2012-07-31

Sarajevo


Sarajevo 2012. En vecka i Sarajevo i år kändes för lite, men å andra sidan utnyttjade vi verkligen tiden till fullo. Vi trotsade värmen och var ute varje dag, och trotsade orken och var ute hela nätterna långa. Jag fick inte många timmars sömn under den veckan, men däremot många härliga stunder.

Jag åt som aldrig förr. Det var nästan som att vi försökte kompensera för det faktum att vi bara skulle vara där i en vecka och tryckte i oss extra mycket. I'm telling you people, här kan man dö i matkoma. Billigt och gott.Jag har aldrig haft en tråkig kväll i Sloga. Vår första ordentliga utgång blev en awesome kväll, som alla andra kvällar. 


 
Ett besök på restaurangen Park Princeva är ett måste varje år, utsikten över Sarajevo är helt underbar. Så är även ett besök till lilla Pirat. Trångt, svettigt, högljutt och alldeles underbart! Fast de orden beskriver i princip alla uteställen i Bosnien. Det bästa skulle vara om de införde sprayduschar överallt, man blir ju blöt i vilket fall som helst.

När det blev alldeles för varmt för att gå runt på stan hängde vi i Ernas härliga trädgård där vi var tvungna att spruta ner oss med vattenslang var femte minut för att överleva i värmen.  
 Vi körde ett drickspel med de jobbigaste reglerna vi kunde komma på och visade ingen nåd. Observera hur kungarna samlades hos Erna, som betyder att hon fick svepa glas efter glas, haha.
 Medan killarna drog på konsert hade vi tjejer a girls night out i Sloga. Som att de visste om det började de vid ett tillfälle köra riktiga girlpowerlåtar som "I will survive" följt av lite Severina. Bästa.
Och så här såg dagarna ut för det mesta... Fika i vatra, vattenpipa i Dibek, mat, mat och mera mat i Bascarsija. Det gamla vanliga med andra ord. Allt som man nu kommer att sakna i ett helt år.

 
Vi såg mer turister i Sarajevo än någonsin förr. Här är en stor grupp från något asiatiskt land. Självklart med en massa färgglada paraplyer som skydd mot solen. En rolig syn.
 
 
En av de få gångerna vi åt obosnisk mat var på Vapiano, som precis som McDonalds smakar exakt likadant överallt. Det är bara priserna som skiljer sig åt. 
 


"Vi tar det lugnt ikväll" sa vi och beställde in en liter var. Vi älskar de färglada sugrören, that's why.

 
Vi drog på Hari Mata Haris konsert i Dom mladih, som var en flopp kan man säga. Halvtomt och höll på i en timme eller två. Men skitsamma, det var söndag och vi fick sjunga lite.Kära BBI köpcentrum som förser oss med svalkande air condition när man håller på att dö av värmeslag - och wifi. På tal om det måste jag bara påpeka att det finns gratis wifi lite överallt. Se och lär resten av Europa, damn moneysuckers.För er som inte har varit i Sarajevo så är det en av få städer där ni kan hitta katolska och ortodoxa kyrkor, moskéer och synagogor på samma ställe. Beskriver Bosnien & Hercegovina som det borde ha sett ut...
 
 
Och det var det från Sarajevo i år, innan vi åkte vidare till Kroatien. Jag tryckte in alla bilder i ett inlägg istället för att dela upp det, jag hoppas att era datorer inte kraschade och att ni orkade kolla igenom allt!

2012-07-29

Back in Stockholm

 
Jag är tillbaka efter en galet bra semester! Jag kan inte avgöra om det var som bäst i Bosnien, Kroatien eller Italien - vilket är precis som man vill att det ska vara! Jag kunde inte ha önskat mig något bättre, vi hade verkligen flyt med allt till skillnad från förra året och dess missöden. Inga sjukdomar, inget dåligt väder, bara maximal njutning med underbara människor som jag redan har hunnit sakna. Trots att semestern var kortare än vanligt, knappt en hel månad, kändes veckorna mycket längre då jag hunnit göra och upplevt så mycket. Och ändå var den över på en sekund. 
 
Över är egentligen fel ord, semestern fortsätter hemma i Sverige i en månad till. Glädjen över att komma hem till mitt rum, min säng, min svenska mjölk och alla andra bekvämligheter må vara kortvarig, men jag kan glädjas länge åt en till månads ledighet som jag ska spendera med alla vänner här hemma. Jag älskar även denna del av sommaren.
Och som vanligt väntar en massa bilder som ska läggas upp!

2012-07-15

More from Sarajevo

 
Fler bilder från de sista dagarna i Sarajevo, trots att ni kommer att få se alla dessa bilder igen i bättre och större format från min vanliga kamera. Veckan i Sarajevo var underbar men ack så kort. Time flies when you have fun. Semestern fortsätter dock i Kroatien där jag för tillfället njuter av sol, bad och ännu mer festligheter!
 

2012-07-09

Enjoying Sarajevo

 
Sarajevo so far. Semesterns första dagar har varit helt underbara!! Det är en speciell lyckokänsla att komma tillbaka till allt man saknat under ett år. Jag är dock väldigt sliten efter att ha varit ute varje dag och natt sedan vi kom hit, och värmechocken gör inte saken lättare. Men jag ska inte klaga, livet är bra härligt just nu!

2012-07-04

Summer Holidays

 
First stop: Sarajevo. Sedan fortsätter vi till Kroatien och efter det till Italien och Rom. Som jag har saknat, väntat och längtat efter denna dag... Jag är borta hela juli och njuter av det härliga livet. Hoppas ni har en underbar sommar!
 

2012-07-04

Instagram - Juni 2


Instagrambilderna under andra halvan av juni fortsatte i samma stil, med bilder på mig själv och på en massa godsaker. 
  

Hittade en trevlig överraskning i vår frys en dag och bikinidieten gick åt helvete innan den ens börjat. Jag och mamma åt ännu mer glass på lunchen. Gick även på pardejt på bio och såg Snow White and the Huntsman, mycket bra film!


Midsommarhelgen spenderades hos Jasmin i Uppsala med grillning x 2, varav ena var tillsammans med Natalie och hennes pojkvän, och den fantastiska hinkgrillen. Det blev även mycket EM-tittande denna månad.


Hittade en knubbig bebis på kontoret som jag mest kände för att pussa ihjäl och äta upp, men var tyvärr tvungen att behärska mig. Åt lite kanelbullar till EM-finalen och gick på soliga promenader med pojkvännen.

Jag tränade även en gång denna månad (WOHO!) och shoppade nya bikinis. Redo för semester 2012.

Instagram: lanakarat. Jag kommer förmodligen vara aktiv där under sommaren istället för på bloggen! 

2012-07-02

Karin's Birthday