2012-02-29

Tokyo 29 mars - 11 aprilFlygbiljetterna till Tokyo är köpta! Nu kan jag dansa, hoppa och gråta av lycka!!! Jag kommer nog inte förstå att jag ska dit förrän jag är där. Det är helt galet. JAG SKA TILL TOKYO PEOPLE!!! Om en månad dessutom! Aaaaah!

2012-02-29

Once again the sun is rising

Vilken underbar dag! Sovmorgon, sol, vårkänslor och en riktig produktiv dag i skolan! Jag älskar känslan när man efter att ha varit fast i ett projekt plötsligt blir full av idéer och energi. Men det allra bästa idag... får ni antagligen veta snart! *CLIFFHANGER* Jag vågar nämligen själv inte riktigt hoppa och dansa av lycka än...


2012-02-28

And it was called yellow


2012-02-28

Instagram - Februari

Februari började med mycket snö och minusgrader - och skridskoåkning! Jag måste åka skridskor minst en gång per år. I skolan höll vi på med mindre uppgifter, som att rita våra bostäder.

Jag lyckades bli sjuk i en hel vecka med oavbruten feber och kunde inte längre rita hjärtan i snön...

I skolan gjorde vi ett besök på stadsbyggnadskontoret och en onsdagseftermiddag föreläste Bjarke Ingels på KTH.

Jag garvade ihjäl mig åt komikerna på RAW Comedy Club och fick vackra rosor av min pojkvän på Alla hjärtans dag.

Lunch i skolan och... vitlöksbröd med mozzarellabollar! Jag vet inte hur många gånger jag ätit det den senaste månaden... Och jag vet inte vad grejen är med att fota sin mat, men jag älskar mat.

En bild på mig under en promenad i Uppsala och en bild på de mest uttjatade, men ack så fina, nagellacksfärgerna för tillfället, mintgrön och lavendel. Jag måste bara köpa lite matchande kläder först, haha.

Konstvecka i skolan. Tiden spenderades för det mesta i träverkstaden och i sprayrummet.

En bild på mig och my love, och en bild på my other love: cookies! Har varit besatt av dessa i ett halvår (bara cookies från Coop), mina klasskamrater är vana att se ett flertal tomma paket på mitt skrivbord i skolan.

Mina gulliga pears köpte ännu en bok om arkitektur (för att utbildning är viktigast!) och nu känner jag att jag måste se alla 1001 byggnader. Till höger är en bild på mina klasskamrater under fredagspuben efter skolan. Standard.

2012-02-27

Sunday Sweets
2012-02-25

Konstvecka

Denna konstvecka, den andra och sista för i år, var det fokus på skulptur istället för teckning. IKEA sponsrade vårt lärarlag med trästolar som vi sedan skulle göra om till något annat än en stol. Vissa sågade sin stol i massa småbitar, vissa gjorde experiment, vissa gjorde lite mer "crazy" konstverk, men de flestas såg ändå ut som stolar i slutändan. Jag har alltid varit på Team Syslöjd i mina yngre dagar, men det har ändå varit kul att få leka lite i träverkstaden och ha en lugnare vecka med tid för annat för en gångs skull. Jag gjorde denna flaggliknande skulptur av stolens sidor, fråga mig inte vad det är för det vet jag inte själv, men jag gillar att den blev färgglad. Typiskt mig.


Stolen till höger tyckte jag var väldigt duktigt gjord. Han som gjorde den har sågat itu varje bit, gjort dem ihåliga för att de ska bli lättare och fyllt andra bitar med järn för att stolen ska kunna hålla balansen.


En annan klasskamrat bad oss alla smeta in rumpan i olika färger och göra sittavtryck på stolen. Ni ser mig på andra bilden, wiping my aZzZ.


Denna var också väldigt duktigt gjord! Den fungerar likadant som Ikeas leksakshund "Sampo" (nedre vänstra hörnet), när man trycker ner stolen går den sönder och när man släpper ställer den sig upp av sig själv!

2012-02-24

I'm alive

Dags att få lite liv i bloggen! Jag har varit ur form, både när det kommer till att blogga och allt annat i princip. Sjukdomsveckan, och därefter min kvinnovecka, har fått mig att vilja gräva ner mig själv. Jag har känt mig sjukligt trött, ofräsch och omotiverad. Att vara hormonellt instabil gjorde det inte lättare... Men nu går det mot det bättre! Denna vecka har vi haft konstvecka som minst sagt har varit välbehövd för återhämtning, som ett litet andrum i projektet. Dagens plusgrader och första användningen av skinnjackan för i år har också hjälpt humöret (vinterjackan har börjat ge mig kräkreflexer) och i helgen ska jag påbörja en ordentlig vårstädning. Jag kommer inte kunna känna mig pigg och fräsch förrän allt runt omkring mig är ordnat - allt från mitt rum, garderober, lådor, väskor, till allt i skolan och mig själv. Och ikväll blir det... wait for it... PARDEY! Jag vet inte när jag sist sa det, har varit en riktig pensionär senaste veckorna... Månaderna... Året? Det blir en 25-årsfest x 2 + utflyttningsfest, vilket betyder att det är tillåtet för festen att spåra ur.

Bild från badrummet, like in the good old days.

2012-02-14

Alla hjärtans dag

Glad alla hjärtans dag! Go spread some lovin' today. Jag är äntligen friskare men stannar ändå hemma då jag inte kommer att få mer gjort i skolan än här. Min pojkvän kommer över lite senare, hans tentor är över och därmed även rädslan för att bli smittad. Vi ska bara hänga och vara precis lika romantiska som vi alltid brukar vara. Dagen till ära bjuder jag på två videos från 2010 för att illustrera vår romantik.


Explanation: Här är vi i hotellrummet efter en hel dags turistande i Paris. Jasmin ligger utmattad medan jag är på mitt gå-någon-på-nerverna-humör. Efter att han sagt åt mig att hålla käften och jag sjungit säg inte håll käften till din tjej ett bra tag (ja, jag gör egna låtar av precis allt) tar jag till med mitt hemliga vapen - fötterna som är svarta, smutsiga och fulla med blåsor efter en hel dag i mina svarta ballerinaskor som färgar av sig (annars gillar han faktiskt mina fötter).


Explanation: Sarajevo, Vilsonovo. Fråga mig inte vad fan vi gör, men jag failar hårt i vilket fall som helst.

2012-02-12

Bittersweet memories, that is all I'm taking with me

Femte dagen med feber. Femte!!! Vad kan vi lära oss av det här? Jo, önska er aldrig att bli sjuka. Inte ens smygönska. Jag tyckte att det var skönt att vara lagom sjuk och ha en ursäkt till att ligga hemma, vilket jag självklart blev straffad för direkt genom att bli sämre. Har visserligen inte haft hög feber, men den är konstant och tillräcklig för att jag ska ha ont i alla muskler och leder. Min näsa har varit en rinnande kran, halsen som sandpapper och hela jag ser ut som flickan från The Ring. Jag börjar få panik eftersom jag verkligen måste till skolan då vi har kritik på fredag.

Whitney Houstons död är dock mer tragisk än min hälsa idag. Det känns som att en släkting eller nära vän till mamma har gått bort. Jag var den som broke the news till henne imorse eftersom mina facebookvänner är snabbare än hennes. Jag la handen på hennes axel och sa "mamma... Whitney är död". Ni skulle sett hennes ansiktsuttryck. Efter ett visst antal darrande "neeej" och dubbelkollande på Aftonbladet började hon gråta, likaså jag eftersom mina och mammas känslor är synkroniserade - när hon är ledsen är jag ledsen och tvärtom. Lilla mamma då... Hatar att jag är precis lika töntigt känslig som hon, men älskar henne mest just för att hon är som hon är.
R.I.P. Whitney Houston...

2012-02-09

Sjukling

Och så var det min tur att bli sjuk. Jag har trots allt inget superimmunförsvar som jag gillar att inbilla mig. Ändå ville jag leka superwoman och ta mig hela vägen till Uppsala igårkväll för att kolla på RAW Comedy Club med syskonen Svraka. Biljetterna var köpta för längesedan och jag vägrade missa det, trots febern och trots mammas, a.k.a. hälsopolisens, protest. Väl där tyckte jag att det var värt det. Det var riktigt kul och jag skrattade så mycket som min onda hals tillät. Det var en komiker från L.A. that almost killed me, sjukt rolig var han, likaså de andra.

Det var dock vägen hem som fick mig att ifrågasätta om det var värt det. Tydligen har SJ (Swedens Joke) dragit in tåg så jag var tvungen att göra tre olika byten för att komma hem ett par timmar senare. Jag var trött, sjuk och förfrusen och blev, utöver trafiken, utsatt för irritationsmoment på vägen, som till exempel fulla snubbar. En petade på mig och frågade sliskigt om jag hade haft en rolig utekväll. Och jag kollade på honom och tänkte 1. Do. Not. Touch. Me. 2. Ser jag UT som att jag haft en rolig utekväll?!? Men allt jag sa var "Jag är sjuk, okej??" vilket fick honom att avlägsna sig från platsen direkt. You should try it, ni som vill bli av med folk. Ett annat FML-moment är när man i sitt värsta tänkbara tillstånd träffar på folk man känner. Hände självklart också igår. Vet inte när jag sist saknat sängen så mycket, men tänker inte resa mig ur den idag.

2012-02-08

Random from school


En av alla de många föreläsningarna vi har haft på senaste tiden. Denna handlade om Vision Stockholm 2030.


Spelet "Skyskapa" som min grupp gjorde andra veckan på höstterminen då vi fick i uppgift att göra 3D-spel. Det var en väldigt rolig vecka, vi fick leka en hel del. Vårt spel var dessutom riktigt kul!


Processbilder från när jag ritade av de stora kartongdjuren vi vek under konstveckan, if you remember. Teckningarna finns att se här och de stora djuren i kartong här. Skulle inte tacka nej till en sådan vecka igen.


Förra veckan skrev vi manifest om framtida Stockholm och gjorde manifestaffischer. Det borde inte vara svårt att gissa vilken som är min, det är bara jag som är tillräckligt gay för att göra hjärtan av tunnelbanesystemet, haha.


Gamla anteckningar från en föreläsning. Mycket kladd ska det vara! Undrar dock om jag själv kan tyda det jag har skrivit.


På tal om pappersvikta djur, tidigare kunde man se lite olika djur utställda i entrén, bland annat denna noshörning.


Nyligen läste vi böcker och skrev artiklar om dem. Jag läste Small Images, en bok av en japansk arkitekt som är full med fina, små bilder - som titeln lyder. Väldigt intressant, japaner är crazy... Och vi kämpar fortfarande för en resa till Tokyo.


Detta är vad jag har sysslat med igår och idag - mätt och ritat vår egen lägenhet. Det är en liten uppgift vi har fått för att öva oss på att uppfatta storlek och skala på en ritning, eftersom det är lättast att relatera till sin egen bostad.
Jag hade glömt hur mycket roligare det är att rita för hand. Screw the computers.

2012-02-05

Ice Ice Baby

Äntligen riktig snö! I know, hata vinter i februari, men vi har inte haft riktig vinter än så jag kan inte låta bli att bli glad av ett soligt winter wonderland. Speciellt när man hör ljudet av att trampa omkring på kramsnö, vill helst bara slänga mig i den och ta fram min gamla pulka. Kanske ska göra det någon dag... *Let the child inside of you live*
Igår var det dock skridskoåkning som gällde! Om det är något bra (läs: det enda bra) Skarpnäck har så är det ett stort sportfält med lite allt möjligt. Skönt att vara ute och röra på sig, trots att vi kom hem med förlamade kroppsdelar av kylan.


HAHA hur fan lyckades ungen?

2012-02-02

Hello February

Årets första månad är redan över och nu vi inne på den som jag vanligtvis tycker är värst på hela året. Jag har dock lovat mig själv att göra den bättre genom att bättre. Jag har varit överdrivet energilös och oproduktiv senaste veckorna och har svårt att ens ta mig samman för att göra klart enklare uppgifter. Eftersom sol och tillräckligt med D-vitamin inte är ett valbart alternativ i detta land denna tid på året måste jag göra något annat, och jag har börjat redan idag genom att träna för första gången på väldigt länge. Ska verkligen försöka hålla igång detta nu. Säger tjejen med sämst självdisciplin.
2012-02-02

Instagram - Januari

Trots att jag inte går någonstans utan kamera i väskan fotar jag väldigt mycket med telefonen. Därför tänkte jag, inspirerad av denna blogg, publicera några Instagrambilder från den senaste månaden. Några av er har redan hittat mig på Instagram har jag märkt, men för er andra som vill följa mig heter jag lanakarat.

I början av månaden tog jag farväl av mina två tjejer som ska vara i Australien under en längre period. Det blev en avskedsfest och en avskedsmiddag med massa folk, massa gott, massa hejdå och lite oundvikliga tårar.

Jag shoppade mer än vanligt denna månad, speciellt vår/sommar kläder. Blommorna är från älsklingen för vår 2-årsdag.

Sådan mor, sådan dotter - de normala bilderna visar hur vi framstår för andra medan retards bilderna visar hur vi alltid är med varandra. If people only knew... Till höger är en bild från utekvällen i Uppsala.

En bild på mig och en bild på en av de få luncher som inte var från en matlåda.

Fika och sötsaker är vad som hållit mig vaken under skoldagarna. Till höger har vi en bild på en outfit a la architect style (förutom att det är en grå polotröja istället för en svart då).

Jag, på väg till skolan efter en sovmorgon - därav the happyface. Och en post-it som jag hittade hemma, skriven av min bror till min mamma (åk inte med bilen, det är halt!), hur söt är han inte som tänker på sådant? Lilla bajsungen <3