Lana Karat -
2012-08-06

KroatienKroatien 2012. Vi spenderade tio underbara dagar i Kroatien, återigen i Tucepi där även min familj befann sig. Jag har tur som har en pojkvän som älskar att hänga med min familj, för att ha dem i närheten är riktig semester för mig. För ovanlighetens skull var vi i Kroatien mer än i Bosnien, men i den där värmeböljan finns det inget bättre än havet!

Första kvällen var det Ribarska noc (hur översätter man det? Fiskarnatten? Fiskarnas natt?) och det var fullt med folk i hamnen där det spelades livemusik på en scen och grillades en massa fisk och annat för en billig peng. När de började sjunga Zdravko Colics låtar joinade jag och hans största fan, min mor, folksamlingen framför scenen. Ni vet that moment när man inser hur lik man är sin förälder till beteendet - händer mig allt för ofta.Vi fortsatte på fisketemat genom att fiska själva. Jag älskar det, även om det bara är småfisk. Det är avslappnande och man blir brun utan att tänka på det, och för att inte glömma den lilla glädjekicken när man får napp.

Lägg märke till fisken längst fram... He died fighting! Haha, ursäkta min torra humor.


Vissa kvällar drog vi till Makarska för att festa. Jag har alltid varit lite anti-Makarska, men jag måste säga att jag hade några riktigt roliga kvällar! I slutändan handlar det alltid om sällskapet.
Som vanligt hade vi en dag med större vågor som vi lekte i som små barn. Som vanligt trodde jag att jag skulle dö ett par gånger. Vid ett tillfälle när jag var tvungen att välja om jag skulle rädda mitt liv eller rädda mina bikinitrosor som åkt av helt och hållet. Blottade mig för hela stranden.


Vår gullige gazda bjöd på grillad fisk en kväll, som måste ha varit den godaste jag ätit. Så mycket som jag älskar kött i Bosnien älskar jag fisk i Kroatien. Nu ångrar jag att jag inte åt mer.Sista kvällen var det Heineken night i Michigen. Min bror och pojkvän ville dit enbart för att få de t-shirtar de inte lyckades få förra året. Man måste dock dricka ett antal öl först, och de fick ingen hjälp av mig som hatar öl, så all cred till dem.


Vi blev dock ganska taggade på fest och bestämde oss tillslut för att spontant åka till Makarska en sista gång, trots att vi inte hade packat och skulle åka nästa dag. Men det var värt det.
 
 
Åh, jag känner så mycket kärlek när jag ser denna bild. Min världsbästa familj som töntigt nog bara måste ta ett foto utanför bussen innan jag och Jasmin åker iväg till nästa destination.

Kommentarer
Postat av: Emmy

Åh vad härligt det ser ut!

2012-08-06 @ 14:01:17
URL: http://emmyjohannas.devote.se/
Postat av: almir s

när ska den här falska fasaden rasa och ert sanna liv kliva fram med stora steg som en primitiv och illaluktande gorilla? alla vet och alla väntar. gräset är grönare på er sida bara för att det är besprutat med så mycket gift, hade ett svart lamm tagit en tugga skulle det börja lysa i mörkret.

ett tips:
skriv något vettigt och sluta med det indirekta skrytandet.

du skriver om att du är morgontrött och ett matmonster. really? är det dina ända "problem" här i världen?

du spenderar lika mycket tid på att retoucha dina bilder i photoshop med nåt smaklöst vintagefilter som du gör när du sminkar dig i spegeln varje dag. din pojkvän också gissar jag.

fina skolprojekt. du har talang. men pojkvännen - håller han fortfarande på att lära sig alfabetet? inte mycket skryt om hans framgångsrika framtidskarriär här inte.

en fråga till... tycker han det är jobbigt att du blir längre än honom när du bär högklackat?

.Almir

Svar: Så poetiskt skrivet av dig, Almir. Mina bilder är retuscherade för att jag tycker att foto är kul och älskar fina bilder, det är inget jag döljer. Tackar gode Gud att det ibland är mina -enda- (gäller att stava rätt om du ska klanka ner på någon annans utbildning och karriär) problem, och hade jag haft andra och större problem, vilket alla människor normalt har, hade du inte fått läsa om dem här. Det är inte syftet med min blogg. Jag lyfter fram det positiva och fina i mitt liv här för att det är väldigt enkelt för mig att göra det med min inställning till livet. Jag skrattar och ler i princip varje dag som jag mår bra, uppskattar och är så tacksam för allt jag har och kan glädjas åt andra (nu fick du höra lite mer skryt, sorry dude). Det vet mina närmsta och det är det som betyder något för mig. Den enda anledningen jag skriver det ändå är för att du ska förstå skillnaden mellan dig och mig.
Ett tips: Gå inte in på min blogg mer om du stör dig på mig och mitt liv.
Lana Karat

2012-08-06 @ 17:23:46
Postat av: Erna

fan vad kul vi hade !!

Svar: and more to come! :D
Lana Karat

2012-08-06 @ 18:07:52
Postat av: Anonym

Almir du skulle inte kunna ge oss hela ditt efternamn? :)

2012-08-06 @ 18:56:41
Postat av: Adi

Almir, like a virgin?

2012-08-06 @ 22:00:20
Postat av: Anonym

Lana: Jag liksom många andra hoppas att du fortsätter uppdatera och skriva i din blogg. Tror inte du anar hur mycket den uppskattas, och detta kommer ändå från en person som inte alls är så inne i att läsa andras bloggar. Haters kommer det alltid finnas många av här i världen.

Mvh

Svar: Och du anar inte hur mycket din kommentar uppskattas! Tack så mycket, det värmer verkligen att höra. And don't worry, så länge jag tycker att det är kul att ha en blogg så kommer inte neggomänniskor ändra på det :D Kram!
Lana Karat

2012-08-07 @ 00:59:15
Postat av: Aida

Klockrena bilder och minnen!

massa pussar till dig Lanice!

2012-08-07 @ 11:45:24
Postat av: Anonym

Almirs liknelser med ett sant liv är så komiska! Som en primitiv gorilla. Seriöst? Skulle det sanna livet vara i en afrikansk skog? Eller kanske menar du att även gorillor är, enligt din uppfattning, falska? Du borde läsa en bok!

2012-08-07 @ 12:39:17
Postat av: Sussi

Hej, Fina bilder. Jag var i Makarska i sommras och undrar verkligen var partyt var? På alla barer och småställen satt folk och drack cola och sittdansade lite försiktigt, och på den enda "klubben" vi hittade (Deep) så var det typ 16åringar och allmänt dött. Älskar Kroatien och Bosnien, men tycker verkligen utelivet suger....eller så har jag inte hittat rätt?
Samma sak på Slodga...bordsdans!!!

Svar: Hej! Tack. Alltså, det finns ju bättre ställen än Makarska när det kommer till fest... och det är väldigt mycket sitta vid bord i barer. Jag vet inte när du var där men när det är som mest folk, andra halvan juli - augusti, då brukar det vara fullt vid Marineta som jag tror du syftar på, där vid hamnen. Där finns det också en del barer inomhus, men det blir inte fullt förrän två när de stänger av musiken utomhus, och det spelas juggemusik där. I Deep är det som du säger för det mesta 16-åringar, och sedan finns det Petar Pan Club som inte öppnar förrän i mitten av juli, som också blir fullt först vid 2-3. Jag var där en gång och då var det halvfullt, men jag kan tänka mig att det är bättre när det är fullt. Vet inte när du varit i Sloga, är man där på en torsdag eller lördag brukar det vara bra drag. Det beror liksom på vad som passar en och vad man föredrar, vissa föredrar att det ska finnas ett bestämt dansgolv, medan vi som alltid är i större sällskap och vana vid det utelivet tycker om att man har ett bord som vi alla dansar kring.
Lana Karat

2012-08-07 @ 19:17:11
Postat av: A

Oj det var roligt att höra ! Det e utelivet som e som bäst där ! Utelivet här i Sverige suger , där nere festar man också billigt. Vet ey vart du exakt varit men kan säga att Sarajevo har bra uteliv ;) Men alla tycker olika.

Svar: Råkade acceptera din kommentar före så nu kom det innan det Sussis som du svarade på.
Lana Karat

2012-08-07 @ 20:00:23
Postat av: Lana

A: Glöm det jag skrev, åhh blogg.se gör mig galen.

2012-08-07 @ 20:19:26
URL: http://lanakarat.blogg.se
Postat av: Sussi

Hej igen, och tack för svar.

Jag var där nere från midsommar och tre veckor framåt ungefär, så det är möjligt att det inte kommit igång riktigt än då. Även lite småmöjligt att jag gick hem för tidigt och att det kom igång lite senare.

Var på Sloga en lördag, det va ganska fullt men folk höll sig ändå väldigt mycket för sig själva och satt vid ett bord eller dansade runt bordet.


Vill bara inflika att jag älskar att semestra på Balkan ändå :P

Svar: Kul att höra att du gör det! :D
Lana Karat

2012-08-07 @ 21:11:20
Postat av: E

Underbara bilder!

Svar: Tack!
Lana Karat

2012-08-08 @ 11:50:22
Postat av: Johanna

Hej! Superfina bilder! Som jag läst tidigare i din blogg så använder du en sony nex kamera eller hur? Jag fick en sådan kamera i present för någondag sen och är väldigt dålig på att veta vilka inställningar man ska ställa in för att bilderna ska bli bra. Tycker den är lite för avancerad för mig :p Har du några bra tips du kan dela med dig av? Dina bilder blir ju jättefina! Kram

Svar: Hej! Tack! Yes, det gör jag, och jag är inte så heller bra på inställningar egentligen. Manuella inställningar kan jag inte mycket om utan jag använder mest av auto, med hög bakgrundsdefokus, eller olika scenval. Till exempel, om vi är ute på kvällen brukar jag använda mig av scenvalet "nattporträtt" (då blir det lite häftigt ljus om man t.ex. är på en klubb). Det är bara då jag använder mig av blixt, annars nästan aldrig. Tänk på att jag fixar till mina bilder i Photoshop i efterhand, jag ökar skärpan när jag förminskar dem, och jag ljusar upp dem och leker lite med kurvor och färgtoner. Kram!
Lana Karat

2012-08-09 @ 11:59:38
Postat av: Claudia

haha, alltså... är det här på riktigt? jag tycker att det är jobbigt att svara folk på sms eller hitta på en rubrik till inlägg på min blogg och här sitter en okänd person och skriver en klagobok! mycket liv du har almir s :)
personligen älskar jag din blogg men jag vill att du uppdaterar oftare! :( haha så besviken varje gång jag kikar in här (hundra ggr per dag) och det inte finns något nytt :( kram kram! :)

Svar: Haha, vad gullig du är! Tack! Det kommer mer, ibland har man bara för mycket annat för sig :) Kram
Lana Karat

2012-08-10 @ 14:39:55
URL: http://claudiias.blogg.se
Postat av: Amina

Bas su ti dobre slike! Vidi se da ti je fino bilo :) vilken kamera använder du ?

Svar: Tack! Sony NEX-3 :)
Lana Karat

2012-08-30 @ 10:54:20
Postat av: Sara

Gud va fina du och din pojkvän är tillsammans! Du ser verkligen jätte bra ut! Har du något asiatiskt i generna, ser lite så ut, jätte vacker iallafall!!! Bästa bloggen<3
Kram

Svar: Tack, tack och tack så mycket! Haha vad jag vet så är jag bara bosnisk några generationer bakåt iallafall, vem vet vad mina ancient förfäder var ;) Kram!
Lana Karat

2012-12-29 @ 17:20:27

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback