Lana Karat -
2012-05-04

Tokyo - Akihabara & Ueno

Dagen vi bytte boende var den regnigaste dagen under hela vår vistelse i Tokyo. Den kvällen skulle även resten av vårt lärarlag anlända, men på grund av ovädret kunde de inte landa i Tokyo och fick komma dagen efter. För att dagen inte skulle gå helt till spillo trotsade vi regnet och kämpade oss till Akihabara mot kvällen, en stadsdel som är känd som the "Electric Town". Här hittar man massor av elektronikvaruhus, spel, manga, anime och massa annat nördigt.HAHA, var extra uppmärksamma på mitt pipljud vid 0:18 när vinden för med mig ett par meter bakåt. Jag förstår verkligen det praktiska med genomskinliga paraplyer, man måste se var man går. Vinden var så stark vid vissa tillfällen att jag inte märkte skillnaden på om jag pressade mig framåt mot vind eller mot någons rygg.


Å andra sidan var det en fruktansvärt dålig kvalité på dessa genomskinliga paraplyer. Jag har aldrig sett så många trasiga paraplyer, de låg i högar längs gatorna! När man redan är dyngsur och paraplyet sönder är det bara att ge upp.


Vi tog skydd mot regnet i en arkadhall! Dessa finns lite överallt i Tokyo, de är oftast flera våningar stora och självklart blinkar och låter allt. Hade jag haft mer mynt hade jag slösat mycket mer här inne. Älskar Japans spelkultur!


Jag älskar även dessa små söta mangafigurer som man kunde vinna i olika automater! Jag krigade vid en automat i en evighet för att vinna en figur, för att sedan upptäcka att det fanns en affär full med dessa figurer bara några meter bort.


Sedan åkte vi tillbaka till vårt nya hem, Asakusa, och vår kära gyllene bajskorv, och hoppades på bättre väder. Efter regn kommer som tur solsken, och nästa dag åkte vi för att utforska shoppingen i Shibuya (kommer i ett annat inlägg) innan vi mötte resten av lärarlaget i Uenoparken där körsbärsträden blommat ut, precis som i resten av Tokyo.
Kommentarer
Postat av: Anonym

Uttalar man ditt namn som i video alltså så där svenskt , eller uttalar man Lanna elr Laaana ?

2012-05-04 @ 23:29:21
Postat av: Lana

anonym: Svenskar, iallafall i Stockholm, uttalar det sådär svenskt med utdraget a, de har svårt att uttala det Lanna, medan alla bosnier uttalar det som det var menat, Lanna.

2012-05-05 @ 22:18:32
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ok :) finns ju Laaana hos oss i Bosnien också med utdraget men då uttalar man inte med sådan svenskt a nego kao nase a om du fattar så ja menade mer om man uttalar ditt på bosniska Laaaaaana elr Lanna. Uttrckte mig fel ! Sen svenskar kan ju tänka Anna bara sätta ett L framför om du nu heter så och inte Laaana.

2012-05-05 @ 22:49:35
Postat av: Lana

anonym: Aha, nej gud, inte det där bosniska utdragna, hatar när någon säger så, snabbt "Lanna" ska det vara om man säger det på bosniska. Jo, jag vet att de kan tänka så men det blir ju inte heller helt rätt, alltså den svenska anna-varianten för de har ett annat sätt att uttala det ändå, jag är dessutom väldigt van vid att svenskar säger namnet som de läser det.

2012-05-05 @ 23:00:26
URL: http://lanakarat.blogg.se/

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback