Lana Karat -
2012-05-08

Tokyo - Ginza

Ginza är känd som en "finare" del av Tokyo, helt klart en av de dyraste. Här finns alla kända modebutiker och elektronikmärken som Sony och Apple, och självklart måste de lyxiga märkena ha lyxig arkitektur, vilket var anledningen till att vi åkte hit första dagen hela klassen var samlad med lärarna. Då var vi ungefär 20 personer istället för åtta, vilket å ena sidan gjorde det lite jobbigare att organisera dagarna, å andra sidan var det roligt att se hela gänget igen!


Vi började dagen lite utanför Ginza, i "centrala" Tokyo (enligt min guidebok är det centrala Tokyo, enligt mig är hela Tokyo ett enda stort centrum) där man även hittar det kejserliga palatset.Det kejserliga palatset och dess stora trädgårdar är omringade av vallgravar, eftersom vi aldrig tog oss över såg vi bara en liten del av det. Området runtomkring var dock intressant, väldigt platt och öppet. Ytterst ovanligt för Tokyo.


Det här är en av mina favoritbilder. Den här lite udda parken(?) och de japanska träden framför en massa glasbyggnader skapar en häftig kontrast. Och ja, jag analyserade precis min egen bild. Herregud. *Skyller på yrkesskada*


Jag ville känna mig som de söta japanskorna med klänning och rosett i håret. När jag kom hem insåg jag att jag antagligen aldrig kommer att bära det diademet igen, men det funkade bra för en dag!


Vi besökte Tokyo International Forum, ett stort kongresscentrum, för att titta på dess arkitektoniska kvaliteter.


Mikimoto Building, som ser ut som en stor, vit ost.


Hermés. Vi gick självklart in i alla dessa modehus för att titta på byggnaden från insidan. Försäljarna som är vana vid sina miljonärer till kunder blev väldigt nervösa varje gång ett tjugotal studenter kom in, haha.


Hayek Center. Varje smyckesbutik har sin egen glashiss som åker upp till butiken. Eftersom hissarna trycks upp istället för att dras upp vet man inte ens att det är hissar förrän de börjar röra på sig till olika nivåer. Riktigt häftigt.Shizuoka Press and Broadcasting Building ovan, De Beers Jewellery under.
Nakagin Capsule Tower. Det speciella med detta gamla kapselhotell är att kapslarna är gjorda för att lätt kunna tas loss från byggnaden och förflyttas. Vi har fått höra om detta i skolan många gånger. Tyvärr är det inte i bruk längre.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vart har du köpt din vita klänning?

2012-05-08 @ 06:26:17
Postat av: lina

Fick du betala din resa helt själv, eller fick ni något av skolan?

2012-05-08 @ 11:16:57
Postat av: Lana

anonym: I Shibuya 109, i Tokyo.lina: Nej, vi fick inget av skolan.

2012-05-08 @ 15:02:48
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Marija

Hej :)Koji foundation koristis? imasli neki tips?Have a nice day :D

2012-05-09 @ 12:05:06
Postat av: Lana

Marija: Cao :) L'oreal Matte Morphose koristim. Ne znam ti ja bas puno o tome, tako da nemam neki dobar tips, sorry.

Same to you! :)

2012-05-09 @ 14:06:15
URL: http://lanakarat.blogg.se/

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback