Lana Karat -
2012-06-05

Tokyo - Architecture

Jag har en massa bilder kvar från Tokyo att lägga upp! Det har blivit väldigt utdraget, jag kom hem från Tokyo för nästan två månader sedan, men det vore bra att få det gjort innan jag åker iväg på nästa semester. Från och med nu kommer bilderna och inläggen inte att vara i kronologisk ordning utan jag hoppar lite mellan dagarna.När klassen var samlad tillsammans med lärarna gjorde vi det som var meningen med resan - att titta på arkitektur. Vi besökte bland annat Yoyogi National Stadium där olympiska spelen hölls och hängde lite i området.


I närheten av Yoyogi ligger Omotesando som, precis som Ginza, är fullt av stora modehus och häftig arkitektur som vi var tvungna att ta del av. Det löper en väldigt lång gata genom området som omges av alla dessa hus.


Jag älskar Pradas byggnad. Jag har sett den väldigt många gånger som referens i skolan, i tidningar och i böcker, därför var det en upplevelse att få se den på riktigt. Den är riktigt snygg både på utsidan och insidan. A masterpiece.


Asakusa Tourist Information Center.


En annan dag besökte vi detta område, som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, för att titta på ännu mer arkitektur.


De tre sista bilderna är tagna någonstans mellan Shinjuku och Shibuya, när jag bestämde mig för att bara gå runt på egen hand en dag och utforska staden själv, äta på mitt favoritställe själv och shoppa själv. Det var så skönt att vara ensam efter att spenderat många dagar i en stor grupp med noll privatliv eller egentid. Och det är när jag kan strosa runt helt själv i en stad som jag verkligen blir bekväm och trivs i staden, och det är också en anledning till varför jag älskar storstäder med mycket människor och mycket action. Man kan bara gå runt på gatorna, fascineras av allt runt omkring och vara en i mängden i folkmyllret. Åh, jag saknar Tokyo.

Kommentarer
Postat av: Belma

2012-06-06 @ 12:19:58
Postat av: Anonym

oj råkade visst skicka en tom kommentar. Jag ville endast fråga med vilket snitt du gick ut från gymnasiet, i hur mycket krävdes de att komma in på den högskola du faktiskt sökte :))

2012-06-06 @ 12:20:54
Postat av: Lana

Belma: Jag gick ut med 22,3, när jag sökte krävdes det 21,9 för arkitekturutbildningen.

2012-06-06 @ 19:53:07
URL: http://lanakarat.blogg.se/

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback