Lana Karat -
2012-12-13

Cake Pops

Jag tror att jag har hittat en ny hobby under vinterledighen: Att göra cake pops! Jag gjorde mina första igår och insåg att de kan göras på oändligt många sätt och att de är sjukt goda! Dessutom är de väldigt lätta att göra, det var bara dekoren som tog lång tid, men å andra sidan tyckte jag att det var det roligaste att pyssla med!

  • 2 paket Ballerina Kladdkaka (eller andra kex med fyllning, t.ex. vanliga Ballerina eller Oreo)
  • ca 100 g Philadelphia (eller annan cream cheese)
  • 200 g mjölkchoklad eller vit choklad
  • Grillpinnar och något att sätta grillpinnarna med färdiga bollar i. 
 
Krossa kexen i en mixer eller liknande tills de är smulor. Blanda smuldegen med Philadelphiaost (ju mer Philadelphia desto kladdigare). Rulla degen till bollar och gör de inte för stora, risken finns att de blir för tunga och glider ner för pinnen. Lägg sedan bollarna i kylen i ungefär en timme så att de stelnar en aning.

Smält choklad i vattenbad tills den är rinnande. Ta ut bollarna från kylskåpet (jag tog ut några åt gången för att hålla resten kalla) och doppa pinnen i den smälta chokladen innan du trycker in den i bollen så den sitter bättre. Doppa sedan bollen i chokladen. Lättast och snabbast är om man bara doppar övre halvan, men vill man att hela bollen ska vara täckt i choklad måste man låta chokladen droppa av (skaka inte utan snurra hellre på pinnen, talar ur erfarenhet).
 
Något som jag inte hittade i recepten på internet men som är viktigt att tänka på är var man ska lägga pinnarna när chokladen fortfarande inte har stelnat. Jag stack ner pinnarna i äpplen, i behållare med socker och ris. Jag önskar dock att jag hade haft någon frigolit att sticka fast dem i! Om du vill dekorera med strössel, låt chokladen stelna något innan den doppas. Man kan även som jag dekorera med choklad över choklad. Jag använde mig både av smält mjölkchoklad, vit choklad och vit choklad färgad med karamellfärg.

Kommentarer
Postat av: Rabab

WOW, ser ju bara för gott ut! Ska absolut testas! Hur många blev det av detta recept?:)

Svar: Gör det, dom är delicious! Det beror på hur stora man gör bollarna men jag fick ungefär 35 st av detta recept :)
Lana Karat

2012-12-13 @ 09:06:14
URL: http://differentisgood.devote.se/
Postat av: Claudia

åh, DET måste jag testa! kommer bli så tjock den här julen haha. bakade 40 lussebullar för ett par dagar sen o dom är redan borta :P

Svar: Vi sitter i samma båt... en båt som kommer sjunka haha ;D
Lana Karat

2012-12-13 @ 16:10:48
URL: http://claudiias.blogg.se
Postat av: A

Bosnierna i Malmö kommer ändå inte att få se BIH på Eurovision. Länk; http://www.klix.ba/magazin/muzika/eurosong/bosna-i-hercegovina-odustala-od-ucesca-na-eurosongu-u-svedskoj/121214049

Tänkte att det var kul att veta kanske.

2012-12-14 @ 15:51:51
Postat av: Sanda

Jag och Leila har bestämt att du får göra såna inför nyår! Vi blir 20 pers så de e bara att sätta igång haha :)

Svar: Hahaha jag tänkte också på det men tvekade när jag insåg hur många vi var... Om jag är snäll offrar jag en hel dag innan nyår för det här :D
Lana Karat

2012-12-16 @ 16:59:45
Postat av: nida

Åh kako su ti lijepo ispale. Jag och syrran tänkte försöka oss på det här i helgen, al sigurna sam da ce izgledati retardirano i jämförelse med dina. Ti imas talenta a ja nemam cak ni zivaca..

Svar: Hahaha cuj retardirano.. av det jag har sett är det du som är experten i köket! Koji talenat bona, ovo je dobro ispalo jer se ne mora ispeci/kuhati/zagrijavati, att dekorera med choklad och strössel är det enda jag lyckas med haha :( Sigurna sam da ce vam uspjeti!
Lana Karat

2012-12-17 @ 08:45:06
URL: http://nivran.blogg.se

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback