2012-01-30

Summer PlanningÄnnu en dag med sol och extrem sommarlängtan. Jag brukar bli galen någon gång i februari. Idag fick jag dessutom reda på att jag förmodligen kommer att få sommarjobba (don't want to jinx it) vilket drog igång sommarplaneringen. Slutar alltid upp i Bosnien och Kroatien men jag är en aning trött på det, been there, done that. Å andra sidan har jag alltid kul och känner jag mig mest avslappnad där, det är verkligen semester. Därför sitter jag nu och smider en briljant plan på hur vi ska kombinera både det ena och det andra, både det gamla goda och nya äventyr! / Lana the master planer

2012-01-30

Red, blue, white and dotted


Toppar - H&M / shorts - Gina Tricot / skor - Nelly.com

Återigen ett inlägg om kläder, men jag älskar det här och därför får det ta sin lilla plats på bloggen.
Jag har drabbats av en sjuklig längtan efter vår och sommar, som alltid denna period på året, och börjar shoppa alldeles för mycket när vårkollektionerna kommer ut... *Oh YeS, yOu cAn BuY HaPPiNeSs!*

2012-01-29

Weekend


Jag kände för en mycket lugnare helg denna gång. Förutom lite jobb har helgen bara bestått av en massa mys med promenad i vintersolen, filmer och handbollstittande. Precis som jag ville ha det, minus träningen som aldrig blev av.
På tal om handboll och träning - åh vad sugen jag blev på att spela... på att vara tränad, ha bra kondition och få fightas. Jag tränade handboll a long time ago, innan laget splittrades och jag fick en knäskada som gjorde att jag aldrig började spela igen. Jag har ångrat det väldigt mycket, det är en riktigt kul sport. Mina pears tyckte alltid att det var en för våldsam sport för en liten flicka som mig, vilket också var anledningen till att jag gillade det, haha. Mycket action!

Note to self: Seriöst, börja träna.

2012-01-26

Sista projektet

Förra veckan började vi med det tredje och sista projektet i årskurs 1. Vi ska designa bostäder för år 2051. Schemat är uppdelat i många delmoment och veckovisa uppgifter med mycket informationssökning, problematisering, analyser, diskussioner osv. Tyvärr är jag inte ensam om att vara opepp på vissa uppgifter, antagligen för att vi inte riktigt får utlopp för vår kreativitet för tillfället. Däremot tycker jag att diskussionerna vi har haft i grupper har varit mycket givande. Jag har sådan tur som pluggar tillsammans med dessa människor som jag kan lära mig väldigt mycket av, bara av att lyssna på deras tankar och åsikter. Jag suger åt mig allt som en svamp. Jag försöker även (när jag inte somnar vill säga) att suga åt mig allt av alla intressanta föreläsningar vi har nu (om ni bara visste vilka fantastiska, inspirerande och galna byggnader jag får se varje dag) men jag har saknat att sitta och pilla på ett eget projekt. Det är sjukt att projekten suger varenda droppe energi ur en fram till kritiken och man längtar efter att bli klar... för att sedan sakna det.

En annan sak jag har tänkt på under alla diskussioner vi har haft är hur mycket arkitektur handlar om politik. I en större skala går det inte att prata om det utan att komma in på politik. Framtidsbyggen, stadsplanering, miljötänkande, bygglov - politik, politik, politik. Rött, grönt och blått. Folk blir förvånade över att jag inte läste natur- eller teknikprogrammet på gymnasiet. The funny thing is att vi pratar mer samhälle och politik än matte och fysik.
På tal om politik tänkte jag också på att de flesta av oss har väldigt liknande politiska åsikter och ståndpunkt, åtminstone enligt min upplevelse. Jag blir nästan lite fascinerad. Det har inte blivit en enda het politisk debatt än *besviken*.

2012-01-25

Lana Del Rey2012-01-25

This is my idea of fun, playing video games


Sovmorgon och solljus var allt som behövdes för att få mig att känna mig som en ny människa idag. Kvällen har inte heller varit så dålig - sängen, tidningar, musik och cookies med mjölk... Me, myself and I.

2012-01-23

Party in Uppsala

Pubhäng, kvällsfika, ännu ett surprise party och utgång är vad helgen bestått utav, och idag är jag mer sliten än vad jag var innan helgen började! I lördags överraskade vi Amela som kommit hem från Chicago med ett litet welcome home party. Härligt att äntligen ses efter ett halvår! Kvällen avslutades med en utgång i Uppsala som lämnade oss väldigt slitna och ofräscha under söndagen. Inget ovanligt för en söndag egentligen, förutom att jag och Jasmin denna gång luffade med Amela istället för Dennis som tredje hjulet. Tyvärr räckte inte söndagen för åtethämtning, but what to do...
Bilderna ifrån lördags får tala för sig själva.


2012-01-18

Blazin' Blazers

Plötsligt händer det att den vita kavajen man har spanat på länge hänger där i H&M, en enda kvar, i storlek 36 för 100 kr på rea(!) Jag visste inte vad som var större - glädjen eller chocken. Då kavaj är mitt favoritplagg köpte jag en till på rea.
Shoppingen har gått bra och nu väntar jag snällt på nästa studiebidrag.
2012-01-17

Four years together

På tal om årsdagar, min blogg fyllde fyra år för några dagar sedan. Fyra år! Det är typ sedan mitt liv började bli intressant att leva. Skämt åsido (eller inte) är det faktiskt helt fantastiskt att kunna titta tillbaka på sitt liv dokumenterat i bilder och text. Det är bland det bästa med bloggen. Det nästbästa är responsen från er läsare, det som gör det en aning roligare än att skriva dagbok. Ni har uppmuntrat, hjälpt och gett komplimanger och jag kan inte nog säga hur mycket jag uppskattar det. Jag har kommit i kontakt med människor jag aldrig skulle vetat existerar, vilket är jättekul. Jag har till exempel mailväxlat med en arkitekturintresserad tjej från Bulgarien på Facebook i några månader, hur häftigt är inte det? År 2012:s version av brevvän.
Från att de första par åren bara varit några tiotal vänner och bekanta som läser till att nu vara ca 1500 unika i veckan. Who are you people!? Och jag vill veta... finns det någon skön dude som följt med sedan 2008? Haha vore riktigt kul i sådana fall. Jag undrar även hur många år bloggen hinner fylla innan jag växer ifrån det här. Och börjar dokumentera mitt liv på annat sätt (just because I have to). En gång dagboksmänniska, alltid dagboksmänniska...

2012-01-16

Two years togetherIbland känner jag för att dela med mig till resten av världen av våra speciella stunder, våra egenheter, interna humor och sätt att vara med varandra. Sådant som får alla par att känna "det finns inga några andra som vi". Ibland vill jag visa alla varför jag älskar oss tillsammans. Men ändå händer det sällan, det är trots allt bara vi som behöver uppleva det. Det enda som är synd är att så många av våra speciella stunder glöms bort när de inte dokumenteras, bara av den anledningen att de helt enkelt blir för många och får inte plats, varken i minnet, i något album, text eller blogginlägg.

Med speciella stunder menar jag inte när vi ligger på en strand i Egypten och njuter av solen tillsammans, hur underbart det än är, utan jag menar stunder som när vi på en bakissöndag i kalla januari går ut och promenerar i skogen, hittar en förfrusen vattensamling och går ut på isen för att se hur långt vi kan gå innan den spricker. Vi hoppar på den, kastar sten på den och skrattar åt varandra när någon av oss tillsist faller i vattnet med fötterna.

Eller stunder som idag när jag bestämde mig för att åka hem vid lunch för att jag behövde min dator, och råkade hoppa på samma tåg från universitetet som honom. Han var på väg till mig för att lämna blommor i mitt rum och köpa kebab till min bror, och jag förstörde hans överraskning. Istället promenerade vi runt i stan i regnet och snackade om allt och inget, om tentan han klarat, om väskan jag vill köpa, om hur jag ser ut som en bajsnödig eskimå, och båda höll med om att eftermiddagen inte kunde spenderats på bättre sätt. Det är sådant jag älskar oss för.

Jag älskar oss för att vi oavsett tid tillsammans fortfarande skrattar lika mycket, vi får aldrig slut på samtalsämnen och vi slutar inte förvåna och överraska varandra trots att vi känner varandra ut och in. Jag älskar att vi ena stunden beter oss som ett gift par, som kan tjaffsa om vilken tid vi ska hem och sova, jag kan klaga på hans val av tröja och han kan klaga på min vilja att bestämma hela tiden, och andra stunden kan vi bete oss som två små barn som diskuterar vilka våra favoritpokémon var, spela krigsspel och skicka töntiga klipp till varandra som bara vi förstår det roliga i.
Jag blev tillsammans med honom för att det redan från början i vårt umgänge kändes som han och jag - och alla andra.
Och så är det fortfarande. Idag kände jag för att dela med mig av det.2012-01-16

Sony NEX-3

Eftersom det är den vanligaste frågan jag får är det återigen dags för ett inlägg om vilken kamera jag använder. Kameran jag använder heter Sony NEX-3 och den följer med mig överallt! Den är mindre och lättare än de normala systemkamerorna, men ger otroligt fina bilder. Enligt mig som inte är någon kameraexpert är den även mer lätthanterlig än en vanlig systemkamera. Det går också att byta objektiv, filma i HD-kvalité, montera av/på blixt m.m. Alla bilder jag lägger upp är tagna med denna kamera, bortsett från några enstaka foton som är tagna med telefonen. Jag vill även göra er medvetna om att alla bilder är mer eller mindre redigerade genom att jag ändrar till exempel kontrast, ljus och färg. Bilderna redigerar jag i Photoshop CS5 eller med Instagram på Iphone.


2012-01-15

Surprise Party for Benjamin

Igår firade vi Benjamin som fyllt 18 år, och vilken kväll det blev! Tillsammans med hans stora krets av vänner och familj inväntade vi honom på Taco Bar. Han trodde att han skulle dit för att jobba men fick sig en fet överraskning. All cred till hans närmsta som ordnat allt, det blev riktigt emotional under många stunder. Och självklart mycket fest och dans hela kvällen, har inte dansat så mycket på länge. Det var även härligt att träffa folk man inte sett på ett tag!


2012-01-12

Workshop

Förutom föreläsningarna i teknik har veckan för det mesta spenderats i verkstaden. Vi har haft en workshop som handlar om konstruktion och i grupper fått tyda ritningar och bygga modeller efter dessa. Träslöjd har aldrig varit mitt favoritämne, därför höll jag mig till gipsdelen och att vara kamerakvinnan. Skön vecka och skön start efter uppehållet. Imorgon har vi vernissage och nästa vecka börjar vi med ett nytt projekt som ska hålla på resten av terminen!


2012-01-12

Clumsy

Varför har jag inte en kameraman som följer mig dygnet runt och filmar alla mina missöden? Jag hade varit perfekt material för en komedi, jag och min klumpighet. Som imorse på väg till tunnelbanan, springandes ner för trapporna på gården, fastnar jag med väskan i trappräcket och slungas bakåt samtidigt som väskan goes ritchhhhh och hela sidan av den rivs upp. BRA START PÅ MORGONEN :) Kände mig som en av rage-gubbarna i inlägget nedan. Hade det inte varit för att mamma köpt en exakt likadan hade jag stått kvar i regnet och gråtit en skvätt. Och jag som klagade på henne för att det var onödigt med två likadana väskor i samma hem... Ironi. Anyway, tänk om någon hade fångat det där på film. Eller någon av alla de gånger jag halkat och gjort glamorösa landningar på isen. Eller den gången jag föll av en stol och slog i huvudet. Eller den gången jag ramlade i samma rulltrappa två gånger i rad. Listan kan göras lång, men att ha det på film hade fan varit priceless.

2012-01-09

Back on track

Juluppehållet är över och imorse var det dags att ta sig till Arkitekturskolan igen. Trots att jag saknat folket kände jag mig allt annat än taggad imorse. Men sedan, som alltid när jag känner mig opepp, lyckas någon eller något i skolan påminna om mig om varför jag gör det här och varför jag älskar det. Imorse kom inspirationen från en skön, tysk föreläsare som började introduktionen till veckans workshop genom att berätta om sig själv, om alla städer där han studerat och jobbat, och några av de projekt han gjort. Och jag satt i salen och tänkte "jag vill också!".
Drömmarna är många och stora, men så ska det vara!

2012-01-09

Rage Comics

Efter en dålig dag finns det alltid sätt att muntra upp sig själv, till exempel genom att ödsla tid på nätet tittandes på humorbilder. Rage comics får mig alltid att skratta (lättroad som jag är) och trots att jag inte brukar lägga upp humorbilder, inspirationsbilder eller bilder som överhuvudtaget inte är tagna med min kamera har jag satt ihop några jag tycker är sköna för er med samma "amazing sense of humor".


2012-01-07

My mates are going Aussie

Under gymnasietiden kom jag fram till att jag lider av prokrastinering. Still going on strong märker jag i och med uppsatsskrivandet som aldrig blir av. Men just nu orkar jag inte bry mig, ikväll är uppsatsen det sista jag ska tänka på! Min älskade Karin ska ha avskedsfest då hon ska iväg till Australien i några månader. Min bästa vän, livlina, psykolog och personliga rådgivare kommer att befinna sig på andra sidan jordklotet och min enda räddning är Skype. Hur glad jag än är för att hon ska leva livet där borta har jag försökt förtränga det faktum att hon faktiskt åker snart. Kanske inte konstigt med tanke på att vi bölar innan jag ska iväg till Bosnien under sommaren, men andra sidan jordklotet känns snäppet värre. Inte nog med det åker även min kära Agnes iväg dit (jävla Australien) och ska ha sin avskedsmiddag imorgon. Kommer att sakna ihjäl mig! Men jag hoppas att de har the time of their lives i kängurulandet, och att de inte tvingar mig att komma och hämta dem efter några månader...


2012-01-06

Pictures from 20112012-01-04

First days of January

Första dagarna i januari är alltid likadana. Efter nyår ligger jag vanligtvis och möglar ett bra tag, orkar ingenting, filosoferar om hur fort tiden har gått, väntar på att livet ska sätta igång igen, längtar efter våren som plötsligt känns en aning närmare... Nothing new this time. Dessa dagar har jag endast lämnat lägenheten en gång då jag och mamma tog en tur till stan för att se vad alla gamar lämnat för rester efter mellandagsrean. Det fanns tydligen några bra rester kvar då både jag och mamma fick med oss några påsar hem. Å andra sidan är vi självutnämnda experter på att fynda. Har man en blattemamma så har man.

Annars har jag bara hängt med min bro' Natalie, med min boy Jasmin (ringde och gnällde med min ynkligaste röst för att han skulle lämna allt och komma hit - fungerade bra), kollat på serier, spelat Call of Duty, legat i sängen och möglat lite till. Något annat som är precis likadant varje år är att jag lämnar plugget till jullovets sista dagar och känner hellre för att hänga mig själv än att ta tag i det. Nothing new this time.

2012-01-03

New Year's Eve