Lana Karat -
2012-06-07

Tokyo - Odaiba

Odaiba är en av Tokyos konstgjorda öar där man hittar allt möjligt. Köpcentrum, galen arkitektur, konstgjorda stränder, pariserhjul, Frihetsgudinnan... You name it. Platsen kändes lite surrealistisk och hade en annan miljö än det man var van vid. Vi var där en kväll då det inte var mycket folk, vilket som sagt är ovanligt i Tokyo.


Fuji TV:s huvudkontor med massa gångbroar och ett megaklot. Man får lätt Star Wars vibbar i denna stad. Vad som finns i klotet förblir okänt för mig, det var tyvärr stängt när vi skulle upp dit.


Jag nickade åt min vän Mr. Miyagi på andra sidan gatan, om ni undrar vad jag kollar på.


Helt plötsligt dyker denna miniatyr av Frihetsgudinnan upp framför oss när vi går runt på ön. Det är som att japanerna satt vid ett bord och funderade på vad mer de ska trycka in på den här konstiga ön, och en sa "Jag vet, Frihetsgudinnan!"


Man får ta seden dit man kommer, därav peacetecknet på alla bilder, japanernas favoritpose.


På ön finns en lång, konstgjord strand som är det enda stället i Tokyo där man har tillgång till havet utan att det blockeras av industrier, hamn eller annat skydd, trots att staden ligger vid havet. Synd, för det är så underbart med hav!


Vi hann knappt se hälften av allt på ön innan det blev mörkt och kallt, och vi bestämde oss för att ta Yurikamome-tåget över Rainbow Bridge tillbaka. Tåget är förarlöst och därför kan man sitta längst fram och njuta av åkturen!


Jag filmade delar av åkturen, där man kan se hur vi åker över bron och glider in mellan Tokyos skyskrapor. Jag var tvungen att lägga till låten från Fast and Furious som jag nynnade på under hela vistelsen, haha.

Kommentarer

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback