Lana Karat -
2012-04-24

Tokyo - Harajuku

Harajuku var ett väldigt roligt område att vistas i, speciellt på söndagar denna tid på året då det samlas otroligt mycket folk, framför allt ungdomar, på gatorna och i den enorma Yoyogiparken precis intill. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva och sammanfatta Harajuku. Det händer så mycket roligt, otippat och konstigt åt vilket håll man än tittar. Som jag sa tidigare är parken full med folk som umgås, äter och dricker (det är här de annars ordentliga och organiserade japanerna flippar ur och krökar tills de däckar - bokstavligen) och gör allt från att spela badminton till att gå på lina, köra rollspel i sjuka utklädnader, spela säckpipa, skutta runt med hoppstyltor på fötterna, dansa utklädda till Rockabillys... Listan kan göras lång över allt vi såg.


De två huvud-shoppinggatorna, Omotesando och Takeshita-dori, gav verkligen en stor kontrast till området. Omotesando var full av lyxmärken som Louis Vuitton, Chanel och Prada medan Takeshita-dori var dess totala motsats.


På bron vid tågstationen samlas många som sysslar med cosplay, en japansk form av maskerad. De är ganska extrema med sina utklädnader. Tyvärr kom vi lite för sent och hann bara träffa på några stycken cosplay-utövare.


Den här bilden är tagen precis i början av parken. Jag har inte många foton från det parkbesöket eftersom vi visste att vi skulle tillbaka dit veckan efter då körsbärsträden blommat. De hade precis börjat blomma...


Denna gata, Takeshita-dori, sägs vara en av Tokyos mest folktäta platser under helgerna. Av någon konstig anledning envisades jag med att komma hit just under helgerna. Jag var här flera gånger då jag kunde inte få nog av alla knäppa och kitschiga affärer med allt möjligt roligt, gulligt och helt onödigt. Saknar det.


Jag drabbades nästan av lite panik av att gå in i alla dessa affärer, man vet inte vad man ska kolla på först.


Purikura!!! Jag hade hört talas om dessa japanska fotoautomater sedan tidigare och blev helt exhalterad när vi hittade dem, det var till och med roligare än jag trodde. Automatens bilder får en att likna en docka, och i efterhand kan man redigera bilderna, sminka sig själv, skriva text, lägga till ikoner, osv.


Jag trodde att våra bilder var roliga, tills jag såg killarnas.


Kommentarer

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback