Lana Karat -
2012-01-26

Sista projektet

Förra veckan började vi med det tredje och sista projektet i årskurs 1. Vi ska designa bostäder för år 2051. Schemat är uppdelat i många delmoment och veckovisa uppgifter med mycket informationssökning, problematisering, analyser, diskussioner osv. Tyvärr är jag inte ensam om att vara opepp på vissa uppgifter, antagligen för att vi inte riktigt får utlopp för vår kreativitet för tillfället. Däremot tycker jag att diskussionerna vi har haft i grupper har varit mycket givande. Jag har sådan tur som pluggar tillsammans med dessa människor som jag kan lära mig väldigt mycket av, bara av att lyssna på deras tankar och åsikter. Jag suger åt mig allt som en svamp. Jag försöker även (när jag inte somnar vill säga) att suga åt mig allt av alla intressanta föreläsningar vi har nu (om ni bara visste vilka fantastiska, inspirerande och galna byggnader jag får se varje dag) men jag har saknat att sitta och pilla på ett eget projekt. Det är sjukt att projekten suger varenda droppe energi ur en fram till kritiken och man längtar efter att bli klar... för att sedan sakna det.

En annan sak jag har tänkt på under alla diskussioner vi har haft är hur mycket arkitektur handlar om politik. I en större skala går det inte att prata om det utan att komma in på politik. Framtidsbyggen, stadsplanering, miljötänkande, bygglov - politik, politik, politik. Rött, grönt och blått. Folk blir förvånade över att jag inte läste natur- eller teknikprogrammet på gymnasiet. The funny thing is att vi pratar mer samhälle och politik än matte och fysik.
På tal om politik tänkte jag också på att de flesta av oss har väldigt liknande politiska åsikter och ståndpunkt, åtminstone enligt min upplevelse. Jag blir nästan lite fascinerad. Det har inte blivit en enda het politisk debatt än *besviken*.

Kommentarer
Postat av: Anonym

åt vilket håll drar akritekter då :)?

2012-01-27 @ 00:41:52
Postat av: Lana

anonym: Jag kan absolut inte tala för alla arkitekter eller arkitektstudenter. Men dem som jag överhuvudtaget har snackat politik med motsätter sig den borgerliga politiken, särskilt när det kommer till bostadspolitik.

2012-01-27 @ 00:55:44
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anonym

skönt att höra ;)

2012-01-27 @ 09:41:19
Postat av: Inna

Hej LanaMåste be dig om ett tips.. jag mår inte alls bra nu och du verkar så snäll och jordnära och kan säkert hjälpa mig framåt. Jag har varit tsmns med min pojkvän i 5 år snart.. och nu börjar det gå nedför..tyvärr.. vi har planer på att förlova oss..och gifta oss men plötsligt dyker en massa problem upp för oss nu och vi kan inte komma överens längre.. ja känner även tviveln komma och jag känner mig olycklig. Jag kan samtidigt inte tänka mig ett liv utan honom :( Mår dåligt över hela situationen.. hur ska jag ta mig ur detta? =( ett av våra problem är att han vill flytta till mig men att hans familj är gammalmodiga och vägrar då komma på vårt bröllop om han flyttar =( Jag mår dåligt av detta och det har även förstört för oss. Hur ska jag göra? :(2012-01-27 @ 18:38:01
Postat av: Lana

Oj... Jag tar det som en stor komplimang att du vänder dig till mig av alla människor, men jag tror det är svårt för mig att hjälpa dig, vad jag än säger. Dessutom är det svårt för att jag inte känner dig, vet inte hur hela situationen egentligen ser ut eller ens hur gammal du är. Men jag vet samtidigt att det kan vara skönt att prata med någon utomstående, och kanske få någon annans perspektiv på saker, så du får jättegärna maila mig om du vill det, känns lite dumt att ta det i kommentarsfältet. Och du får öppna dig så mycket som du känner för. Vill du vara helt anonym får du skapa en fejk hotmail :) lanakarat@hotmail.com

2012-01-27 @ 19:36:33
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Rabab

Lycka till med det nya projektet!:)

2012-01-28 @ 15:15:56
URL: http://verbavolantscriptamanent.blogg.se/
Postat av: Anonym

Är arkitektur i universitet lika svårt som man tror? :)

2012-01-29 @ 11:13:28
Postat av: A

Inna verkar skriva samma meddelande till fler bloggerskor.

2012-01-29 @ 11:23:36
Postat av: Lana

Rabab: Tack!anonym: Det beror väl på vad man tror? ;) Tror man att det bara är att sitta och rita och bygga är det svårare än man tror. Tror man att man sitter och räknar massa matte och fysik är det lättare än vad man tror.

Jag tror att om man har lätt för att komma på nya idéer och uttrycka dem, vara kreativ och har känsla för estetik osv så är det lättare för den personen än för någon som har svårt för det. Men oavsett om man tycker att det är lätt eller inte lägger man en väldigt massa tid och energi på utbildningen pga av det vi håller på med.

En kul bild på tal om det haha:

http://9gag.com/gag/2164707

Fast denna bild passar bäst som den tredje:

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/149185_1444380753728_1359398564_30960058_1388513_n.jpg

2012-01-29 @ 13:40:07
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Veda

Hej Lana! Jag har en fråga. Redigerar du din bilder? och i vilket fall vilket program är det du använder (eller effekt)? Grym blogg!

2012-01-29 @ 19:28:19
Postat av: Anonym

Hur många timmars plugg brukar det bli per dag? Då räknas endast fritid in.

2012-01-29 @ 23:30:28
Postat av: Lana

Veda: Om du bläddrar lite längre ner kan du se att jag har skrivit ett inlägg om min kamera och att jag redigerar mina bilder i Photoshop och Instagram. Tack!anonym: Jättesvårt att svara på. Är i skolan från 9-5 och sitter oftast kvar efter om jag måste tills jag blir klar med det jag håller på med. Vissa perioder behöver jag inte göra något efter skolan, andra perioder när t.ex. projektinlämningen närmar sig sitter jag i skolan hela kvällarna. Eller när vi har en hemtenta skriver jag den hemma på någon/några dagar. Men kan verkligen inte räkna ut en genomsnittlig siffra, jag är inte en person som delar upp plugget jämt varje dag.

2012-01-30 @ 01:16:24
URL: http://lanakarat.blogg.se/

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback