Lana Karat -
2012-08-11

SplitVår sista dag i Kroatien spenderades i Split. På kvällen skulle vi ta båten till Italien därfifrån. Det var en evighet sedan sist jag var i Split, jag har glömt hur härlig staden är! Det var även den första dagen med moln och regn, vilket vi inte hade något emot eftersom vi ändå spenderade dagen genom att promenera runt i den gamla delen av stan.

I väntan på båten satte vi oss i detta café/restaurang/klubb i hamnen och njöt av goda bakelser. Sedan var det dags att gå på båten tillsammans med en massa Italienska gubbar och tanter. Båten, som är en gammal svensk båt märkte vi på skyltarna, ägs av kroater, men besättningen bestod av allt annat än kroater och italienare.Till höger har vi alltså vår hyttdör... De första intrycken var inte de bästa. Vår hytt låg längst ner, under två bildäck, och för att komma till den var vi tvungna gå igenom en labyrint av hyttgångar som fick Viking Line och Tallink att framstå som lyxbåtar i jämförelse. Vi lyckades även gå vilse i labyrinten en gång och ta en lasthiss som fastnade(!) mellan två våningar så att jag började hyperventilera innan vi fick upp dörren och fick hoppa ner till golvet. Det bästa av allt var ändå när min pojkvän innan vi ska sova säger "Var det inte i Italien som en båt välte för inte så längesedan, när kaptenen flydde?"
... Annars var det helt okej!Som jag kämpade för denna bild! Jag fick stå och bara klicka tills jag fångade en blixt. Det var inte det ultimata båtvädret, men vi var iallafall glada att vi lämnade ovädret bakom oss. Snacka om att åka i rätt tid. Vi utforskade båten lite, åt och tillbringade resten av kvällen framför Jack Vegas maskinerna och roulettebordet innan vi gick och la oss. Tur att man sov igenom nästan hela resan för på morgonen kände vi att båten gungade extremt mycket, min första tanke när jag vaknade var helt seriöst att vi höll på att välta.Vi hade en himla tur att båten anlände en halvtimme tidigare till Ancona, för tåget mot Rom avgick 8.25 och nästa gick inte förrän klockan två (jag kollade upp alla detaljer på nätet innan, så värt att alltid göra det i förväg!). Vi krigade för att vara bland de första att gå av båten och slängde in oss i första bästa taxi och sa "TO THE TRAINSTATION!". Efter mycket spring hann vi på tåget i sista sekund. Det kändes som att vara med i Amazing Race, speciellt efter vår high five, haha. Vi tjänade i princip en extra dag i Rom tack vare det!

Kommentarer
Postat av: Hulk Hogan

Underbara bilder!

2012-08-12 @ 21:06:01

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback