Lana Karat -
2013-04-12

Work in progressDet känns som att vi började med projektet nyss, men redan igår var det dags för delgenomgång för att diskutera det vi har gjort hittills. Jag är fortfarande i skisstadiet och inser att en månad till slutinlämning är för lite. Det är otroligt mycket att tänka på, allt från konstruktion till utformning och vilka material jag ska använda och materialens livscykel. Vi går in på detaljer mer och mer för varje projekt, men jag tycker att detta projekt är det roligaste hittills. Vi får se vad jag säger när jag börjar slita håret av mig om några veckor, haha.  

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det känns som att KTH Arkitektur skiljer sig otroligt mycket från de övriga civilingenjörsutbildningarna på KTH: Fler projektarbeten och hemtentor har ni. Stämmer verkligen det?

Svar: Ja, det stämmer.
Lana Karat

2013-04-13 @ 02:51:14
Postat av: Lisa

Hej!
Tack för en grymt bra blog!
Jag har en fråga ang arkitektur, kan du inte berätta lite mer om själva utbildningen, vad ni gör och får lära er, hur man bör tänka och om det är svårt? Sitter nämligen i en jobbig sists ang studierna nu och funderar på arkitetur.

Svar: Tack själv!Du får jättegärna läsa om allt under kategorin "arkitektur", där har jag skrivit mycket om vad vi gör, och inlägget http://lanakarat.blogg.se/2011/october/arkitektutbildningen.html som jag skrev några månader in på utbildningen.
Om det är svårt eller inte skiljer sig från person till person. Vi har inte de klassiska tentorna och inte heller mycket matte som folk tror. Men är man inte kreativ som person och har svårt för den kreativa processen och att ta kritik då kan det vara jobbigt, annars skulle jag inte säga att det är svårt. Det är lite upp till en själv också vad man gör det till och vilka krav man sätter på sig själv. Dock kräver utbildningen väldigt mycket av din tid och engagemang. Läs som sagt i kategorin och om det är något mer du undrar över får du fråga igen :)
Lana Karat

2013-04-13 @ 09:54:00
Postat av: A

Ser du en framtid med din pojkvän delvis som din framtida man eller tänker du "Älskar han idag mem vet ej vad morgondagen bjuder på" Jag tänker att om man varit tillsammans i flera år och älskar varandra så ser man ändå en framtid , har planer. Man e ju inte tillsammans i flera år för att sedan göra slut , men det vet man ju självklart inte om det kommer hända men tror du förstår min fråga. What's the point med långa förhållanden om man inte har planer

Svar: Du har ställt samma fråga flera gånger det senaste året och fått svar flera gånger... Jag kan din ip-adress utantill vid det här laget...
Lana Karat

2013-04-17 @ 17:02:44
Postat av: A

Nej har inte ställt denna fråga förut inte vad jag minns iaf , vet bara att jag läst i din frågestund att du skrivit att du inte kan se dig i bröllopsklänning vid din kille och den frågan ställde inte jag. =)

Svar: "Skulle du kunna gifta dig med Jasmin ? För jag menar när man älskar någon så tänker man inte ''Ja jag älskar dig men vet inte om jag vill vara med dig föralltid'' När man älskar någon så vill man ju vara med den personen föralltid , vilket e självklart ..."
Alltså exakt samma fråga med lite annorlunda formulering av dig under detta inlägg
http://lanakarat.blogg.se/2011/december/utkast-dec-4-2011.html

Och här frågar du "Ser du en framtid med Jasmin delvis som blivande man ?"
http://lanakarat.blogg.se/2013/january/something-new-in-my-wardrobe.html

Utöver detta har du de senaste 1,5 åren skrivit 77 kommentarer på min blogg (därför jag kan din ip-adress i huvudet, kanske är ännu fler under en annan ip) varav flera av dem har varit personliga frågor eller frågor om mitt förhållande, t.ex. vem av oss som betalar notan, vem som är den bossiga, om han "hundar" osv... Känner mig smickrad av intresset och uppskattar alla snälla kommentarer men samtidigt undrar jag vem du bakom alla dessa frågor är, skulle vara kul med ett namn och ansikte eftersom du ändå vet så mycket personligt om mig, och jag inget om dig :)
Lana Karat

2013-04-17 @ 22:41:20
Postat av: A

Oj vad illa upp du tog haha , nej kan inte så mycket om dig. Fick den bilden i huvudet utifrån vad du skrivit på din blogg delvis den frågan om du kan se dig själv i bröllopsklänning med Jasmin (frågan som INTE JAG STÄLLDE) alltså har andra ställt sådana frågor också och inte bara jag som du verkar tro , har sett värre frågor från andra men jaja och du har ju inte svarat på frågorna som du påstår ? Kanske därför jag ställt de igen sen drar du en fråga som e skriven för 1 år sedan som jag inte ens minns (har tyvärr dåligt minne av sådana småsaker). Du verkar ta illa upp när du får frågor om ditt förhållande men andra har du inga problem med att svara på. Ser inte min fråga som något elakt då jag gillar din blogg och ställt andra frågor och skrivit fina kommentarer men om du tar så illa upp vilket man ser att du gör vad gäller frågor om ditt förhållande så fine. Lite roligt med bloggare som tror att de aldrig kommer få personliga frågor sedan säger du något om annan ip adress , skulle vara bra om du inte dömde i förväg för jag har inget att göra med andra ip-adresser.

Svar: Wow hahaha... Obviously är det du som tar illa upp när jag frågar vem du är och inte jag, jag tog inte illa upp utan jag hänvisade till att jag redan har svarat på exakt samma fråga (svaret finns visst i första länken, läs igen, hittar du det inte kan jag kopiera det här åt dig). Så jag har svarat på massvis av dina personliga frågor och på andras frågor (snälla försök inte skylla på att jag tar illa upp av att få en personlig fråga eller att andra ställer värre frågor). Det var när jag sökte och upptäckte 77 kommentarer från din ip-adress vilket är ett klart rekord på min blogg som jag undrade vem du är. Är det fel av mig att vilja veta det? Vadå "lite roligt med bloggare som tror att de aldrig kommer få personliga frågor" really? REALLY? Hur många personliga frågor har jag inte svarat på utan att kommentera något om varför de ställs? Lite roligt att du ställer så många frågor och kommentarer men förväntar dig att jag inte ska ställa en sådan fråga tillbaka. Och varför inte svara på vem du är?
Lana Karat

2013-04-18 @ 09:28:52
Postat av: A

Har nu sett lite svar där du skrev att du tycker att det e löjligt att säga föralltid i den här åldern. Så ja där kan man se som ett svar på min fråga fast jag inte ställde just den frågan. Antar ni var 19 - 20 år då du besvarade den frågade. Jaja alla tänker ju inte likadant men ser inget löjligt med äkta Kärlek där man vill vara tillsammans föralltid ändå om man e under 30 och tänker så. Alla vill inte byta en massa pojkvänner innan de gifter sig. Man vet ju aldrig vem man blir kär i och den pojkvännen man älskar just nu kan lika gärna vara den bästa och ens soulmate. Tycker inte man måste vara 28-30 elr whatever för att vilja vara med någon föralltid och ha planer. Men iaf nu har jag sett lite svar på liknande frågor som kan på ett sätt besvara min fråga =)

2013-04-18 @ 10:16:59
Postat av: A

Jag e en balkan tjej som läser din blogg , anser inte att du behöver veta mer än så för hade jag velat det , så hade jag öppnat en blogg eller något eller tagit kontakt med dig via Facebook osv. Men vill bara läsa din blogg för jag tycker den e bra och inget annat =) Har sett lite svar nu så det e lugnt. Och ja jag tycker att "Var Jasmin den första du hade sex med?" e en värre fråga än min där jag frågat om du ser en framtid med din pojkvän. Du får tycka vad jag vill. Men som sagt har sett lite svar nu så det e lugnt.

Svar: Om du anser att jag inte behöver veta mer anser jag att du inte behöver veta mer än det jag skriver i min blogg, så vill du ställa en personlig fråga igen får du skriva ditt namn. Peace
Lana Karat

2013-04-18 @ 10:52:29
Postat av: A

Du får tycka vad du vill*

2013-04-18 @ 10:53:53
Postat av: A

och en sista sak du besvarade frågan om notan inte på de om framtiden ... Men det e lugnt har ju kollat frågestunden.

2013-04-18 @ 11:00:50
Postat av: A

Tvingar inte någon att svara , det e självklart att du själv väljer om du svarar eller inte , din blogg , folk får fråga sen väljer man själv om man svarar. Men upprepar igen - haka inte upp dig över mina frågor när du fått värre. Peace

Svar: Upprepar igen, det handlar antalet frågor du ställer, inte om någon annan ställt en värre fråga. Självklart är det så, ville bara veta vem du är om jag ska fortsätta svara på dina personliga frågor. Ha det bra :)
Lana Karat

2013-04-18 @ 11:41:05
Postat av: E

Har läst din blogg länge och tycker att den är superbra! :) Dock förstår jag inte personer som A som inte har något bättre för sig än att försöka gräva i andras relationer. Om du nu är en random "balkantjej som läser Lanas blogg" så förstår jag inte vikten (besattheten) av att Lana måste svara på dina frågor. 77 kommentarer, really? Stalkervarning.. Ignorera next time :)

Svar: Vad kul, tack så mycket! :)
Lana Karat

2013-04-18 @ 12:34:56
Postat av: A

E; Yttra dig inte om något du inte har någon aning om. 77 kommentarer innebär inte 77 frågor ! Jag har varit i diskussion på Lanas blogg bland annat då om serber från Bosnien som anser sig vara serbiska osv och även annat där man hoppat in och diskuterat och då blir det många kommentarer. Dessutom som jag redan påpekat så har jag faktiskt glömt att jag ställt samma fråga förut (finns ingen anledning till att ljuga om det) och då hon inte svarat e det inte så konstigt att jag glömt men nu skippar vi det iaf då jag redan sett olika svar på andra liknande frågor från andra. Jag har följt Lanas blogg sedan hon öppnade den 2009 så inte konstigt att det blivit många kommentarer plus diskussioner som redan påpekat , så du har inte rätten att kalla mig en stalker.

2013-04-18 @ 14:19:20
Postat av: A

E; Och en sak jag glömde , jag har inte någonstans skrivit att hon måste svara på mina frågor.

2013-04-18 @ 14:23:53
Postat av: E

A; Baserat på det du har kommenterat (8 kommentarer) i bara detta inlägg i koliko navalis så hade jag varit orolig haha, men sorry för att du tog illa vid dig för att jag skrev stalker. Du är väl bara en trogen läsare I guess! :) Keep calm and have a nice day.

2013-04-18 @ 18:27:55
Postat av: Mia

Boze sacuvaj!! zar je moguce da ima ovakvi ljudi kao ova "A". Ti moris pravo. Pusti jadnu Lanu vise. Ti si jelause i nemas zivota pa druge ljude moris.

Lana ti djelujes kao super cura. Ja inace zivim u Norveskoj a ja i moje prijateljice vec pratimo tvoj blogg vec dugo. Pa da znas da imas blogglesere fra Norge. Moram te pohvaliti, neznam te ali samo preko tvog blogga djelujes kao pametna i fina cura. Nastavi tako i nemoj se brinuti sta drugi pisu, jer je to samo ljubomora.

Pozdrav fra Norge :D

Svar: Hvala Mia!! Da samo znas koliko me raduje jedan ovakav komentar, i bas mi je drago da imam "blogglesere" i u Norveskoj :D <3
Lana Karat

2013-04-20 @ 18:13:14
Postat av: A

Mia; Nisam ljubomorna nit imam na sta da budem , imam sve u zivotu Hvala Bogu. A ti shvataj kako god zelis moje komentare , nije me briga. Cim iznosis svoje misljenje ili neke diskusije , to je kod nasih naravno odma ljubomora , jako pateticno i jadno. Sta god da je u pitanju , odma ljudi napadju sa rijecima "ljubomora" i slicno , smijesno ... Ti Mia nisi nista bolja koja si se umjesala to sto sam napisala , nit bilo ko drugi koji se umjesa i koristi rijec kao "ljubomora" , "stalker" blabla ... Toliko od mene.

2013-04-21 @ 20:58:49

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback