2013-04-28

Cheers to the Weekend

 
Det märks att sommar och roliga tider är på väg. Fester, fikor, "afterwork"-drinkar - det finns mer energi för allt. Och nu är det inte långt kvar innan det riktigt roliga sätter igång. Valborg, två konserter i maj, Lettlandresan i juni och... sommar, sommar, sommar. Det enda alla tjatar om med en desperat längtan. Det gäller bara att bli klar med studierna trots att det finns så mycket man hellre vill göra. The usual problem this time of the year...

Trots att jag borde sitta med skolarbetet 24/7 har jag ändå hunnit lägga tid på det sociala livet. Rättare sagt prioriterat det - helg är fortfarande helg. Bortsett från födelsedagsfester har jag även träffat mina älskade tjejer (måste passa på innan jag går under jord med projektet). Att sitta i solen med Karin, fem timmar vid en bar med Amela, lyssna på Ernas historier under en bilresa eller gå på långpromenad med Natalie gör mig overloaded av energi. Det är även en av de största anledningarna till att jag längtar så mycket efter sommaren, att kunna spendera mer quality time med mina närmsta.
 
Och nu är det 99 dagar kvar till USA. Tvåsiffrigt, YEY.

2013-04-22

Summer in the USA

 
Nu är det mesta bokat till USA-resan! Fyra olika flyg och hotell, och en hyrbil. Kvar återstår Las Vegas och Grand Canyon. Jag är tyvärr inte en person som kan "ta det när det kommer" utan för en resa som denna vill jag ha saker och ting bokade och planerade långt i förväg, med mycket research. Om ni bara visste hur mycket tid jag har spenderat på Google de senaste månaderna... Kanske är det överdrivet att jag redan nu vet vilket tåg vi ska ta från San Franciscos flygplats till hotellet, hur lång tid det tar och vad det kostar, samt hur man går från tågstationen till hotellet eftersom jag gått rutten virtuellt i Google Maps... Jag är beredd att erkänna det. Men jag vet att mina kunskaper kommer vara uppskattade när vi väl är där och släpar runt på resväskorna.
 
 
Rutten ser ni på bilderna ovan. Vi landar först i New York där vi stannar i nästan en vecka innan vi flyger till västkusten där vi planerar att bila från San Francisco (A) till San Diego (D), och då åker vi längs den berömda Highway 1. Vi tänkte stanna några dagar i varje stad. Exakt hur vi tar oss till Las Vegas (E) är fortfarande inte spikat, men tanken är att vi stannar där i några dagar, varav en av dem dagarna blir en utflykt till Grand Canyon (F), för att sedan flyga hem igen via New York. Vi har några månader kvar på oss fram till augusti att planera, förbereda och tjäna ihop tillräckligt för resan, och be för att inget går snett (har redan varit tvungen att lösa problem efter problem) men jag spricker av längtan redan nu. Om ni har tips utöver de vanliga man hittar i varje reseguide är ni mycket välkomna att dela med er av dem! 

2013-04-21

Best friend & RoséÅrets första rosé och en invigning av söders uteserveringar för vår del, ett perfekt avslut på denna helg! Min blivande politiker är nyligen hemkommen från Bryssel och hade massa intressant att berätta, och som vanligt fylla mig med min nödvändiga dos av henne. Efter varje träff och samtal känner jag mig alltid lika lyckligt lottad över att ha denna underbara kvinna i mitt liv. Och finns det något härligare än att se sina bästa vänner göra det de tycker om, vara lyckliga och bara stråla positiv energi? Vill sitta i vår lilla bubbla av positiv energi forever and ever. Och dricka vin. Ute i solen.

2013-04-18

I've been doing everything and nothing

 
Eftersom alla är vinterbleka och en aning kameraskygga, inklusive jag själv, får matbilder från Instagram duga som någon form av representation för senaste tiden. Om jag ens minns vad jag har gjort (this is why you have a BLOG!). Veckan började väldigt konstigt. Jag blev plötsligt magsjuk natten till söndagen och fick feber som höll i sig hela dagen oavsett hur många alvedon jag stoppade i mig. Jag hade så ont i kroppen och trodde att jag var körd för resten av veckan, för att nästa dag vakna som att inget hade hänt. Jag var inte ens seg som man brukar vara när man nyss legat utslagen. What... the...? Bra jobbat mina små vita blodkroppar.
 
Tiden har sedan dess flugit förbi och resten av veckan har gått åt att skriva uppsats, förbereda presentationer och återigen en massa bokningar och andra förberedelser - det tar aldrig slut. Men jag gillar det (till en viss mängd), jag får energi av det. Och tiden går snabbare. Jag har nog aldrig någonsin varit lika mindfucked som nu när det kommer till tidsuppfattning. Den här utdragna vintern gör att jag ständigt måste påminna mig själv om att det snart är maj och att januari inte var igår utan för några månader sedan! Väntar fortfarande på den fasansfulla pollenchocken... Har bunkrat upp med tabletter, nässpray och ögondroppar, i år är jag redo. Bring it on biaaatch. 

2013-04-12

Work in progressDet känns som att vi började med projektet nyss, men redan igår var det dags för delgenomgång för att diskutera det vi har gjort hittills. Jag är fortfarande i skisstadiet och inser att en månad till slutinlämning är för lite. Det är otroligt mycket att tänka på, allt från konstruktion till utformning och vilka material jag ska använda och materialens livscykel. Vi går in på detaljer mer och mer för varje projekt, men jag tycker att detta projekt är det roligaste hittills. Vi får se vad jag säger när jag börjar slita håret av mig om några veckor, haha.  

2013-04-04

Yellow yellow dirty fellow


Och så var jobbveckorna över, precis när jag börjat klara av dagarna utan akuta sömnattacker. Imorgon återgår jag till ett ton skolarbete. Ah, livet... Jag har åtminstone tjänat in något till semesterkassan, Jag måste även berömma mig själv för att jag har sparat över mina förväntningar dessa månader. Det känns riktigt bra att klara av en utmaning som man gett sig själv, och känna att man kommer närmare ett mål, i mitt fall resan till USA. Jag tror att det alltid är nyttigt att ha mål att sträva efter, små som stora, oavsett om det är att spara ihop till en resa, utbilda sig till sitt drömyrke, bli vältränad or whatsoever. Man är motiverad och man mår bra för varje steg närmare målet. Så... var inte mållös... varken i en diskussion, i en match eller i livet.
...Och där fick jag till den!