Lana Karat -
2012-10-28

Friends Arena

Igår var jag och mamma på invigningen av Friends Arena i Solna, och wow, vilken enorm arena. Mamma som har jobbat med ekonomin kring arenan har följt med sedan första spadtaget för några år sedan och var lika stolt som att det var hennes egna arena, haha. Showen innehöll en massa dans, stålkastare och ljusshower, fyrverkerier, hängande akrobater och till och med bilar och motorcyklar. Artisterna var bl.a. Loreen, Agnes, Danny, Icona Pop, First Aid Kit, Roxette och andra kända och lite mer okända. Och så invigde prinsessan Victoria arenan. Med tanke på att det var det mest påkostade scenevenemanget i Sveriges historia kan man tycka att det borde varit mer av de kända artisterna och mindre musikal-/operanummer, men jag ska inte klaga, det var ändå en häftig upplevelse. Nu längtar jag efter att gå på Swedish House Mafia där, är inte nöjd om jag inte kommer hem med en huvudvärk efter det! Vems leende visas på nya nationalarenans megaskärmar om inte Zlatans? Sveriges sweetheart Loreen. Kan fortfarande inte förstå hur Eurovision ska hållas i Malmö istället för här, helt otroligt...

Kommentarer
Postat av: emmy

Wow, vad otroligt!

2012-10-28 @ 22:15:03
URL: http://emmyjohannas.devote.se/
Postat av: A

Oj , jag undrar också varför Eurovision inte ska hållas där ! Tror inte den i Malmö e lika bra tyvärr.

Svar: Den är så mycket mindre, 15.000 platser mot Friends Arenas 65.000... Går inte ens att jämföra
Lana Karat

2012-10-29 @ 06:17:02
Postat av: Adela

Va? I Malmö? På Ticnet där biljetterna säljs till finalen står det Friends Arena!

Svar: Det är biljetterna till Melodifestivalen, finalen för Sverige hålls i Friends Arena. Men biljetterna till Eurovision 2013 har inte släppts än och det ska tydligen hållas i Malmö enligt alla nyhetsmedier...
Lana Karat

2012-10-29 @ 20:10:14
Postat av: A

Förstår inte hur detta land tänker ibland helt ärligt. Eurovision bör hållas i största arenan som finns i landet och inget annat. Rätt pinsamt faktiskt , sedan tror jag turisterna som vill se Eurovision här lättare tar sig till Stockholm då man känner till Stockholm mer än Malmö. Hade tänkt att åka och se på Eurovision i Stockholm men när jag hörde att det blev Malmö , tänkte jag NEJ direkt.

2012-10-29 @ 20:52:31
Postat av: Anonym

Det handlar mycket mer än om BARA arenan för er som inte visste det eller A som verkar vara helt emot Malmö av någon random anledning?!
Det är många andra grejer som spelar in också till exempel infrastruktur, antal hotel som kan ta emot alla gäster.. det är inte enbart svenskar som kommer att befinna sig på plats den kvällen. Malmö har en helt utomordentlig förbindelse med Köpenhamn med 20 min avstånd (ännu fler hotel att erbjuda + en internationell flygplats) lätt att ta sig dit med färja från Tyskland, sen att friends arenan är större och mäktigare är en historia för sig själv. Men som sagt det är många andra faktorer som avgör :)

Svar: Fast hade inte Sverige tjänat mer på att låta turisterna bo på hotell i Stockholm än att låta de bo i Köpenhamn? Det här är ändå Sveriges evenemang och jag är säker på att Stockholm kan erbjuda minst lika mycket sovplatser, och erbjuda mer för turisterna överhuvudtaget än Malmö, även om Malmö är en fin stad. Jag läste att deras motivering var att det var lättare att göra bra tv i en mindre arena, med all utrustning och sånt, och att de prioriterade bra tv då flera miljoner ser på programmet (tror dock att det handlar om ekonomi också). Förstår allt det, men varför ska man då ha Melodifestivalens final i Friends Arena? Och varför inte utnyttja den enorma arenan till ett av de största evenemang man kan hålla. Om Tyskland hade det i en nästan lika stor arena borde Sverige också klara det. Men men, det blir väl bra i Malmö också, synd bara när så många fler människor kunde njutit av liveshowen i en större och mäktigare arena / Eurovisionnörden som hoppades på att få se showen live.
Lana Karat

2012-10-30 @ 00:14:16
Postat av: A

Anonym; Som Lana säger , Sverige tjänar inte på att turisterna bor i Köpenhamn. Malmö e en fin stad men jag tycker att Stockholm har mer att erbjuda och JA ENLIGT MIG HANDLAR DET OM DEN STÖRSTA OCH FINASTE ARENAN TILL EUROVISION. Står fast vid min åsikt sen varför jag inte ska till Malmö e för att jag tyvärr inte känner någon där och det blir för höga kostnader för mig men i Stockholm har jag vänner som jag hade kunnat bo hos.

2012-10-30 @ 09:39:56
Postat av: S

Det hela är en mycket enkel ekvation: Friends Arena är betydligt dyrare än Malmö Arena. SVT, som inte är statligt ägt, går efter den efter det som det tjänar mest på: billigare arena, bättre infrastruktur och antal sovplatser som kan erbjudas (då Stockholm håller hockey-VM samtidigt). Jag håller med om att Friends Arena håller en annan klass än Malmö Arena, det är en HELT fantastisk arena (dina bilder är hur fina som helst, förresten), men vad tjänar det till om det ska kosta det dubbla för SVT? Jag är sjukt glad att det hålls i Malmö, inte för att jag själv bor där, men för att Malmö behöver detta då det växer så det knakar! Malmö (och Öresundsregionen) behöver synas, då hela detta område utgör en av de mest unika områdena i Europa, det finns inget liknande samarbete mellan två städer som Malmö - Köpenhamn, och jag är så glad att danskarna också kan få utnyttja närheten till Eurovision eftersom vi utnyttjar så mycket som finns där med. Sen vad du säger Lana,"Fast hade inte Sverige tjänat mer på att låta turisterna bo på hotell i Stockholm än att låta de bo i Köpenhamn?" - Tjänar verkligen Sverige på att hotellen gör ekonomisk vinst? Eller är det hotelldirektörerna? För att citera Malmöiten Percy Nilsson: "Nu kommer straffet för att stockholmarna snodde hockey-VM från oss!". / Eurovisionnörden som är glad för att få uppleva nationella tävlingar i en annan stad än Stockholm (hehe).

Svar: Nu är ju varken du eller jag objektiva då jag bor i Stockholm och du i Malmö, och vi verkar även olika syn på vad som är viktigast i den här frågan. Jag förstår att den är billigare och att man kan erbjuda mer sovplatser i och med att Köpenhamn är nära (även om jag TROR att Stockholm har tillräcklig kapacitet för att ta emot folk för både hockeyn och ESC, jag tror inte att det var det avgörande) och att infrastrukturen gör det till ett bättre val än Göteborg, men bättre val än Stockholm - nej. Vi har ju en internationell flygplats i Stockholm, så att danskarna och tyskarna ska kunna ta sig till Malmö enklare med andra färdmedel tycker jag inte är anledning nog. Förstår även det du säger om Öresundsregionen, men den har fortfarande inte lika mycket att erbjuda turisterna som Stockholm har i upplevelse. Köpenhamn har det och kommer att locka, men jag håller fortfarande fast vid att det är Sveriges evenemang och inte Danmarks och tycker därför inte att Danmarks utnyttjande av detta evenemang ska vara ett argument för att tävlingen ska vara i Malmö (nothing against danskar). Och du menar väl inte att Sverige inte vinner något på att svenska företag får en ekonomisk vinst?Hursom, jag tycker, och det är min personliga åsikt, att det ändå är själva arenan, showen och bilden man ger resten av Europa som ska vara det avgörande. Vad är det för bild man ger om man arrangerar Melodifestivalen i Friends Arena och sedan ESC som är ett så mycket större, europeiskt evenemang i en arena där inte ens en tredjedel får plats? Konstigt enligt mig. Arenan och området kring är det resten av Europa kommer se på tvn, precis som jag imponerades av Azerbajdzjans arena vill jag att människor ska imponeras av Sveriges och att Sverige verkligen ska visa vad vi går för. Och som sagt, att tiotusentals fler människor ska få uppleva showen live.
Men lyckas man göra en lika bra show i Malmö ska jag inte säga något :)
Lana Karat

2012-10-31 @ 09:28:15
Postat av: Ida

Hej fina Lana! Jag undrar vilka platser ni hade? alltså läktare och vilken sektion. Jag ska köpa biljetter och vill ha en bra plats eftersom jag aldrig varit där och det ser ut som om du hade bra plats :) skulle vara tacksam för svar.

Svar: Åh jag har ingen aning, jag kommer bara ihåg att vi gick in genom A-ingången. Men vi satt helt enkelt på långsidan längst mot hörnet, längst ner. Det var bland de billigaste platserna så jag tror nog att det finns mycket bättre platser mot mitten! Förlåt för segt svar!
Lana Karat

2012-10-31 @ 14:56:49

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback