Lana Karat -
2012-04-26

Tokyo - Towers

Den första molnfria dagen i Tokyo tyckte vi passade till att gå och kolla på de högsta byggnaderna och landmärkena i staden. Det var även vår sista dag på kapselhotellet i Shinjuku, innan vi bytte till ett annat hostel i Asakusa.


Ace Inn hette vårt första hotell, jag kan rekommendera det om ni någonsin vill bo hyffsat billigt i Tokyo på ett kapselhotell. Jag önskar verkligen att vi hade kunnat bo här hela vistelsen, inte bara för de mysiga "kojorna" men även för läget.


Trots att vi skulle flytta till Asakusa dagen därpå åkte vi ändå dit för att kolla på Tokyo Sky Tree (andra byggnaden från vänster) som är Tokyos nya landmärke och världens näst högsta byggnad efter Burj Khalifa i Dubai. Den är 634 meter hög och mycket längre bort än de andra byggnaderna på bilden så låt inte synvillan lura er, hehe.


Den gyllene bajskorven, eller the golden turd, väckte många frågor. Vad föreställer den egentligen? Är den konstig eller häftig? Tänkte arkitekten aldrig på att folk skulle förknippa den med en gul bajskorv på taket? Intressant var den iallafall.


Spontan bild à la coolt gäng som hänger på en trappa (ovan) vs. ospontan bild à la påtvingat klassfoto (nedan).


Till och med för oss som stod under den var det svårt att greppa skalan på Sky Tree, den är otroligt stor även på bredden vilket gör att den ser kortare ut än vad den är. Men tänk er två Eiffeltorn på varandra.


Sedan åkte vi till Tokyos välkända landmärke Tokyo Tower, denna Eiffelkopia är förvånande nog några meter högre än Eiffeltornet och Tokyos näst högsta byggnad efter Sky Tree. Vi åkte högst upp för en helt fantastisk panoramautsikt.


I mitten på tornet, main observatory, på 150 meters höjd - dessa golvfönster är inget för de höjdrädda. En kille kom och började hoppa på glaset medan vi stod där och vi ba DUDE, WTF!?


Jag skulle kunna se dagen bli till natt på denna höjd i Tokyo om och om igen utan att tröttna. Att vara helt omringad av det här åt vilket håll man än tittar, hur långt man än ser, är bland det mest fantastiska jag sett.


Efteråt promenerade vi till Roppongi där vi åt på ett nudelställe, besökte en hysteriskt högljudd arkad med flera våningar av bara spelautomater och avslutade kvällen med drinkar på ett ställe med kristallkronor och zebramönstrade soffor.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! Jag undrar vilken storlek du hade i din studentklänning? Har beställt en i UK 8 som e 36 annars men i svensk storlek har jag XS så e rädd att den ska vara för stor.

2012-04-26 @ 21:15:18

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback