Lana Karat -
2012-06-06

Tokyo - TIT

Vi passade på att besöka Tokyos motsvarighet till KTH - TIT (Tokyo Institute of Technology) och deras arkitekturskola för att se hur det ser ut. Flera av oss väljer förmodligen att studera eller jobba utomlands i framtiden, någon kanske hamnar just i Tokyo. Till vår fördel har vår lärare studerat i Japan därför kände han till platser och människor från skolan som vi fick träffa och prata med.


Denna konstiga byggnad, The Centennial Hall, är det första man möts av på campus. Jag hade redan spenderat så mycket tid i Tokyo att jag hade slutat förvånas över byggnaders utseende, jag reagerade knappt på dess "konstighet".


Jag reagerade desto mer över körsbärsträden på deras campus! Trots att de vid det här laget blommat över hela Tokyo var denna väg helt fantastisk. Om Kungsträdgården har ett tak av blommor så var det här en himmel av blommor!


Jag var en väldigt lycklig tjej för att 1. The obvious: Jag var i Tokyo under körsbärsträd. 2. Det hade äntligen blivit tillräckligt varmt för att gå runt i kjol i april, medan det var snöstorm hemma i Sverige.


Vi köpte mat på universitetets restaurang och åt ute. Jag har aldrig ätit så mycket kyckling under två veckor. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det men jag saknar att köpa deras färdiga mat och äta det med pinnar. Jag har ätpinnar hemma med det är inte samma sak här... IT JUST ISN'T.


Helt ärligt, visst får man lust att ta sats och springa för att se hur långt man kommer innan faller? Eller krockar i trädet.


Vi gick in i The Centennial Hall för att spana in byggnaden inifrån. Det första jag såg var råa betongvägar och synligt ventilationsystem... Where have I seen that before.. Oh wait, i min fula skola :D


Inuti skolan fanns ett rum tillägnat Shinohara, arkitekten bakom byggnaden som var en väldigt stor och inflytelserik arkitekt i Japan, där man fick se lite av hans ritningar och modeller.


Den knäppa byggnaden blev mycket intressantare när man insåg hur den var uppbyggd, bland annat med den där halvt avskurna cylindern som går igenom hela byggnaden. Inuti det finns en restaurang. På bilden nedan är vi under cylindern.


Sedan gjorde vi ett besök på arkitekturskolan. Precis som vår arkitekturskola ligger den lite avskilt på campus. Förutom att den är lite fräschare (inget slår vår skola i fulhet) påminde den väldigt mycket om vår. Kul att veta att det inte är en särskilt stor skillnad på andra sidan jordklotet!


En hel hylla med tjocka böcker om jordbävningsteknik hittar man dock inte hos oss, haha.


På väg därifrån till Odaiba (mer om det senare) råkade vi gå på en tom vagn! I Tokyo!! Väldigt sällsynt. Jag var självklart tvungen att ta tillfället i akt och leka apa, vagnen är ju som gjord för att hänga i den!


En annan dag åkte vi till Kanagawa Institute of Technology som ligger en bit utanför Tokyo för att bland annat titta på denna glasbyggnad under. Jag måste säga att den var intressantare på bilder jag sett tidigare än i verkligheten. Dock fick jag njuta av ännu mer körsbärsträd!


Kommentarer

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback