Lana Karat -
2013-12-28

2013


Början på året kändes ljusare än vanligt. Det fanns så mycket att se framemot att den tiden som annars är den mest utdragna bara flög förbi. Som vanligt firades en massa födelsedagar i denna period, inklusive min 21-årsdag. Vi firade en grym valborg i Uppsala där vi hade flera roliga utgångar de månaderna. Förutom det och skolan la jag mycket tid på att planera och drömma om kommande resan till USA.


Sommaren var en av de varmaste på länge. Avslutade årskurs två på arkitektutbildningen i slutet på maj och jobbade efter det fram tills halva juli. Trots det fanns det tid till att sitta på uteserveringar, grilla med vänner, ha roliga utekvällar, sola och till och med bada vilket jag sällan gör i Sverige. Å andra sidan var det längesedan jag var hemma hela juli. Jag gjorde en kortare utflykt med världens bästa gäng till Norrköping och Zeljko Joksimovics konsert, gick även på Beyonces konsert, firade ännu fler födelsedagar och skaffade en ny hobby med pojkvän och bror - att fiska.


I juni åkte vi även på en supporterresa till Riga där Bosnien mötte Lettland i VM-kvalet. Vi tog färjan dit vilket innebar tre dagars bosnisk fest. Vi vann den matchen och som vanligt tog vi över hela staden. Det som gjorde denna resa extra bra var att vi var så himla många, både i vårt gäng och alla supportrar överhuvudtaget, och att det var sommar vilket höjde stämningen ännu mer. 

 
Hela augusti spenderades på andra sidan Atlanten, åkandes från stad till stad i USA. Blev kär i världens bästa New York, cyklade över Golden Gate i San Francisco, bilade längs otroliga Highway 1, stalkade kändisar i Los Angeles, solade i San Diego, gamblade i Las Vegas och flög helikopter över Grand Canyon. Bästa resan någonsin och antagligen det jag alltid kommer att förknippa år 2013 med. 


I oktober gjorde vi återigen en kortare supporterresa till Kaunas i Litauen för Bosniens sista och avgörande kvalmatch. Jag fick bevittna det historiska ögonblicket när vi gjorde mål, vann matchen och var vidare till VM i Brasilien, för första gången. Också något man alltid kommer att minnas detta år för. 

 
Jag överraskade min pojkvän med en weekend i Barcelona i november där vi fick njuta av en sen sensommar. Det var första gången för mig i denna fantastiska stad. Vi promenerade på stranden, åt tapas, spanade in Antoni Gaudis verk och bara njöt av att komma bort från verkligheten en stund. 


Förutom resorna har jag varit ganska dålig med kameran resten av hösten. Jag har börjat årskurs 3 på arkitekturskolan där vi hållit på med stadsplanering, gått höstpromenader, klippt håret kort, varit på en del roliga fester, firat min brors 18-årsdag och saknat snön som aldrig kommer. Allt som allt ett underbart år, är så tacksam för allt och för människorna i mitt liv. Så länge de finns i min närhet är jag säker på att nästa år blir minst lika bra. Det här året är dock inte riktigt slut än och ska avslutas på vad jag tycker inte kan bli ett mer passande sätt... på en liten, liten resa till. 

Kommentarer
Postat av: a.m

Hej :) Är helt fascinerad av dina bilder , så himla fina. Vilken kamera är det du använder ?

Svar: Tack!! Har skrivit om det här: http://lanakarat.blogg.se/2013/october/camera-and-equipment.html
Lana Karat

2013-12-29 @ 13:07:24
Postat av: Claudia

Gott Nytt År! :)

Och håller med ovan, sjukt fina bilder tar du! :)

Svar: Lite sent svarat men tack!!! <3
Lana Karat

2014-01-02 @ 20:24:39
URL: http://claudiias.blogg.se
Postat av: Anja

Hej Lana!

Har blivit inspirerad av din USA resa och planerar att göra en i sommar. Jag undrar hur mycket gick alla era flygbiljetter på ? Vad är rimligt att det ska kosta ?=)

Svar: Åh vad kul! Våra gick på ungefär 10.000, till och från NY och inrikesflygen. Det beror på hur du tänkt flyga... Det är oftast billigare att från Sverige köpa tur och retur till en destination om man inte åker med lågprisbolag som Norwegian (har skrivit om hur vi gjorde här http://lanakarat.blogg.se/2013/september/a-mini-guide-to-usa.html) och hur mycket ni tänkt flyga inrikes. Kram
Lana Karat

2014-01-12 @ 14:53:26

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback