Lana Karat -
2012-06-21

Tokyo - Sensō-ji

Det buddhistiska Sensojitemplet är Tokyos äldsta och mest kända tempel. Templet ligger i Asakusa, där vi bodde under större delen av vår vistelse. Hit ska man definitivt komma om man vill se lite mer av det traditionella.
 


"Åskporten" kallas denna stora port som är det första man möts av från gatan. Det är alltid mycket folk här och väldigt mycket turister, på helger är det för mycket. Självklart gick vi dit på en helg...Bakom porten fortsätter denna långa gata som hela vägen fram till templet kantas av en massa souvenir- och matstånd. Någonstans i mitten kan svänga av åt båda håll för ännu mer marknad och souvenirbutiker, det är verkligen enormt!Här hittar man alla traditionella souvenirer man kan tänka sig, och mer. Papperslyktor, solfjädrar, kimonos, geishadockor, samurajsvärd, tavlor, leksaker, japansk mat och godis... Jag hade svårt att stoppa mig själv då jag tycker att allt japanskt är fint, gulligt, roligt eller häftigt. Inte blev det bättre av att det låg på gångavstånd till vårt hostel.Här har vi ännu ett mysterium, vad innehåller maten?! Jag vet inte hur många gånger jag ställde mig den frågan. Bollarna till exempel, vad är de för något? Och nej, det går inte att fråga eftersom deras engelska är lika kass som min japanska.


Jag är fortfarande inte säker på varför man häller vatten över statyn, om det är för att man ska önska sig något eller för att rena själen, vilket jag har för mig att jag läste någonstans, men folk trängdes iallafall runt omkring den and so did I.


Kommentarer

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback