Lana Karat -
2013-07-17

She's up all night 'til the sun


Kommentarer
Postat av: Anonym

Älskar din stil e!!!!

Svar: Tack!! :D
Lana Karat

2013-07-19 @ 12:44:01
Postat av: Anonym

Hej, vilken hårspray anväder du och hur länge håller den? Fint hår!

Svar: Jag växlar alltid och lånar vänners osv så det är sällan jag har samma på alla bilder, men just nu har jag Wellas hairspray. Jag vet inte hur länge den håller jag brukar inte tänka på det så mycket faktiskt haha. Men tack!
Lana Karat

2013-07-19 @ 14:24:10
Postat av: H

Var är din topp ifrån? Super fin!

Svar: Jag lånade den av en vän som köpte den i Dubai :)
Lana Karat

2013-07-24 @ 04:33:39
Postat av: Gulhayat

Super super fin bild och outfit! Jag är din största fan. Följer dig överallt. Men en sak har jag undrat väldigt länge. Du pratar inte så mycket om din barndom eller din tonår. Tycker du är ganska eller riktigt patriotisk tjej som brinner för sitt fosterland men har det inte orsakat något problem eller hinder på något sätt under din uppväxt? Som till exempel svårt att smälta in när du umgås med svenskar? eller vad som helst. En annan sak som jag är väldigt intresserad av är hur du håller upp med skolarbete och uppnådde sådär riktigt najsa betyg. Då menar jag gymnasiet betyget. Hur mycket tid spenderade du för pluggandet? Säger du ''man kan uppnå vad som helst bara om man kämpar'' eller man behöver ha det lilla extra för att kunna klara av vad som helst''?
Förlåt för den här långa och skumma frågor. Hoppas du förstår min fanskap och beundran! <3

Svar: Oj tack så mycket!! Inte ofta man får höra att man har ett fan! :D Jag lägger upp bilder och skriver ju mest om nutid, därför tänker jag inte riktigt på att skriva om min "histora", jag får inte heller många frågor om det.
Jag kom till Sverige när jag var åtta månader gammal och har aldrig riktigt haft problem att smälta in varken språkmässigt eller beteendemässigt. Jag har fostrats som svensk i skolan och i allt utanför hemmet, och som bosnier i hemmet. Jag har haft både svenska vänner, bosniska vänner och vänner av annan härkomst (hade kanske varit annorlunda om jag bara hade antingen det ena eller det andra) och jag ser mig som både svensk och bosnier. Det enda som har varit jobbigt var att jag ofta kunde känna, och fortfarande känner, att jag inte riktigt tillhör någonstans till 100%, jag kan inte helt och hållet identifiera mig med svenskar eftersom jag har växt upp i ett bosniskt hem, med bosnisk kultur, mentalitet, traditioner osv, men jag kan inte heller identifiera mig med bosnier i Bosnien, för jag tycker att många saknar det "svenska" öppensinnade tänket som vi blivit uppfostrade med i Sverige. Av den anledningen är det naturligt att många i min närmsta krets är bosniersvenskar, för att de är människorna som jag kan identifiera mig bäst med, som delar båda kulturerna och en gemensam bakgrund, även om några av mina allra bästa vänner är svenskar. Och jag har valt att inte tycka att det är jobbigt, utan snarare se på det som att jag har det bästa av två världar och enorm fördel i allt jag gör.

Jag har alltid haft lätt för inlärning och logiskt tänkande (matte) och har man det så går det mesta lätt, som språk, de sociala ämnena och naturämnena. Så jag spenderade inte så mycket tid på pluggande faktiskt, jag pluggade ofta dagen innan prov och lämnade in saker i sista sekunden, men jag pluggade alltid tillräckligt för att försäkra mig om att jag skulle få högsta betyg, ibland krävdes det mer och ibland väldigt lite. Jag tror att man kan få riktigt bra betyg om man kämpar hårt - absolut! Har man svårt för vissa ämnen krävs det mer kämpande. Däremot tror jag att vissa helt enkelt inte har förmågan för det där avancerade logiska tänkandet som krävs för t.ex. högsta betyg i matte hur mycket man än pluggar, för många pluggar in uppgifterna och tror att gå efter minne är det viktigaste, men kan inte dra egna slutsatser, kombinera olika tekniker och kunskaper du har lärt dig och applicera dessa problemlösningar på vilket tal eller fråga som helst. Det är detta som ger en det högre betyget i alla ämnen skulle jag säga, och alla har helt enkelt inte den förmågan. Jag kanske har fel men jag har haft klasskamrater som pluggat ihjäl sig men ändå inte lyckats.

Nej det är inga skumma frågor, och du får ursäkta mitt megalånga svar, haha. Kram!
Lana Karat

2013-07-26 @ 14:11:36
URL: http://gulhayat.devote.se
Postat av: Marcelo

Celine Paris? är du rik eller :)?

2013-08-05 @ 23:16:43

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback