Lana Karat -
2011-09-10

Sista arbetsdagen

För 2,5 år sedan när jag började jobba i babybutiken var det ett perfekt extrajobb för 17-åriga mig. Nu har jag länge känt att jag har växt ifrån det och att min fritid på helgdagarna har blivit värd mer, särskilt nu när skoldagarna har blivit mycket längre, därför sa jag upp mig. Jag har dock haft det väldigt bra här. Det känns lite sorgligt att det är min sista arbetsdag, men samtidigt skönt att jag kommer slippa kolla ut mot blå himmel och önska att jag var ledig istället. 

Under tiden jag står här bakom kassan
och sörjer min förlorade soliga lördag läser jag en ny kommentar på bloggen som får mig på gott humör. Jag uppskattar verkligen varje positiv kommentar, och som jag har sagt tidigare blir jag rörd när någon främmande människa lägger ner tid på att uppmuntra mig och ge mig en komplimang utan någon som helst egen vinning. Självklart glädjer även kommentarens innehåll mig, men det betyder mer för mig att någon jag inte känner kan glädjas för min skull. Jag vet att jag har många läsare som sorgligt nog skulle gotta sig i min olycka, som till och med försökt bidra till min olycka, därför är det lika härligt varje gång jag blir påmind om vilka fantastiska främlingar det finns, som läser min blogg, som ler när jag skriver att jag är lycklig, som har förmågan att glädjas åt andra. Förmågan att glädjas åt andra och inte låta avund och dålig självkänsla ta över är otroligt värdefull, tänk vad mycket bättre det skulle vara om alla hade den. Tack fina människor.

Ikväll ska jag umgås med några andra fina människor. Vi ska fira Agnes födelsedag! Jag har hunnit sakna tjejerna mycker under dessa två veckor så jag ser verkligen framemot kvällen.

Kommentarer
Postat av: Natalie

Bra skrivet, håller helt med! Det värsta jag vet är folk som inte kan glädjas eller iallafall acceptera en, utan försöker sänka andra hela tiden..Hur fick du jobbet på babybutiken förresten? :)

2011-09-10 @ 23:54:34
Postat av: A

Hej. Du har en jättefin blogg ju. tittar in här varje dag numera. Hittade den när jag googlade lite på Sarajevo. Var där en månad i sommras med min pojkvän som är bosnisk, och hälsade på lite släkt till han. Jättefin stad och land. Kram.

2011-09-11 @ 01:55:38
Postat av: Anonym

Jag känner inte dig men utifrån vad jag har läst i din blogg verkar du vara en så otroligt godhjärtad människa. Och jag tvivlar inte på att jag har rätt.

2011-09-11 @ 11:35:13
Postat av: Alma.

Folk som blir glada när det går dåligt för dig är ju helt klart bara avundsjuka människor..

Du verkar vara en väldigt fin människa med ett gott hjärta som ovanstående person kommenterat!

2011-09-11 @ 23:06:44
Postat av: Lana

Natalie: Min chef var min mattelärare i högstadiet och när han slutade och öppnade butiken blev jag tillfrågad om jag vill extrajobba där.A: Vad roligt, både att du besökt Bosnien och tittar in hit! Tycker alltid det är kul att höra om eller träffa på icke-bosnier som besökt landet och höra vad de tycker. Turismen där är ju tyvärr inte särskilt utvecklad.. Härligt att du tyckte om det iallafall!anonym: Åh, vilken fin kommentar.. Tack så mycket, den glädjer mig mycket.Alma.: Säger som till ovanstående, tack så mycket, din kommentar värmer verkligen!

2011-09-12 @ 16:17:49
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tursimen har utvecklats sig väldigt mycket i Sarajevo i alla fall =) vilket jag e glad över för jag kommer där ifrån hehe

2011-09-12 @ 19:43:53
Postat av: Lana

anonym: Till skillnad från tidigare ja, men till skillnad från andra europeiska huvudstäder är den tyvärr inte lika utvecklad.

2011-09-12 @ 19:49:51
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja men haha det vet jag så klart :) Men på Balkan i alla fall.

2011-09-12 @ 20:30:03

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback