Lana Karat -
2013-06-13

JMBG

Jag lever! Efter en galen resa till Riga med vinst till Bosnien(!) har det inte funnits mycket tid till återhämtning då jag på måndag skulle upp kl 6 för en ny arbetsvecka. Förkylning, pollenallergi, mensvärk, sömnbrist - jag vet inte vad som är vad längre men allt samlades denna vecka. Ett flertal gånger har jag kommit hem från jobbet och däckat med kläder och smink på, vilket bara händer i kritiskt tillstånd. Imorgon tar jag därför ledigt för att vila på riktigt. 
 
 Bilder från instagramsökning #jmbg. 

Innan jag lägger upp bilder och skriver något om Bosniens match i Lettland tänkte jag ta upp något annat som hänt under veckan, på tal om Bosnien. Jag förutsätter att många av mina bosniska läsare har hört eller läst om det, men till er som inte har, kolla upp jmbg-situationen och läs på om protesterna som pågått i Bosnien. Det minsta man kan göra att vara medveten om vad som händer. Till er som har svårt för att läsa om det i bosniska medier, kort och gott från Aftobladet: "I över en vecka har protester pågått mot de etniska låsningar som präglat bosnisk politik sedan krigets slut. Demonstrationerna utlöstes av att landets serbiska, kroatiska och bosniska politiker inte kunnat enas om ny lagstiftning för identifikationsnummer, något som inneburit att alla barn som fötts sedan i februari nekats pass och sjukvård.". Jag vill bara säga att jag är så glad och stolt över att bosniska folket äntligen försöker ta saken i egna händer mot de korrupta politikerna och det efterblivna politiska system som landet har. Jag hoppas verkligen att det inte stannar vid frågan om personnummer, utan att folket har fått försmak på deras makt som enade och att de inte nöjer sig innan situationen i landet börjar förändras. Det är hjärtskärande och hjärtvärmande samtidigt, det förstnämnda för att oskyldiga små barns hälsa och framtid sätts på spel på grund av idiotisk politik, det andra för att detta har fått folk att vakna och enandet har väckt hopp och optimism bland folket. Heja babyrevolutionen!


Kommentarer
Postat av: Sabina

Så himla bra att du tar upp detta då fler måste bli medvetna om vad som händer. Du skriver på ett så bra sätt också. Pleaseee more updates haha! Din blogg är amazing.

Svar: Det var tanken.. Tack, det kommer det kommer! Det har varit en vecka med jobb och sjukdom... tack så jättemycket!!
Lana Karat

2013-06-16 @ 01:14:59
Postat av: AT

Måste hålla med ovanstående, jag var faktiskt inte medveten om detta så det är jättebra att du sprider det även till oss som inte är uppdaterade på nyheterna men är uppdaterade på bloggar...;-) tack!

2013-06-17 @ 09:57:53

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback