Lana Karat -
2013-04-04

Yellow yellow dirty fellow


Och så var jobbveckorna över, precis när jag börjat klara av dagarna utan akuta sömnattacker. Imorgon återgår jag till ett ton skolarbete. Ah, livet... Jag har åtminstone tjänat in något till semesterkassan, Jag måste även berömma mig själv för att jag har sparat över mina förväntningar dessa månader. Det känns riktigt bra att klara av en utmaning som man gett sig själv, och känna att man kommer närmare ett mål, i mitt fall resan till USA. Jag tror att det alltid är nyttigt att ha mål att sträva efter, små som stora, oavsett om det är att spara ihop till en resa, utbilda sig till sitt drömyrke, bli vältränad or whatsoever. Man är motiverad och man mår bra för varje steg närmare målet. Så... var inte mållös... varken i en diskussion, i en match eller i livet.
...Och där fick jag till den!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fin tröja. Var köpte du den?

Svar: Tack, H&M :)
Lana Karat

2013-04-05 @ 11:26:02
Postat av: A

Jobbar du lite som du själv vill ? Typ ringer du de och säger att nu e jag ledig och vill jobba ? Du verkar ha bra tider iaf , märkt att du även inte jobbat hela sommaren utan bara månaden innan du åker ner. Lyx ! Vissa får inte så utan måste acceptera jobbets tider eller inte alls jobba.

Svar: Jag jobbar om det finns extra arbete för mig att göra, och då frågar jag ifall det finns möjlighet, ja. Under sommaren finns det nästan alltid på grund av bokslut och årsredovisningar som ska fixas, och eftersom jag kan arbetsuppgifterna och inte behöver lära mig något från början är det väldigt lätt för både mig och min arbetsgivare att jag hoppar in när det behövs. Ja, ibland är det så tyvärr. Och vissa har ännu mer möjlighet att påverka sina arbetstider än jag :)
Lana Karat

2013-04-05 @ 14:43:24
Postat av: A

Tänkte bara mer att du kan till exempel jobba bara från början av juni till juli. På vissa ställen måste man vara kvar hela sommaren. E det på din mammas jobb du jobbar ? Kommer du jobba något innan USA resan ? Lycka till iaf :)

Svar: Allt beror på vilket jobb det är, de flesta på kontoret åker på semester senare i juli så jag skulle inte kunna göra samma arbete hela sommaren även om jag ville. Ja, samma företag. Yes det kommer jag, tack .)
Lana Karat

2013-04-05 @ 16:11:25
Postat av: Rabab

Du är så otroligt vacker!:)

Svar: Tack!!! :D <3
Lana Karat

2013-04-06 @ 13:37:42
Postat av: Anonym

Hej Lana. Jag har en fråga bara.. Hur var de när du introducerade din pojkvän med din familj? jag tänkte bara, var dina föräldrar OK med dig? Jag är själv från samma land, (även stad:D) som du, och mina föräldrar är otroligt primitiva gällande sådant alltså. Jag har en pojkvän som jag varit tillasmmans med länge men trotts det hatar min pappa honom, han har dock inte träffat honom EN enda gång. Men han hatar honom, pga att vi inte har samma religion (du vet religion hysterin där nere) Så ja undrar bara.. Har du råd?

Svar: Åh sådant är alltid tråkigt att höra, speciellt om det sätter käppar i hjulet för förhållandet :( Det är svårt för mig att komma med råd när jag har en annan situation. I jämförelse med många andra juggeföräldrar är mina väldigt accepterande, första gången jag tog hem Jasmin var vi fortfarande på g och de tyckte om honom direkt. Och mitt ex hade jag också introducerat för mina föräldrar innan vi blev tillsammans, och då var jag 15 år gammal. Å andra sidan har jag bara haft pojkvänner med samma ursprung och religion. Jasmin är nu som en i familjen men jag vet inte om det hade varit likadant om han hade varit av någon annan härkomst. Jag tror att det hade funkat bra ändå men om det hade varit som det är nu kan jag inte säga säkert eftersom jag aldrig haft det så.
Jag tror att det är lättare att hata någon man aldrig har träffat eller lära känna, därför tror jag också att det skulle vara bra om du trots allt ser till att din pappa faktiskt får träffa honom, på något sätt. Eftersom du säger att ni har varit tillsammans länge antar jag att ni inte har några problem alls med olika religioner och att ni älskar och respekterar varandra, och om ens föräldrar faktiskt inser det har jag svårt att tro att de kan hata någon som älskar ens barn. I de flesta fall handlar det bara om att de är rädda att de olika religionerna ska skapa problem för dig och ditt förhållande i framtiden. Eftersom du också bara nämner din pappa så kanske du kan börja med mamma? Mammor har ofta mer förståelse för sådant och kan faktiskt hjälpa till i situationen väldigt mycket. Jag har alltid gått genom mamma först eftersom jag tycker att det är lättare att prata med henne om dessa saker, min pappa är inte "love talk"- typen. Jag önskar att jag kunde komma med något vettigare men jag hoppas att det med tiden blir bättre. I sådana här fall är det just tid som behövs för att en person ska vänja sig vid något som man från början motsatt sig till. Jag kan också säga att jag har sett fall där föräldrarna varit väldigt primitiva och motsatt sig förhållandet totalt men med tiden accepterat det... ibland gäller att våga stå på sig för sin sak :) Kram
Lana Karat

2013-04-06 @ 21:53:30
Postat av: Anonym

Oh tack så hemskt mycket Lana! Haha du är verkligen bra på att ge tips och råd! Därför jag vände mig till dig :) kan säga att ja gjorde exakt som du, gick till mamma först. Och min mamma är precis som du beskrev din, så det är skönt. Du har absolut rätt, man ska stå på för sig själv :) tack så mycket för svaret! As snällt :)

Svar: Jag vet inte om jag var mycket till hjälp men skönt om du känner att svaret gav någonting :) lycka till med allt!
Lana Karat

2013-04-06 @ 23:52:24
Postat av: Tasnim

Hej Lana! Ville fråga dig om KTH arkitektur linjen som jag förstått du går på (?). Jag ska nämligen ta studenten nu i sommar och måste välja universitet inom 15 dagar. Så kan inte du berätta lite om linjen du går på, för jag är nämligen jätteintresserad av arkitektur. Och linjen finns inte i Uppsala, vilket är där jag bor.. tror du det kommer vara jättejobbigt att pendla? vill helst bo i Uppsala, mysig stad. Skulle va jätte tacksam för lite hjälp. Vill även jag säga att din blogg är verkligen så fin och grym!!

Svar: Du får jättegärna gå in på kategorin "arkitektur" och läsa om det där :) Jag skrev detta inlägg http://lanakarat.blogg.se/2011/october/arkitektutbildningen.html några månader in på utbildningen som du kan läsa. Det är upp till dig om du tycker att det är jobbigt eller inte, jag själv skulle tycka att det var för jobbigt. Min pojkvän bor i Uppsala men pendlar till Stockholm och han tycker att det är jobbigt, speciellt på vintern (dyrt dessutom med både ul och sl-kort) men han klarar ändå av det och har blivit van. Skillnaden är dock att hans utbildning inte kräver att han är i skolan varje dag hela dagarna, han har perioder då han tentapluggar hemma och alla hans föreläsningar är inte obligatoriska, medan arkitekturskolan i princip kräver att du är i skolan väldigt mycket. Kommer du in på utbildningen är det ju alltid värt att testa och se hur du känner, för om du är jätteintresserad av arkitektur kan det vara värt det! Tack så mycket!! Kram
Lana Karat

2013-04-07 @ 14:24:57
Postat av: Anonym

Någon Zlatan Zlajs har profilbild på dig och din pojkvän. Undrar hur de får tag på bilderna :S usch hemskt

Svar: Tyvärr finns den och vissa andra bilder överallt på weheartit, tumblr, instagram osv... :(
Lana Karat

2013-04-10 @ 04:37:15
Postat av: A

De kanske googlar typ "par" sen dyker ni upp. Vi har ju också massa bilder vi använder oss utav från google , inspiration osv så inte lätt att veta heller.

2013-04-14 @ 07:39:08
Postat av: Lejla

Hej Lana :)
Tänkte bara fråga vart ditt fina halsband från denna bild är från?

Svar: Hej :) Det är från H&M!
Lana Karat

2013-04-16 @ 12:19:08
Postat av: Dinchi

Vilken fantastisk bild på dig Lana!
Puss från Bryssel,
Dina

Svar: Taaack Dinchiii <3
Lana Karat

2013-04-17 @ 13:45:09

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback