Lana Karat -
2013-12-26

Las Vegas - Grand Canyon


Höjdpunkten under vår vistelse i Las Vegas var så klart helikopterturen till Grand Canyon! Vi hade egentligen tänkt åka buss eller hyra bil igen, men vi ifrågasatte om det var värt mödan när vi insåg att vi skulle spendera tolv timmar resandes genom öknen fram och tillbaka och endast ett par timmar på plats. Att åka helikopter kändes alldeles för dyrt, men vi bestämde att om vi åtminstone vinner hälften av summan kör vi på det, vi ska ju ändå till Las Vegas. Och vann gjorde vi! Vi hade även en väldig tur att det fanns två platser över eftersom helikoptrarna brukar vara bokade någon eller flera veckor i förväg! Istället för att bila i sex timmar var vi framme på 45 minuter, vi flög över Las Vegas, Hoover Dam, västra Grand Canyon och landade i kanjonen där vi fick picknick och champagne. Vi blev dessutom hämtade och lämnade vid hotellet med limousine. I efterhand kände vi oss dumma som ens tvekade, vinst eller inte - det var värt varenda krona! Det måste upplevas för att förstå hur häftigt det är, men bilderna säger en hel del ändå.

 
Och med detta inlägg tar berättelsen om vår USA-resa slut (fyra månader senare) eftersom vi bara två dagar efter detta återigen befann oss i luften, på väg till Sverige. New York, San Francisco, Highway 1, Los Angeles, San Diego, Las Vegas och Grand Canyon under en månad är helt klart bland det bästa vi har gjort! Det finns så mycket att uppleva att till och med en månad kändes som en litet smakprov. Och OM det öppnade aptiten för fler liknande resor i andra världsdelar. Känner ni er någonsin sugna på att göra något sådant, börja spara, planera och åk, det är verkligen värt det!
 

Kommentarer
Postat av: Emma

Hej gud vad spännande och kul det låter! Skulle inte du kunna berätta lite mer om hur ni tog er rund och lite om kostnaderna för boende, flyg, transport osv :) Tack på förhand kram!

Svar: Har skrivit det mesta i detta inlägg! http://lanakarat.blogg.se/2013/september/a-mini-guide-to-usa.html Om det fortfarande är något du undrar efter det får du fråga igen :)
Lana Karat

2013-12-28 @ 00:25:03
Postat av: Anja

Hej!
Jag undrar vad själva turen från las vegas med helikopter och allt kostade till Grand canyon? Och hur länge fick ni vara där och ingick helikopter tur tillbaka till las vegas också :)?

Super bra blogg

Svar: Hej! Vi betalade 2000-2500 (minns inte exakt) per person när vi var där. Det går också att köpa i förväg på nätet. Allt om helikopterturen står där: http://viator.com/tour/las-vegas/grand-canyon-all-american-helicopter-tour/0-2280AAHT/info.htm
Tack!!
Lana Karat

2014-01-29 @ 12:11:44
Postat av: Anonym

Hej jag har en fråga! Har nämligen bokat hotell i LA i sommar och nu insett att det ligger ganska långt ut från LA centrum. Jag undrar hur svårt är det att ta sig fram och tillbaka på nätterna i LA om man tex varit ute och festat =/ vill helst slippa bilen då men nu verkar vi behöva ta den då med? Tror du det kommer förstöra vår vistelse av att vi bor så långt ut =( Taaack

Svar: Gå inte utan bilen i LA, speciellt inte om du bor längre ut, de flesta områden är rätt så osäkra. Deras tunnelbana täcker inte så mycket och har ingen aning om hur det funkar med bussar och så, så om du inte tar taxi, vilket kan bli rätt dyrt om det är långt ifrån eftersom LA är väldigt stort, så skulle jag inte lämna hotellet utan bil på natten. Jag hade inte ens gjort det på dagen... Vart någonstans ligger hotellet?
Lana Karat

2014-03-18 @ 19:44:43
Postat av: Anonym

Hej tack så mycket för svaret! Vi lyckades avboka det hotellet och boka ett nytt närmare centrum så det är löst nu =)

2014-03-20 @ 17:04:39

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback