Lana Karat -
2012-07-31

Sarajevo


Sarajevo 2012. En vecka i Sarajevo i år kändes för lite, men å andra sidan utnyttjade vi verkligen tiden till fullo. Vi trotsade värmen och var ute varje dag, och trotsade orken och var ute hela nätterna långa. Jag fick inte många timmars sömn under den veckan, men däremot många härliga stunder.

Jag åt som aldrig förr. Det var nästan som att vi försökte kompensera för det faktum att vi bara skulle vara där i en vecka och tryckte i oss extra mycket. I'm telling you people, här kan man dö i matkoma. Billigt och gott.Jag har aldrig haft en tråkig kväll i Sloga. Vår första ordentliga utgång blev en awesome kväll, som alla andra kvällar. 


 
Ett besök på restaurangen Park Princeva är ett måste varje år, utsikten över Sarajevo är helt underbar. Så är även ett besök till lilla Pirat. Trångt, svettigt, högljutt och alldeles underbart! Fast de orden beskriver i princip alla uteställen i Bosnien. Det bästa skulle vara om de införde sprayduschar överallt, man blir ju blöt i vilket fall som helst.

När det blev alldeles för varmt för att gå runt på stan hängde vi i Ernas härliga trädgård där vi var tvungna att spruta ner oss med vattenslang var femte minut för att överleva i värmen.  
 Vi körde ett drickspel med de jobbigaste reglerna vi kunde komma på och visade ingen nåd. Observera hur kungarna samlades hos Erna, som betyder att hon fick svepa glas efter glas, haha.
 Medan killarna drog på konsert hade vi tjejer a girls night out i Sloga. Som att de visste om det började de vid ett tillfälle köra riktiga girlpowerlåtar som "I will survive" följt av lite Severina. Bästa.
Och så här såg dagarna ut för det mesta... Fika i vatra, vattenpipa i Dibek, mat, mat och mera mat i Bascarsija. Det gamla vanliga med andra ord. Allt som man nu kommer att sakna i ett helt år.

 
Vi såg mer turister i Sarajevo än någonsin förr. Här är en stor grupp från något asiatiskt land. Självklart med en massa färgglada paraplyer som skydd mot solen. En rolig syn.
 
 
En av de få gångerna vi åt obosnisk mat var på Vapiano, som precis som McDonalds smakar exakt likadant överallt. Det är bara priserna som skiljer sig åt. 
 


"Vi tar det lugnt ikväll" sa vi och beställde in en liter var. Vi älskar de färglada sugrören, that's why.

 
Vi drog på Hari Mata Haris konsert i Dom mladih, som var en flopp kan man säga. Halvtomt och höll på i en timme eller två. Men skitsamma, det var söndag och vi fick sjunga lite.Kära BBI köpcentrum som förser oss med svalkande air condition när man håller på att dö av värmeslag - och wifi. På tal om det måste jag bara påpeka att det finns gratis wifi lite överallt. Se och lär resten av Europa, damn moneysuckers.För er som inte har varit i Sarajevo så är det en av få städer där ni kan hitta katolska och ortodoxa kyrkor, moskéer och synagogor på samma ställe. Beskriver Bosnien & Hercegovina som det borde ha sett ut...
 
 
Och det var det från Sarajevo i år, innan vi åkte vidare till Kroatien. Jag tryckte in alla bilder i ett inlägg istället för att dela upp det, jag hoppas att era datorer inte kraschade och att ni orkade kolla igenom allt!

Kommentarer
Postat av: Claudia

klart man orkar kolla igenom! har typ väntat på dessa bilder, du tar alltid så fina bilder så det är hur trevligt som helst att titta!! :) skitsnygg är du också!

Svar: Åh tack så mycket! :) kram!
Lana Karat

2012-07-31 @ 18:15:46
URL: http://claudiias.blogg.se
Postat av: Mia. j

Underbart Lanic!! <3

Svar: Puss! <3
Lana Karat

2012-07-31 @ 18:31:41
Postat av: Rabab

Jag brukar typ aldrig kommentera bloggar men kan typ inte låta bli här, haha!
Du har jätte fina bilder och jag verkligen älskar din blogg<3
Lagom mycket text, härliga bilder och mycket inspiration:)
Så! Kände bara för att få det sagt:p

Ha en fin kväll och välkommen tbx till Sverige:)

Svar: Tack, det värmer! Uppskattar verkligen din kommentar :) Tack och ha en fin kväll du med!
Lana Karat

2012-07-31 @ 18:44:01
URL: http://verbavolantscriptamanent.blogg.se
Postat av: Anonym

Hur är det i Sarajevo under ramazan brukar de vara stäng på klubbarna och na bas carsiji osv ?:)

Svar: Nej det är inte stängt. Jag har inte varit i Sarajevo under ramadan så jag kan inte tala ur egen erfarenhet men av det jag hört så går folk ut ändå po kaficima och sånt bara att de flesta dricker inte. Hur det är under dagarna vet jag inte, vissa säger att det är lite dött och mindre folk andra säger att det är mycket folk ändå ute som inte fastar.
Lana Karat

2012-07-31 @ 19:12:06
Postat av: A

Du har en sådan classy stil Lana =) Prelijepo !

Svar: Tackar! :)
Lana Karat

2012-07-31 @ 20:43:41
Postat av: emmy

underbara bilder! Ni ser ut att ha haft riktigt kul ju :)

Svar: Tack! Ja, det var riktigt härligt!
Lana Karat

2012-07-31 @ 21:02:24
URL: http://emmyjohannas.devote.se/
Postat av: Agnes S

vad härligt ni verkar ha haft det! Maten, miljön, festen, allt ser underbart ut Lana! :) Hoppas vi kan ses snart och prata om allt som har hänt under sommaren.

Massa kärlek
your Agnes! :D

Svar: Åh min fina Agnes!! Jaaa det måste vi absolut! vi höras om det! PUSS
Lana Karat

2012-08-01 @ 10:01:32
Postat av: Mina

Hej Lana!
Vart drack ni den en liters drickan och de långa sugrören? Vad heter stället?

Kram

Svar: Que Pasa heter stället, ett litet ställe bakom parkusa, man går upp för uppförsbacken en bit. Men man kan beställa enliters-drickor med långa sugrör på andra ställen också... bara att det är väldigt billigt i Que Pasa, 10 KM.
Lana Karat

2012-08-01 @ 15:26:19
Postat av: n

sjukt fina bilder!

Svar: Tack så mycket!
Lana Karat

2012-08-01 @ 21:51:58
Postat av: Emma

Hej! Var kommer den fina svarta klänningen ifrån, som är lite längre där bak?

Svar: Hejhej! Det är en kjol och tubtop tillsammans, kjolen köpte jag i tokyo och toppen är en gammal från Gina Tricot.
Lana Karat

2012-08-03 @ 09:42:10
Postat av: Maja

Hej sjukt fina bilder! Vilken kamera använder du? :)

Svar: Tack! Sony NEX-3 :)
Lana Karat

2012-08-04 @ 16:43:12
Postat av: Anonym

Hur redigerar du dina bilder? dem är jättefina! :)

Svar: Tack! Jag redigerar dem i Photoshop CS5 på lite olika sätt beroende på bild. Oftast ljusar jag upp dem, höjer kontrasten, ändrar färgtonen, ökar skärpan osv. Jag testar mig fram helt enkelt.
Lana Karat

2012-08-05 @ 09:51:32
Postat av: Abbe

vem e tjejen i svart klänning som sitter o äter? anybody know her name?

grazie

Svar: Erna heter hon
Lana Karat

2012-08-05 @ 17:13:38
Postat av: wlqqwuhyvo

adxqamboblbsbu, nvwokzjtpm

Svar: orihgopwqåqnaä?
Lana Karat

2012-08-11 @ 10:00:04
URL: http://www.qnoodjggdp.com/

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback