Lana Karat -
2012-10-17

Bosnians on tour

Gårdagens kvalmatcher satte verkligen sina spår på alla sociala medier, även idag. Ingen har nog missat snacket om Sveriges otroliga match. Jag följde dock Bosniens och satt som vanligt och hejade och önskade så innerligt att jag var på plats. Det är det enda tillfället jag verkligen är intresserad av fotboll och hejar med hela hjärtat, och det är en sådan mäktig känsla att stå i klacken. Just nu leder Bosnien gruppen, hoppas att det fortsätter i samma takt. Nästa år lär det bli ett par resor! Satt och tittade igenom bilder och tänkte lägga upp lite tillbakablickar. We all love that, don't we?

Estland - Bosnien 2009, Tallinn

Resan till Estland är fortfarande bland det roligaste och galnaste jag varit med om. Det var tre intensiva dagar med hejande och festande från början till slut. Vi tog färjan till Tallinn och hela båten var en stor fest, i alla hytter i alla gångar och diskotek. Tallinn kryllade av bosnier klädda i blått, gult och vitt. Och vi vann matchen.

Vad små vi var! Eller kanske inte, men tre år känns det en evighet sedan. Två 17-åriga tjejer bland en massa fanaticos.

Hihi, här var jag och Jasmin bara kompisar, kan ni tänka er. Det känns galet längesedan! Det var faktiskt efter denna resa som vi började umgås. Har vi inte förändrats en hel del ändå? 

Efter två intensiva dagar med fest på båten till Estland och matchen där trodde jag att båtresan hem skulle bli lugnare, men ack så fel jag hade, den toppade allt! Vad jag skulle ge för att uppleva det igen...

Det sprutades dricka, det viftades med tröjor och halsdukar, glas krossades, folk stod på bord och stolar och på varandra och skrek det sista man hade kvar av sin röst efter matchen. Jag misstänker att Tallink lämnade discot i våra händer med inställningen "do whatever you want men lämna resten av båten ifred". Det är svårt att fånga stämningen på bild eller film! Här är ett klipp av många. Åh, det var en sådan obeskrivlig energi på den där båten hela natten! Besparar er från resten även om det finns galnare klipp, vårt sjungande (skrikande) skär i öronen. Det var inte en enda tråkig minut på den resan. Bara man skulle till sin hytt råkade man på ett gäng sjungandes i kalsonger, passande nog på "ovdje niko nije normalan" som betyder "här är ingen normal". Jag har många klipp från denna sjuka resa som jag fortfarande gråter av skratt till, men jag kommer bli slaktad om jag lägger upp dem.

Sverige - Bosnien 2010,
Stockholm

Den här matchen hade vi alla väntat på länge. Hemland mot hem-land. Trots att det var en vänskapsmatch var vi väldigt många bosnier från hela Sverige som samlats vilket fick Råsunda att kännas som hemmaplan för Bosnien. Den finaste stunden var när vi alla applåderade efter Sveriges nationalsång. Det märktes att det var en vänskapsmatch, det var en underbar stämning men ändå inte som den vid kval. Bosnien förlorade tyvärr, men vinst eller inte - med så många bosnier på plats var efterfesten ett måste. 


Frankrike - Bosnien 2011, Paris

Här var vi riktiga krigare som åkte till Paris över ett dygn, utan hotell eller packning, bara för matchens skull. Det var bland det mest uttröttande jag varit med om, men värt allt! Vi var otroligt många som åkt dit för att stödja laget i den avgörande matchen. Trots att Paris är mycket större än Tallinn såg man även här blått, gult och vitt överallt.
 


Det här var så mäktigt. Vi var omkring 20.000 och tog upp en fjärdedel av arenan, och lyckades överrösta fransmännen. Lyckan när vi tog ledningen var obeskrivlig, allt exploderade.


Och självklart kvitterade Frankrike på en orättvis straff. Nu när vi ligger etta i gruppen med flest mål i Europa finns hoppet verkligen om att vi får spela i VM denna gång. Är så jäkla trött på detta snubblande över mållinjen och att möta Portugal i playoff varenda gång. This time... This time.

Kommentarer
Postat av: Selma

Åhhhh blir så glad när jag läser detta och ser på alla bilder! aBd bice nam VM-14!

Svar: Haha jag med!! aBd! :D
Lana Karat

2012-10-18 @ 11:12:49
URL: http://Www.chocolateforbreakfast.blogg.se
Postat av: Erna

JA ÄR SÅ HYPE INFÖR GREKLAND MATCHEEEEEEEEEEEEEN !!! bokar ikväll hahaha

Svar: Hahaha HUR kan man inte bli hype av detta? men är förmodligen bortrest då :/ men KRYSSNING TILL LETTLAND WEHOOO :)))))))))
Lana Karat

2012-10-18 @ 19:19:53

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback