Lana Karat -
2012-02-08

Random from school


En av alla de många föreläsningarna vi har haft på senaste tiden. Denna handlade om Vision Stockholm 2030.


Spelet "Skyskapa" som min grupp gjorde andra veckan på höstterminen då vi fick i uppgift att göra 3D-spel. Det var en väldigt rolig vecka, vi fick leka en hel del. Vårt spel var dessutom riktigt kul!


Processbilder från när jag ritade av de stora kartongdjuren vi vek under konstveckan, if you remember. Teckningarna finns att se här och de stora djuren i kartong här. Skulle inte tacka nej till en sådan vecka igen.


Förra veckan skrev vi manifest om framtida Stockholm och gjorde manifestaffischer. Det borde inte vara svårt att gissa vilken som är min, det är bara jag som är tillräckligt gay för att göra hjärtan av tunnelbanesystemet, haha.


Gamla anteckningar från en föreläsning. Mycket kladd ska det vara! Undrar dock om jag själv kan tyda det jag har skrivit.


På tal om pappersvikta djur, tidigare kunde man se lite olika djur utställda i entrén, bland annat denna noshörning.


Nyligen läste vi böcker och skrev artiklar om dem. Jag läste Small Images, en bok av en japansk arkitekt som är full med fina, små bilder - som titeln lyder. Väldigt intressant, japaner är crazy... Och vi kämpar fortfarande för en resa till Tokyo.


Detta är vad jag har sysslat med igår och idag - mätt och ritat vår egen lägenhet. Det är en liten uppgift vi har fått för att öva oss på att uppfatta storlek och skala på en ritning, eftersom det är lättast att relatera till sin egen bostad.
Jag hade glömt hur mycket roligare det är att rita för hand. Screw the computers.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilka skillnader är det mellan gymnasiet och fakultetet? :)

2012-02-08 @ 18:47:37
Postat av: Anonym

Jag går första ring, några tips för gymnasietiden? :)

2012-02-08 @ 18:48:33
Postat av: Lana

anonym: Den största skillnaden mellan gymnasiet och universitet/högskola är att du pluggar något du själv valt och koncentrerar dig på ett ämne istället för många olika som man gjort tidigare i grundskolan och gymnasiet. Den andra stora skillnaden är att allt ansvar hänger på dig själv, du får själv ta ansvar för att skaffa böcker och material, att gå på föreläsningar, att plugga - ingen kommer att ta ansvar åt dig, hålla reda på något åt dig eller kontakta dina föräldrar om du inte sköter dig. Det är helt enkelt upp till dig om du ska få godkänt eller inte.Tips för gymnasietiden: Slappa inte i början för alla dina betyg kommer att räknas i slutändan, försök att inte skjuta upp plugget då det bara leder till onödigt stress, och ha kul och njut så länge det varar! Gymnasietiden är en awesome tid!

2012-02-09 @ 17:21:15
URL: http://lanakarat.blogg.se/

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback