Lana Karat -
2012-08-27

Back to the UniversityEfter tre månaders ledighet var det idag dags att bege sig iväg till Arkitekturskolan igen. Efter en introduktion av läsåret flyttade vi in i våra nya ritsalar, våningen över våra förra där årskurs 1 nu sitter och förmodligen är lika borttappade som vi en gång var. Skönt att vara lite rutinerad nu! Dock var det en del nytt för oss med, med nya examinatorer och nya lärarlagsgrupper. Det var riktigt kul att träffa alla igen och trots att jag inte ville att det gamla lärarlaget skulle splittras känns det bra att lära känna annat folk i årskursen lite bättre. Något annat skönt är också att första projektet inte börjar förrän i oktober. Pjuh! Hela årsschemat och upplägget känns mycket bättre. Bra start med andra ord.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad är skillnaderna mellan gymnasiet och universitetet? :)

Svar: De största skillnaderna är att du studerar det du själv har valt, och du studerar ett ämne istället för många olika. Du har också mycket mer eget ansvar för dina studier, det är upp till dig att skaffa böcker och material, upp till dig att gå på föreläsningar och ta in all information osv. Sedan skiljer sig olika högskolor och utbildningar åt, men det är nog huvudgrejerna skulle jag säga.
Lana Karat

2012-08-27 @ 22:47:36
Postat av: mamma

BRR Voli te mama!

2012-08-28 @ 07:13:06
Postat av: Amalia

Hej, jättebra blogg. Hur lång ärgen utbildningen du går?

Svar: Tack! Fem år lång är den.
Lana Karat

2012-08-28 @ 09:24:52
Postat av: Anonym

Hur lockar du håret? Det ser sjukt snygg ut!! Och hur gör du så att det håller ?

Svar: Tack! Jag lockar det med en 19 mm locktång. Här har jag faktiskt ingenting i håret, men det håller i sig ett tag ändå eftersom mitt hår är naturligt lockigt av sig... Vill jag att det ska hålla i sig längre brukar jag ha i hårspray.. eller mousse innan jag börjar locka.
Lana Karat

2012-08-28 @ 19:14:30
Postat av: Lorin

Hej :), Jag tycker din blogg är väldigt rolig att läsa. Jag går sista året i gymnasiet och vill läsa arkitektur i kth. Det var inte för än i sommars jag bestämde mig att jag ville detta, men problemet är att mitt snittbetyg inte riktigt räcker till och jag kan inte tänka mig att bli något annat. Jag undrar då hur det är på arkitektur i kth och hur högt tempo det är, jag undrar också vad man kan gör om inte ens snitt räcker till och vad du hade i snitt?
Väldigt tacksam för svar :)

Svar: Hej! Vad roligt att höra! Jag har skrivit massor om utbildningen om du bläddrar bakåt i arkitekturkategorin. Jag kom in på betyg, hade 22,3 med meritpoäng så jag kom in på betygen, men de flesta, ungefär hälften, kommer in på arkitekturprovet och resten på betyg och högskoleprov. Du kan söka i alla kategorier samtidigt och hur många gånger som helst så om du verkligen vill bli arkitekt och inget annat försök genom högskoleprov och arkitektprovet!
Lana Karat

2014-09-07 @ 15:38:35

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback