Lana Karat -
2013-06-22

Bosnians on tour in Riga - Day 2Matchdagen! Eftersom nästan alla var bosniersvenskar på båten hade jag för en stund glömt att Riga även skulle vara fullt av bosnier från Bosnien, Tyskland, Danmark, Norge och övriga Europa. Så fort vi lämnade väskorna på Radisson Blu (där alla andra från båten också bodde) gick vi ut på vift, tog kort med massa andra supportrar (det gick knappt att ta ett foto utan indykare) och fortsatte hejarfesten i Rigas centrum.


 
Caféer och restauranger var fulla med bosniska supportrar och på flera ställen spelades till och med bosnisk musik och våra flaggor hängdes upp. Det kändes som att vara i Bosnien när vi satt och njöt i värmen. Letterna var väldigt välkomnande och verkade tycka att det var kul att vi var där. Efter matchen sa en lettländare till och med att vårt besök är bland det största som hänt i staden, att den blev så levande. Aaw.

 
Vi träffade på två trevliga tjejer från Danmark, också urpsrungligen från Banja Luka, som hade den absolut bästa, egendesignade flaggan, "BIH - Ladies on tour". Vi måste se till att fixa en likadan. Observera förresten hur vi ladies lyckades hänga upp flaggan.

 
Moms & daughters från BL. Vi passade på att posa lite med tjejernas flaggor, and so did our parents. Visst är de gulliga?

 
Vi fick höra att det var samling på torget kl 4, och när vi kommer dit upptäcker vi att tågandet mot stadion redan börjat. Och det är det första jag blev missnöjd över - supportertåget. Inget kan jämföras med tågandet i Paris där vi var 20.000 bosnier, men till och med i Estland var det bättre organiserat än denna gång. De flesta var inte med på det och vi kom till stadion två timmar för tidigt vilket blev ett riktigt antiklimax efter att ha kommit i stämning inför matchen. Dessa timmar kunde vi suttit kvar med alla andra som fortfarade festade och sjöng i caféerna. 

 
Den lyckan! Jag tror att denna bild togs efter andra målet. Efter en mållös första halvlek började vi bli en aning nervösa, tills målen började ramla in ett efter ett i andra halvlek. Jag tyckte nästan lite synd om letterna vars lilla klack fortsatte heja hela matchen. Tillslut började vi heja med dem när de ropade "Latvia, Latvia, Latvia". Och trots att de låg under med 0-5 började de heja "Bosnia, Bosnia, Bosnia" tillbaka. Ännu ett aaw-moment. Det är så härligt när en match som denna kan gå vänskapligt till utan bråk och annat onödigt.

 
Efter matchen var det dags för efterfesten som hölls i en av Rigas nattklubbar. Besvikelse nr 2. Vi var helt slut efter två intensiva dagar men var ändå redo att gå all in och fira vinsten med de sista krafterna. Men icke, för artisterna vet tydligen inte vad festmusik är. Enes började bra, han sjöng andras kända låtar och hejarramsor. Tifa var dock en riktig besvikelse, han kommer ut packad och sur och sjunger bara långsamma rockballader, inte ens låtarna som alla kan. Hur tänkte man där? Att vi var där bara för deras skull eller för att vi faktiskt vill fira matchen? What a waste. Vi drog därifrån ganska snart, jag hörde av andra att Tifa inte ens kom ut på scen igen. Men det kanske var lika bra att vi fick lite mer sömn. 


Whatever. Vi vann. Yey!

Kommentarer
Postat av: Ella

GRATTIS TILL VINSTEN!! btw vart har din vän köpt de där blåvita "mjukisbyxorna" eller va man ska kalla det? :)

Svar: Tackar! :)) De är från H&M, och de fanns kvar sist jag kollade! Kram
Lana Karat

2013-06-26 @ 12:26:49

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback