Lana Karat -
2013-06-16

Bosnians on tour in Riga - Day 1

Supporterresan till Riga började på allra bästa sätt, på dittills årets varmast dag, tillsammans med världens bästa gäng. Vårt lilla crew bestod av tolv personer med föräldrarna, det kändes som att organisera en klassresa när man skulle handskas med biljetter och liknande. Som väntat var den underbara stämningen igång i samma stund som vi klev på båten och precis som det fina vädret höll det i sig under alla tre dagar. Det finns bara tre saker som jag kommer att klaga på, men det kommer vi till. Det viktigaste av allt är att vi VANN! Med en high five dessutom, 0-5 till Bosnien & Hercegovina. Ni förstår inte vad det betyder för vår lilla nation att vara så nära att placera sig i VM för första gången. Det är svårt att förklara, men det är bara att titta på oss supportrar och hur ihärdigt vi har hejat och hejar trots alla motgångar. We'll get there, aBd.
 
 
De första timmarna spenderades uppe på däck där vi njöt av solen, hängde med andra vänner och bekanta och sjöng med i allsången som uppstod så fort en snubbe drog fram dragspelet. Och där det finns dragspel dansas det inom kort kolo. Med andra ord: The invasion had begun mwahaha.

 
Förkröket gick till som välbekant: Alla är taggade till max, saker och ting börjar spåra och hytten blir allt äckligare och äckligare, och vi har svårare att andas av skratt för varje glas vi dricker, och spiller. I quote: "Mattan dricker mer än er!" - Jasmin. 

 
Sedan var det dags för inför-matchen-festen. ÄLSKAR när alla är så taggade och de bosniska låtarna varvas av hejarramsor. När livemusiken här var slut fortsatte dj:n festen uppe i discot där det också spelades juggemusik. Det kändes som att vi redan firade vinsten.

 
Vi kände oss väldigt utvilade till matchen nästa dag...

Kommentarer

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback