2012-05-31

I like my women sexy, classy, sassy2012-05-31

BBQ on a boatGrillning med lärarlaget som ett avslut på detta år tillsammans. Nästa år kommer vi splittras och blandas för att bilda nya lärarlag, vilket jag tycker är väldigt synd eftersom jag älskar mitt nuvarande lärarlag och trivs bra som det är. Jag vill även ha kvar våra lärare, de har varit riktigt duktiga och så otroligt stöttande, gulliga och sköna. Lärarlag 2 FTW!


2012-05-28

Red Dress

Klänning från inlovewithfashion.com!

2012-05-28

Amelas Examensfest

Amela har avslutat sin masterutbildning och detta firades med examensfest! Efter att ha praktiserat ett halvår på Svenska handelskammaren i Chicago har denna ambitiösa kvinna skrivit sin examensuppsats samtidigt som hon jobbat heltid på regeringskansliet. Vi är alla väldigt stolta över henne och önskar henne all lycka i världen!Bilden togs precis efter att Amela helt allvarligt sagt till gravida Lejla att flytta på sig för att magen skymmer henne, haha.

2012-05-27

Projekt 3 - Done!

Projekt 3 är som sagt klart! Den sista delen av detta projekt handlade om konstruktion och i fredags hölls de sista presentationerna. Jag fick dessutom presentera två gånger då en konstruktör från England tillsammans med alla lärare skulle välja ut ungefär tio projekt av hundra att ta upp och prata om framför hela årskursen. Jag bad för att mitt inte skulle bli en av dem, men som vanligt blir det tväremot det man vill. Jag var riktigt nervös måste jag erkänna. Jag har inga problem att prata om mitt projekt framför andra, men att presentera det på engelska framför hundra personer och alla lärare bänkade på första parkett, med en konstruktör som ställer frågor när jag inte ens kan alla tekniska termer på engelska kändes snäppet värre. När jag väl stod där framme var jag dock förvånansvärt lugn med tanke på hur nervös jag var innan. Det gick bra med andra ord. Och denna gång känner jag ingen tomhet efter ett avslutat projekt utan snarare lättnad att bli av med något som jag hunnit tröttna på ordentligt efter ett halvår. Det är över nu! Yey!
Några bilder på konstruktionsmodellen.

2012-05-27

Euphoria!

Som den Eurovisionnörd jag är måste jag självklart börja med ett YEEEES!!! Loreen som jag hejat på från första deltävlingen i Melodifestivalen tog hem allt igår och jag är så glad för att jag äntligen får uppleva ESC live nästa år! Jag väntar bara på att biljetterna ska släppas! Hur glad jag än är för att hon vann kändes det tråkigt att inte se hela tävlingen igår med familjen vilket är lite av en familjetradition, speciellt när jag för första gången på länge gillar Sveriges låt (Bosniens låt var dessvärre ett sömnpiller i år), men jag hade en bra anledning till att vara "Judas" som min bror kallade mig. Igår var jag i Uppsala på Amelas examensfest. Detta hindrade oss dock inte från att se Sveriges bidrag och streama poängutdelningen på våra Iphones. Sedan fick vi sjunga och dansa till Euphoria som spelades flera gånger under kvällen!


2012-05-25

Just a little more

Idag fick jag en rejäl försmak på frihet efter att ha varit fängslad av skolan i många veckor. Jag har saker kvar att göra men det jobbigaste är över, det sista projektet är klart och inlämnat! Jag har under denna månad sagt till mina vänner att inte ens höra av sig fram till juni. Nu är det bara en vecka kvar tills allt är över och jag får tillbaka mitt sociala liv igen!
Efter dagens föreläsning grillades det på skolans gård och man kunde känna av allas pigghet och lättnad över att projektet är slut. Både mitt yttre och min hälsa har förfallit de sista dagarna i skolan, men nu har jag äntligen sovit ut och tvättat håret, noppat ögonbrynen, fixat naglarna och allt sådant som jag absolut inte haft tid eller ork för. Jag känner mig som en människa igen. Detta firades med en flaska vin på Josefinas med Samra tills vi blev lagom lulliga och skrattade vägen hem. Nu gäller det bara att hålla ut den sista veckan och sen är jag fri på riktigt.2012-05-22

Getting higher than the Empire State


2012-05-19

Happy Birthday my Love!


2012-05-14

Work in progress

Uppdateringen kommer förmodligen att stå still dagarna framöver. Jag försöker avsluta mitt första år på utbildningen, det är bara två veckor kvar och jag har sjukt mycket att göra. Arbetet har långt ifrån flytit på under dessa konstruktionsveckor. Jag fastnar ofta, ligger efter i mitt eget schema och allergin/sjukdomen/orwhateveritis gör det svårt för mig att koncentrera mig. Jag hade till och med en liten meltdown förra veckan, det kunde uppenbarligen inte gå ett helt år utan det, haha. Ibland händer det att flera jobbiga moment samlar på sig under fel omständigheter (till exempel under ens PMS) och sedan kommer en liten droppe som får bägaren att rinna över, som när man gör ett klantigt misstag och inte kan skylla på någon annan än sig själv. I den stunden kände jag bara för att gå in på toaletten och ventilera på mitt sätt - genom att gråta en skvätt. Vem kommer in just när jag torkar tårarna om inte min lärare som oroat undrar om jag mår bra, vilket är det värsta någon kan fråga i det tillståndet. "Ja, jag mår bra. Eller okej... eller asså...  wuääää". Gud, vad fånigt. Men det kändes bättre efteråt. Det allra bästa hon sa efter hennes peptalk var: "Du är inte i Afghanistan, det är inte krig. Och du kommer att bli klar, om inte i tid så en vecka efter." En mening som jag lever efter just nu!


Konstruktionsmodellen är äntligen påbörjad.
Om någon frågar vad jag har lärt mig av detta projekt är mitt svar att aldrig designa ett höghus igen, speciellt inte ett som lutar. Kanske efter ett tiotal års arbetserfarenhet, men inte innan dess.

2012-05-10

I like to keep my issues drawn, it's always darkest before the dawnJag mår sämre och sämre för varje dag, jag tror att min hemska pollenallergi har övergått i riktig sjukdom, men det är svårt att avgöra. Det är även möjligt att lite av dagens tillstånd beror på gårkvällens utgång. Vi dansade loss på Haris studentskiva, som för övrigt hade riktigt bra musik! En massa hiphop, RnB och reggaeton, med en touch av house - just the way I like it. Kvällen var värd mödan, trots att jag inte är ett fan av utgångar mitt i en fullspäckad skolvecka.
Hursomhelst, just nu önskar jag mig bara friskhet och att maj ska vara över. Och att jag har kraft att ta mig upp ur sängen imorgon, vilket jag är illa tvungen till. Ska trösta mig själv med det nyaste avsnittet av Revenge. Godnatt!

2012-05-08

Tokyo - Ginza

Ginza är känd som en "finare" del av Tokyo, helt klart en av de dyraste. Här finns alla kända modebutiker och elektronikmärken som Sony och Apple, och självklart måste de lyxiga märkena ha lyxig arkitektur, vilket var anledningen till att vi åkte hit första dagen hela klassen var samlad med lärarna. Då var vi ungefär 20 personer istället för åtta, vilket å ena sidan gjorde det lite jobbigare att organisera dagarna, å andra sidan var det roligt att se hela gänget igen!


Vi började dagen lite utanför Ginza, i "centrala" Tokyo (enligt min guidebok är det centrala Tokyo, enligt mig är hela Tokyo ett enda stort centrum) där man även hittar det kejserliga palatset.Det kejserliga palatset och dess stora trädgårdar är omringade av vallgravar, eftersom vi aldrig tog oss över såg vi bara en liten del av det. Området runtomkring var dock intressant, väldigt platt och öppet. Ytterst ovanligt för Tokyo.


Det här är en av mina favoritbilder. Den här lite udda parken(?) och de japanska träden framför en massa glasbyggnader skapar en häftig kontrast. Och ja, jag analyserade precis min egen bild. Herregud. *Skyller på yrkesskada*


Jag ville känna mig som de söta japanskorna med klänning och rosett i håret. När jag kom hem insåg jag att jag antagligen aldrig kommer att bära det diademet igen, men det funkade bra för en dag!


Vi besökte Tokyo International Forum, ett stort kongresscentrum, för att titta på dess arkitektoniska kvaliteter.


Mikimoto Building, som ser ut som en stor, vit ost.


Hermés. Vi gick självklart in i alla dessa modehus för att titta på byggnaden från insidan. Försäljarna som är vana vid sina miljonärer till kunder blev väldigt nervösa varje gång ett tjugotal studenter kom in, haha.


Hayek Center. Varje smyckesbutik har sin egen glashiss som åker upp till butiken. Eftersom hissarna trycks upp istället för att dras upp vet man inte ens att det är hissar förrän de börjar röra på sig till olika nivåer. Riktigt häftigt.Shizuoka Press and Broadcasting Building ovan, De Beers Jewellery under.
Nakagin Capsule Tower. Det speciella med detta gamla kapselhotell är att kapslarna är gjorda för att lätt kunna tas loss från byggnaden och förflyttas. Vi har fått höra om detta i skolan många gånger. Tyvärr är det inte i bruk längre.


2012-05-06

Tokyo - Shibuya

Nästa gång jag åker till Tokyo vill jag bo i, eller i närheten av, Shibuya. Det är här allt händer! Shibuya är ett stort shopping och nöjesdistrikt, i närheten ligger Harajuku och Yoyogiparken som jag skrev om tidigare.


Shibuya är känt för att ha en av världens mest gångtrafikerade gatukorsning. Bilarna stoppas från alla håll och otroligt mycket människor går över här varje gång det blir grönt ljus. Uppifrån ser det ut som ett myller av myror.


I denna cylinderformade byggnad har jag haft min bästa shoppingupplevelse någonsin. Hela varuhuset med alla dess våningar är fyllt med små butiker som riktar sig till unga tjejer, de flesta butiker ger en känslan av att shoppa i ett dockhus. Volanger, stickat, pastelligt, kjolar, klänningar, rosetter, expediter med otroligt pipig röst som ser ut som levande dockor... Jag älskade det! Tiden räckte aldrig till, inte heller pengarna.


Forever 21's våning med accessoarer. Här gick jag loss. Större klädkedjor som Forever 21, H&M och Zara fanns alltid i egna höghus med alldeles för många våningar för att man ska hinna med allt. Jag undvek dock det som finns i Sverige.


Jag var nöjd efter mitt första köp i Shibuya 109 och tänkte att det fick räcka. Tills det slog mig att jag inte kommer att komma tillbaka hit på väldigt, väldigt länge. Då släppte jag på tyglarna och min ekonomi gick utför. Men det var värt det.

2012-05-06

First days of MayHelgen har sett ut precis som jag vill att hela månaden ska se ut - lugn och avslappnad, spenderad med mina favoritmänniskor. Tyvärr kommer den inte att göra det då jag har väldigt mycket att göra denna månad, allt ska bli klart i skolan. Men det är bara att bita ihop, och börja redan idag, för sedan kommer det man väntat på i ett helt år. Jag har redan fått en försmak på hur underbar sommaren kommer att bli.

2012-05-04

Tokyo - Akihabara & Ueno

Dagen vi bytte boende var den regnigaste dagen under hela vår vistelse i Tokyo. Den kvällen skulle även resten av vårt lärarlag anlända, men på grund av ovädret kunde de inte landa i Tokyo och fick komma dagen efter. För att dagen inte skulle gå helt till spillo trotsade vi regnet och kämpade oss till Akihabara mot kvällen, en stadsdel som är känd som the "Electric Town". Här hittar man massor av elektronikvaruhus, spel, manga, anime och massa annat nördigt.HAHA, var extra uppmärksamma på mitt pipljud vid 0:18 när vinden för med mig ett par meter bakåt. Jag förstår verkligen det praktiska med genomskinliga paraplyer, man måste se var man går. Vinden var så stark vid vissa tillfällen att jag inte märkte skillnaden på om jag pressade mig framåt mot vind eller mot någons rygg.


Å andra sidan var det en fruktansvärt dålig kvalité på dessa genomskinliga paraplyer. Jag har aldrig sett så många trasiga paraplyer, de låg i högar längs gatorna! När man redan är dyngsur och paraplyet sönder är det bara att ge upp.


Vi tog skydd mot regnet i en arkadhall! Dessa finns lite överallt i Tokyo, de är oftast flera våningar stora och självklart blinkar och låter allt. Hade jag haft mer mynt hade jag slösat mycket mer här inne. Älskar Japans spelkultur!


Jag älskar även dessa små söta mangafigurer som man kunde vinna i olika automater! Jag krigade vid en automat i en evighet för att vinna en figur, för att sedan upptäcka att det fanns en affär full med dessa figurer bara några meter bort.


Sedan åkte vi tillbaka till vårt nya hem, Asakusa, och vår kära gyllene bajskorv, och hoppades på bättre väder. Efter regn kommer som tur solsken, och nästa dag åkte vi för att utforska shoppingen i Shibuya (kommer i ett annat inlägg) innan vi mötte resten av lärarlaget i Uenoparken där körsbärsträden blommat ut, precis som i resten av Tokyo.
2012-05-03

Kiss me hard before you go, summertime sadnessPlötsligt blev allt grönt och skönt utanför mitt fönster. Men även den efterlängtade, härliga och alldeles underbara sommaren har sitt pris, i mitt fall i form av pollen. Jag skulle hellre vilja kalla det en sjukdom än en allergi eftersom det känns som att gå runt med en konstant förkylning. I år är det värre än vanligt, medicinen hjälper inte och jag går runt trött och svag med andningssvårigheter. Inte blir det bättre av att vi har en björkdunge precis utanför huset som skickar in en polleninvasion så fort vi öppnar ett fönster, eller att jag envisas med att sätta i mig ute i solen så fort jag får chansen. Det gör ont att säga det, men det skulle vara skönt med lite, bara lite, regn... Bara så att jag får andas normalt en dag.

2012-05-02

Valborg

Uppsala is the place to be på Valborg! Hela staden är en enda stor festival med en underbar stämning, massa studenter och fest överallt. Jag åkte dit redan i söndags för att stanna i några dagar över Valborgshelgen. I måndags samlades vi i ett stort gäng på omkring 20-30 personer för att fira valborg och Tonis födelsedag. Mina tjejer kom också från Stockholm för att joina oss. Vi grillade i Ekonomikumparken, förfestade och avslutade med en riktigt rolig utgång!