Lana Karat -
2013-02-08

Projekt 2


Projekt 2 var kort men intensivt, inte lika energikrävande som de tidigare men ändå en svår uppgift att lösa som jag inte såg framemot när vi fick den. Uppgiften var att göra en tillbyggnad på Storkyrkan i Gamla stan. 1. How the hell gör man en tillbyggnad på en medeltida kyrka utan att det ser brutalt opassande ut? 2. Kyrkan har byggts om ett antal gånger sedan 1200-talet och saknar exakta ritningar vilket gjorde att vi fick mäta upp allt själva, och då vill jag tillägga att den är sne och ojämn åt alla håll. 3. Det andliga och religiösa är inte min grej. 4. Inte det byggnadstekniska heller. Men som arkitekt kommer jag inte alltid få uppdrag jag tycker om så det är bara att bita ihop och fixa det, och det gick bra tillslut. Ser framemot nästa projekt!


Kommentarer
Postat av: Mersiha

Du är så jäkla duktig. Känns så professionellt gjort och sjukt snygg byggnad!

Svar: Du anar inte hur glad jag blir av din kommentar, tack så mycket söta du!!
Lana Karat

2013-02-08 @ 11:41:44
Postat av: Sanna

Hej Lana! SJUKT FINT! Verkligen! As duktigt, bra jobbat:D
Jag har en liten fråga.. Det finns byggnadsingenjör med inriktning arkitektur i min stad, som bara är 180 hp, vad är de för något tror du? Tack för svar!

Svar: Men åh vad gullig du är!! Tack!!! :D Ja du, kan bara anta att det är som det låter, att man utbildar sig till byggnadsingenjör och håller på med teknik, men mer designinriktat. Jag tror du får bäst info om du frågar på högskolan :)
Lana Karat

2013-02-08 @ 17:40:04
Postat av: Miguel

Din tillbyggnad ser ju bra ut. Hur mätte ni kyrkan? Nu ska jag snart göra årets arkitektprov har du någon bra tips på färger som man kan använda för att färglägga en färdigtecknad byggnad. Har fått tips om copic markers är det någonting du har använt? Förresten för några veckor sen så tror jag att jag såg din tvilling ^^. tog tunnelbannan från Gullmarsplan till slussen, hade svart mössa och jacka satt mitte emot en blond tjej. Själv hade jag en mörkblå jacka med en grön lacoste sportväska. vet inte det kanske var du.Iaf Skulle vara tacksam för lite tips som gynnar mig för arkitektprovet, Gör bara inget inlägg om tips inför arkitektprovet då kanske mina konkurrenter hamnar här. :)

Svar: Tack! Med lasermätare och måttstock. Tyvärr är jag faktiskt fel person att fråga om det... Jag färglägger det mesta på datorn och när jag skissar för hand färglägger jag sällan... tyvärr, borde öva mig mer på det. Jag har dock använt någon liknande som copic markers och de är bra tuschpennor spec om man har en snygg färgläggningsteknik kan de nog funka jättebra. Det är svårt för mig att ge tips då jag inte gjort provet själv och har väldigt dålig koll på det. Jag har fått frågan förut och då frågade jag några klasskamrater vad de skulle ge för tips och en av dem sa att man ska vara noga med att följa programmet man får, och att öva sig på perspektivritningar kan vara bra. En annan tjej sa att när man gör provet i skolan (en del gör man hemma och en i skolan om man blir utvald) är det bra att ha med sig ett bra lim som torkar fort om man bygger någon modell, och att inte bli stressad av tiden. Det var det jag hade om provet, haha.

Hmm kliver aldrig på i Gullmarsplan åt det hållet, däremot byter jag tåg i Slussen så maybe :)

Lycka till med provet!
Lana Karat

2013-02-09 @ 22:28:36
Postat av: Mirela

Du är så duktig! Har också funderat på att gå arkitekturprogrammet. Vilken linje gick du i gymnasiet?

Svar: Tack så mycket! Vad kul :D Jag gick samhällsprogrammet med inriktning samhälle. Jag valde till matte C för att ha behörighet!
Lana Karat

2013-02-12 @ 21:59:37
Postat av: Anonym

Säger du kruh ? :D

Svar: Hahah vilken fråga.. ja det gör jag.
Lana Karat

2013-02-16 @ 00:52:53
Postat av: Miguel

Tack Lana! Jag har precis köpt 42 st promarker pennor :) Nu är arkitektprovet i full gång. Jag ska lägga ut en bild på mitt resultat när jag är klar så får du gärna säga vad du tycker. :)
Ingen annan kommer att få se den då jag måste vara anonym.

2013-03-10 @ 21:47:38

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback