2013-03-30

Because we were on fire


Min långfredag var allt annat än långtråkig! Å andra sidan, jag vet väldigt lite om påsktraditioner... Först fick jag avnjuta en middag med alla tjejer från gymnasiegänget - äntligen lyckades vi få ihop alla sju! Sedan mötte jag upp my partner in crime för en sjukt rolig hiphopkväll på Berns. Älskar när spontana kvällar blir överdrivet lyckade. Och jag älskar att vakna på morgonen med kamerarullen på telefonen full av suddiga och groteskt fula bilder. Det, tillsammans med värken i ben och fötter, är tecken på en bra kväll.

2013-03-29

Tokyo FlashbacksVid den här tiden förra året skulle jag iväg till Tokyo. Det är förmodligen därför jag nuförtiden ofta får flashbacks från den resan, och kanske även för att de flesta klasskamrater nu är borta på studieresor. Vad jag saknar den staden. Galna, fantastiska, underbara, bästa Tokyo. I'll be back, I promise.
Vill ni se fler bilder finns det en väldigt massa inlägg under kategorin Tokyo 2012

2013-03-27

Here comes the sun, and I say it's all rightDet här med att uppdatera minst en gång om dagen höll i en vecka, tills jag var tvungen att börja vakna kl sex varje dag för att ta mig till jobbet. Tidiga morgnar och jag är en ökänd kombination. De tre senaste dagarna har bara smält ihop till en enda väldigt trött och stressad massa, speciellt gårdagen då jag spenderade hela dagen med att ringa och ta emot samtal och meddelanden om det ena och det andra, och samtidigt försöka jobba. Kände mig som en assistent/organisatör/event planner som går runt med ett headset och pratar med tio personer på en gång "No, not red flowers, pink! Yes, no. Yes. Not 200, 100! I SAID PINK FLOWERS FOR GODS SAKE!". Ni vet vad jag menar. Men ska man se det från den ljusa sidan betyder faktumet att det finns så mycket att planera, boka, fixa och betala att mycket roliga händelser är på g! Och solen. Glöm inte solen.

2013-03-23

Those nights of victory


Ni läste rätt - VICTORY!!! VM i Brasilien, here we come! Okej, nu ska vi inte ta ut något i förskott men... time to learn samba? Segerkvällen började med att jag och Erna tapetserade rummet i bosniska flaggor, ordet överdrift fanns inte i vår ordbok. Kan man inte vara på läktaren tar man läktaren hem, punkt. När resten av gänget kom tog det inte lång tid förrän glädjefesten drog igång, om och om igen då det blev hela tre mål mot grekerna! Bättre än jag vågat hoppas på! Det mest komiska måste nog ha varit en stund efter det andra målet då alla hoppat på varandra i en lyckoexplosion:
Jag: Erna... Du slog ut en bit av min tand!!!
Erna: FETT VÄRT!!!

2013-03-22

Igraj Bosno nedaj se, igraj svi smo uz tebe


Ikväll kommer patrioten, fanatikern och fotbollshuliganen inom mig fram, för ikväll är det dags för Bosnien att spela vad som kan vara den viktigaste matchen i detta VM-kval, för att för en gångs skull kvalificera sig och inte snubbla på mållinjen för 238359:e gången (matchen i Paris har satt djupa sår). Jag försökte få vettiga saker gjorda idag men jag är för nervös och alla bosniers hypande på sociala medier och sms gör det omöjligt för mig att koncentrera mig, så jag gav upp och började kolla igenom bilder och videos från tidigare matcher för att komma in the right mood istället. Jag har en kategori på bloggen, Bosnians on tour, om ni också vill se. Ikväll hejar/ber/hoppas vi så mycket vi kan, på Sverige också. Please, make this happen...

2013-03-22

A sneak peek of my room


Ända sedan mitt rum renoverades i höstas har det känts ofärdigt då det hela tiden fattas saker som jag inte hunnit köpa eller orkat ta tag i. Det fattas till exempel fortfarande en matta och tavlor på väggarna. Att borra i betongväggar är ett projekt i sig och att välja ut bilder ett annat. Men detta är iallafall en sneak peek på mitt älskade rum som jag trivs så himla mycket i att mina föräldrar inte kommer bli av med mig på ett tag. 

2013-03-21

Coffee time


Mamma ville också vara med på Instagram så det blev en photoshoot a la Top Model under vår fikastund. Jag älskar dagar när både jag och mamma är lediga eller kommer hem tidigt. Kaffemaskinen, aka. George Clooney, är en stor favorit här hemma. Jag önskar att jag kunde sitta och fika hela dagarna men tyvärr väntar en väldig massa arbete. Projektet, ett antal uppsatser och jobb de kommande två veckorna när resten åker iväg på studieresor. Jag har gjort ett duktig jobb i att förtränga detta hittills. Go me.

2013-03-20

Photo Apps I use


Photogene
² - Mini-Photoshop i telefonen där man kan beskära, rotera, redigera, lägga till text, göra kollage osv. Av de redigeringsappar jag har testat tycker jag att Photogene har allt som behövs. Det kan ta ett tag tills man upptäcker alla funktioner, men när man lär sig dem är det väldigt enkelt.
VSCO Cam - Denna app har också några av de redigeringsfunktioner jag nämnde ovan, men sämre. Jag använder endast appen på grund av dess filter som jag nuförtiden ofta väljer framför Instagrams. Använder mest filter 04 och 05. 
PicFrame - Även om det går att göra det i Photogene så har PicFrame väldigt många fler alternativ när det kommer till kollage. 
Pixlromatic - Använder den väldigt sällan, bara om jag ska lägga till några extra effekter som glittrande ljus och liknande. Det kan vara kul på festbilder till exempel. La till några sådana effekter på nyårsbilderna.
Afterlight - Skaffade denna nyligen och har inte hunnit använda den ordentligt men av det jag sett har den många fina filter och ljuseffekter. Kan bli en ny favorit, den är väldigt enkel att använda och jag gillar att man kan bestämma hur starkt varje filter och effekt ska vara (0-100).
Instagram - No need to comment. 

2013-03-19

InstagramsKära mars - en månad av firanden. Firandet av solen som sakta men säkert hittar tillbaka till landet i norr, firandet av våren som ger små teasers mellan snöstormarna, firandet av kvinnodagen, firandet av alla marsbarn, inklusive moí. Och om inget annat är det värt att fira att vi har överlevt januari och februari. Sista projektet i skolan är igång. I CAN SEE THE LIGHT. Någonstans långt borta, but still, I can see it. *torkar bort glädjetår*

2013-03-18

Superwomen


Det har varit en helg av girlpower. Oh yeah. Med vänner, med mamma, på löpbandet, i nattklubben, i samtalsämnena, i huvudet - överallt. Större delen av helgen har spenderats med dessa två enastående kvinnor. Finns det något bättre än smarta kvinnliga vänner som lyfter/förstår/stödjer/gör en till en bättre människa och har kul med en?

2013-03-14

Celebration


2013-03-12

BirthdayIdag fyller jag 21! Woho! Ni som har följt mig ett tag vet att jag älskar födelsedagar, vaknar alltid på världens bästa humör! Jag tog dessutom ledigt för en underbar dag med pojkvän och familj. Är väldigt tacksam för alla fina gratulationer jag har fått som förgyllt hela dagen! Tack så mycket!!!

2013-03-08

International Women's DayIdag hyllar vi alla kvinnor som gör världen till en bättre plats. Jag lyfter alltid fram min kära mamma då hon är min största förebild och inspiration. Jag är glad om jag blir en hälften så stark kvinna och underbar mamma åt mina barn som hon är åt oss. Hon har alltid gjort sitt bästa för att forma mig till en person med god självkänsla och självförtroende. Hon har otaligt många gånger talat om för mig att kräva det bästa för att jag inte är värd något mindre, att stå på mig, att aldrig låta någon trycka ner mig, att ta för mig av livet och att aldrig någonsin vara beroende av en man, eller någon annan människa för den delen. Det är viktigt att inte glömma ursprunget till denna dag, för allt det som jag precis nämnde är fortfarande långt ifrån självklarhet för majoriteten kvinnor i världen, som fortfarande är underlägsna männen. Till och med i dagens Sverige. Stå på er tjejer, kämpa för samma status och erkännande i mansdominerande yrken, kasta drinken i ansiktet på dem som tafsar på er på klubben och viktigast av allt - uppfostra era barn att ha den synen på jämställdhet som ni vill se i världen.

2013-03-07

A perfect Thursday
2013-03-04

Instagrams


1. Det är fortfarande tidigt men jag kan inte låta bli att gå in i bokhandlar och kolla guideböcker (som jag bara måste ha när jag reser, trots att jag har googlat sönder nätet på information) för att se vilka jag ska köpa inför USA-resan. De bara står där och väntar på mig... 
2. Jasmins mamma fixade en mycket uppskattad frukost åt ett mycket slitet gäng dagen efter festandet i Uppsala. 
3. Det är mycket lättare att gå till vår fula betongskola när solen lyser, och första gången i år jag kände pyttelite värme från den.
4. Min kamerarulle på telefonen - för att jag inte orkar bära hem böcker från biblioteket. 
5. Bild på Gamla stan tagen från tåget på väg hem från skolan. Jag älskar att se ett soligt Stockholm.
6 & 7. Haris och Benjo överraskade med en riktig god middag och en ännu godare desert, och det skålades för BiHs självständighetsdag.
8. Jag har varit för lat/glömsk för att ta med ett nytt block till föreläsningarna vilket resulterat i att min kalender är full av klotter. Behöver en ny.
9. En av mina lärare föreläste om bl.a. hans sju år för Kulturarv utan Gränser på efterkrigs-Balkan där han jobbade med återuppbyggnad av historiska och kulturella byggnader som förstörts i kriget. Jag är riktigt tacksam över att ha så inspirerande och duktiga lärare. En dag när jag samlat på mig tillräckligt kunskap och erfarenhet skulle jag gärna vilja göra något liknande, att använda min kompetens och göra något meningsfullt genom det yrket jag har valt. Att få göra det åt mitt hemland skulle vara det mest underbara jag kan tänka mig. Citatet längst ner på bilden är värt att läsas: 
"Damage to cultural property belonging to any people whatsoever means damage to the cultural heritage of all mankind, since each people makes its contribution to the culture of the world."