Lana Karat -
2013-04-28

Cheers to the Weekend

 
Det märks att sommar och roliga tider är på väg. Fester, fikor, "afterwork"-drinkar - det finns mer energi för allt. Och nu är det inte långt kvar innan det riktigt roliga sätter igång. Valborg, två konserter i maj, Lettlandresan i juni och... sommar, sommar, sommar. Det enda alla tjatar om med en desperat längtan. Det gäller bara att bli klar med studierna trots att det finns så mycket man hellre vill göra. The usual problem this time of the year...

Trots att jag borde sitta med skolarbetet 24/7 har jag ändå hunnit lägga tid på det sociala livet. Rättare sagt prioriterat det - helg är fortfarande helg. Bortsett från födelsedagsfester har jag även träffat mina älskade tjejer (måste passa på innan jag går under jord med projektet). Att sitta i solen med Karin, fem timmar vid en bar med Amela, lyssna på Ernas historier under en bilresa eller gå på långpromenad med Natalie gör mig overloaded av energi. Det är även en av de största anledningarna till att jag längtar så mycket efter sommaren, att kunna spendera mer quality time med mina närmsta.
 
Och nu är det 99 dagar kvar till USA. Tvåsiffrigt, YEY.

Kommentarer
Postat av: N.

Hej Lana,
Jag funderar på att åka till Sarajevo med en kompis. Jag är därifrån men har inte varit där så himla mycket, därmed vet jag inte heller vilka ställen man ska gå till. Hur kan man börja en uteikväll? Vart förfestar man? och vart avsutar man med dans? Hade uppskattat svar från dig!

Svar: Hej! Vad kul! Jag är inte heller någon expert men det beror lite på vilken dag det är och vilken period, om ni till exempel är där under filmfestivalen är gatan där City pub, Mesh och massa andra barer ligger smockad varje kväll. Annars skulle man kunna börja tex na Bascarsiji, där Pirates och flera andra barer ligger på rad (har helt hjärnsläpp om vad de andra heter) eller på Que Pasa (speciellt på onsdagar) där man kan få en liter dricka för 50 kr, väldigt bra som förkrök hehe. Mitt favoritställe att avsluta med dans är Sloga. Torsdagar brukar vara riktigt bra då de växlar mellan liveband och klubbmusik. På helger funkar det mesta. Förra året var jag bara i Sarajevo i en vecka och hann inte testa nya klubbar som Ronhill som man hört ska vara bra, så jag känner mig lite ouppdaterad just nu. Annars kan du alltid sätta dig i vilken kafic som helst och fråga några yngre sarajevobor om vart man ska dra på kvällen :)
Lana Karat

2013-04-30 @ 12:34:02
Postat av: Anonym

Hur får du ihop det egentligen, fester,pojkvän, plugget osv ? Fan va grym du är! Har du några tips till oss som känner att man inte har tid för varken de ena eller det andra?:)

Svar: Jag vet inte om jag alltid får ihop det haha, men jag gör mitt bästa. Det finns perioder (som de kommande veckorna) när jag inte har tid för något annat än plugget och förmodligen kommer börja böla dagarna innan inlämning... Och sedan finns det perioder då jag inte behöver lägga extra tid till studier på helger och kvällar och då hinner man med annat också. När jag jobbar är jag ganska snabb och effektiv och jag ser verkligen till att ha tid över till annat, skulle mina studier beröva mig från all fritid hade jag nog tappat lusten att studera, hur mycket jag än tycker om det. Och även under veckor med mycket plugg kan man åtminstone klämma in en lunch med pojkvännen :) Det är väldigt svårt för mig att komma med tips, det är så individuellt och beror på hur effektiv man är, men jag lever med inställningen att jag SKA ha tid till fester, pojkvän och vänner utöver utbildningen (med undantag vissa perioder) och är man inställd på det då planerar man och arbetar efter det.
Lana Karat

2013-04-30 @ 18:26:41
Postat av: Anonym

Jel ides ovu godinu u Bosnu? :)

2013-05-11 @ 14:40:27

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback