Lana Karat -
2012-10-29

Instagram - September & Oktober

Början av september bjöd på några varma dagar och jag kunde fortfarande promenera till Skogskyrkogården. Hängde en del i Zaras provrum också, som vanligt. Spenderar mycket tid där inne.

Helvetet frös till is och grisar började flyga när jag skaffade mitt första gymkort någonsin. Jag och Natalie började gymma två gånger i veckan men nu... let's not talk about it. Åt lite trahana efter gymmet.

Fotade tunnelbanekonst på Gullmarsplan och fick helt plötsligt för mig att göra collage the old fashioned way, med sax och en bunt tidningar.

Pimpade min kaffemugg under en föreläsning. Efter ett tag glömde jag att det fanns lite kaffe kvar i den och började vrida på den åt alla håll... Det var inte förrän jag kände att det var blött mellan benen som jag insåg att jag hällt ut kaffe över mig. Typiskt mig. Vandrade en bra bit i spöregn när jag glömde paraplyet just den dagen. Också typiskt.

Lärarlaget fikade på Djurgården och jag hade beslutsångest över fikavalet. Vi hade även delinlämning i projektet då den första, undersökande delen, skulle lämnas in och redovisas. Vi ska designa en brandstation i Tensta btw.

Fotade även tunnelbanekonst i Tensta. Familjen gjorde ett besök på IKEA och min blattepappa gick runt med måttbandet och mätte alla möbler istället för att kolla måtten på prislappen. "Det går snabbare så här" hävdade han.

Hängde en hel del i Tensta, även under konstveckan. Gjorde ett "schackigt" collage av mina foton. Fick en massa kinder maxi av mormor (hon har köpt kinder choklad sedan jag var liten) som min fader åt upp... -.-'

Min "mellis" i skolan. Efter det hade vi en jätteintressant föreläsning om om neurovetenskap och estetik med massa mindfucks och intressant fakta om hur vi uppfattar saker. Visst ser det ut som att högra tornet lutar mer? It doesn't.

En trött bild på mig och på böckerna jag läste för några veckor sedan - "Femtio nyanser av honom" på svenska (föredrar dock att läsa på originalspråket). Böckerna har det som Twilightböckerna saknade if you know what I mean...

Mamma var helt exhalterad när kaffemaskinen levererades hem "MIN GEORGE CLOONEY MASKIN HAR KOMMIT!!!" Grattis Nespresso, ni vet hur man säljer till medelålders kvinnor. Till höger ser ni resultatet av prankkriget mellan en kille i min klass och treorna. Det här var treornas senaste prank då de planterat en blomma i hans hurts. Sjukt kul tyckte jag.

Bajram-mat under hela helgen och bajram-blommor av pojkvännen. Bajram (Eid) är en muslimsk högtid för er som ej vet.

Blommorna när de slagit ut. Avslutar med en bild på oss och ett "tihi" a la prinsessan Madeleine. 

Instagram:
lanakarat

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Undrar om du kom in på arkitektutbildningen genom arkitektprovet eller genom dina betyg?

vad har du för tips om man skulle vilja plugga till arkitekt? Har inte betyg som räcker till så tänker göra provet. Vad bör man träna på innan?

Svar: Jag kom in genom mina betyg (du kan läsa mer om det under arkitekurkategorin) så jag gjorde därför aldrig provet och vet inte mycket om det. En tjej mailade mig och undrade om jag hade tips inför arkitektprovet och jag lovade henne att jag skulle fråga andra som gjort det men har tyvärr glömt svara henne (shame on me) men de jag frågade sa att man ska vara noga med att följa programmet man får, och att öva sig på perspektivritningar kan vara bra. En annan tjej sa att när man gör provet i skolan (en del gör man hemma och en i skolan om man blir utvald) är det bra att ha med sig ett bra lim som torkar fort om man bygger någon modell, och att inte bli stressad av tiden. Det var det jag hade om provet, haha. Jag ska fråga fler om tips.
Mitt tips är att inte sluta försöka om du vill detta. Finns de som har gjort arkitektprovet många gånger och kommit in efter flera försök. Eller så kan du försöka komma in genom högskoleprovet!

Lycka till!
Lana Karat

2012-10-30 @ 01:04:09
Postat av: emmy

Vilka otroligt fina bilder! Bilden på dig och din pojkvän var väldigt söt :)
KRAM

Svar: Tack så mycket! Kram!
Lana Karat

2012-10-30 @ 08:50:03
URL: http://emmyjohannas.devote.se/
Postat av: A:et

Jäzzely köper "bajram-blommor" och grejer uulalaaaa ;) HAHAHA

Svar: Believe it or not, u ovoj kuci je guldpojken hahaha
Lana Karat

2012-10-30 @ 12:06:02
Postat av: H

fin blogg :)

Äter du griskött? tänkte på "skinkan" du hade på mackan och ju med att du firar bajram.

Svar: Tack!

Det är kalkon på mackan ;)
Lana Karat

2012-11-11 @ 19:38:25

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback