom att förklara vissa teknikaliteter gällande ritningarna eftersom vi inte lärt oss hur man gör korrekta ritningar än. Nu kommer han även kunna hjälpa mig genom att visa hur man arbetar med datorprogrammen, väldigt skönt att ha honom måste jag säga! Fin låt förresten.Marcelo: Säger detsamma om ditt arbete!

2011-10-13 @ 21:17:53
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Miguel

Vad roligt att höra :)

CAD ritningar måste det nog vara:) jag kan lite men ingenting om man jämnför med din far förmodar jag :)

Det hade inte varit fel att ha dig som klasskamrat på så sätt skulle jag nog lära mig mycket mer på kortare tid :) samtidigt skulle jag få lära känna dig personlingt och inte behöva kommunicera med dig genom skärmen:). jag kom just på en fråga och det är vad är det för material du använde för att bygga den där fina modelen och vart har du köpt materialet? om du har köpt.

2011-10-17 @ 17:50:42
Postat av: Lana

Miguel: Man kanske inte ska jämföra med någon som haft snart många års erfarenhet, haha. Men att ha mig som klasskamrat skulle nog inte göra dig mer nytta än att ha vem annan som helst eftersom jag är precis lika oerfaren som alla andra. Min fördel är bara att jag har någon som kan hjälpa mig med vissa saker, som CAD till exempel ;)

Vit 1 mm tjock kartong, har köpt det på Matton där vi handlar det mesta eftersom det ligger nära skolan, men det finns nog lite överallt. Det har blivit lite av "standardmaterialet" till modellerna vi bygger.

2011-10-20 @ 01:04:08
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Miguel

Haha nej det har du rätt i, men jag ville bara ge dig en aning om hur min kunskap inom CAD ligger till :)jag höll på med det hel del när jag studerade datateknik i gymnasiet.tack nu vet jag vad det är för material jag ska använda mig av.Förreresten vad fin silverryggen är på din senaste inlägg :)

2011-10-22 @ 11:28:51

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback