Lana Karat -
2012-05-06

Tokyo - Shibuya

Nästa gång jag åker till Tokyo vill jag bo i, eller i närheten av, Shibuya. Det är här allt händer! Shibuya är ett stort shopping och nöjesdistrikt, i närheten ligger Harajuku och Yoyogiparken som jag skrev om tidigare.


Shibuya är känt för att ha en av världens mest gångtrafikerade gatukorsning. Bilarna stoppas från alla håll och otroligt mycket människor går över här varje gång det blir grönt ljus. Uppifrån ser det ut som ett myller av myror.


I denna cylinderformade byggnad har jag haft min bästa shoppingupplevelse någonsin. Hela varuhuset med alla dess våningar är fyllt med små butiker som riktar sig till unga tjejer, de flesta butiker ger en känslan av att shoppa i ett dockhus. Volanger, stickat, pastelligt, kjolar, klänningar, rosetter, expediter med otroligt pipig röst som ser ut som levande dockor... Jag älskade det! Tiden räckte aldrig till, inte heller pengarna.


Forever 21's våning med accessoarer. Här gick jag loss. Större klädkedjor som Forever 21, H&M och Zara fanns alltid i egna höghus med alldeles för många våningar för att man ska hinna med allt. Jag undvek dock det som finns i Sverige.


Jag var nöjd efter mitt första köp i Shibuya 109 och tänkte att det fick räcka. Tills det slog mig att jag inte kommer att komma tillbaka hit på väldigt, väldigt länge. Då släppte jag på tyglarna och min ekonomi gick utför. Men det var värt det.

Kommentarer
Postat av: Claudia

herregud, jag MÅSTE till Tokyo! haha din blogg kommer typ vara min guide när jag åker dit! :Pmen jag undrar: hur pass dyrt är det? boende, maten, shoppingen osv? så att man vet ungefär hur mycket pengar som ska sparas :P

2012-05-06 @ 22:39:55
URL: http://claudiias.blogg.se/
Postat av: Lana

Claudia: Alla måste dit, Tokyo är bäst! Hahah, se till att ha en bra guidebok också!Spara mycket pengar, speciellt om du vill shoppa, det kostade mer än jag räknade med för jag räknade absolut inte med att jag skulle vilja ha allt jag såg där, haha. Boende kan man hitta rätt billigt faktiskt, speciellt om man bokar i tid. Vi var rätt sent ute, men vi kom undan ganska bra ändå då vi bodde på ett hostel större delen av vistelsen där vi bodde 6 personer i ett rum. Men man kan hitta vanliga hotell som inte kostar mer än billiga hotell i Europa. Mat kostar ungefär som i Sverige, kanske liite billigare, det är iallafall billigare att äta ute. Det är väl bara Norge som är dyrare än Sverige? Haha. Men precis som det skulle kosta väldigt mycket att äta ute varje dag i Sverige så kostar det ju även där, trots att jag försökte äta så billigt som möjligt. När det gäller shoppingen så beror det på vad du shoppar. Souvenirer och sånt där krimskrams är billigt, men kläder i vanliga affärer ligger ungefär på samma som i Sverige. Forever 21 är t.ex. billigare än H&M (shoppade mest där) medan de flesta affärer i Shibuya 109 hade snäppet högre priser än vanliga H&M priser, lite mer Zara-priser (haha H&M och Zara är de bästa jämförelserna jag kan komma med). Hursomhelst - räkna med att det är ungefär som i Sverige.

2012-05-06 @ 23:15:33
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Anonym

oooh! vad gick väskorna på ungefär på första "väskbilden" jag blev kär...

2012-05-07 @ 01:27:13
Postat av: Lana

anonym: Jag kommer inte ihåg, men jag tror inte att de var så dyra.

2012-05-08 @ 19:31:06
URL: http://lanakarat.blogg.se/

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback