Lana Karat -




2013-03-04

Instagrams


1. Det är fortfarande tidigt men jag kan inte låta bli att gå in i bokhandlar och kolla guideböcker (som jag bara måste ha när jag reser, trots att jag har googlat sönder nätet på information) för att se vilka jag ska köpa inför USA-resan. De bara står där och väntar på mig... 
2. Jasmins mamma fixade en mycket uppskattad frukost åt ett mycket slitet gäng dagen efter festandet i Uppsala. 
3. Det är mycket lättare att gå till vår fula betongskola när solen lyser, och första gången i år jag kände pyttelite värme från den.
4. Min kamerarulle på telefonen - för att jag inte orkar bära hem böcker från biblioteket. 
5. Bild på Gamla stan tagen från tåget på väg hem från skolan. Jag älskar att se ett soligt Stockholm.
6 & 7. Haris och Benjo överraskade med en riktig god middag och en ännu godare desert, och det skålades för BiHs självständighetsdag.
8. Jag har varit för lat/glömsk för att ta med ett nytt block till föreläsningarna vilket resulterat i att min kalender är full av klotter. Behöver en ny.
9. En av mina lärare föreläste om bl.a. hans sju år för Kulturarv utan Gränser på efterkrigs-Balkan där han jobbade med återuppbyggnad av historiska och kulturella byggnader som förstörts i kriget. Jag är riktigt tacksam över att ha så inspirerande och duktiga lärare. En dag när jag samlat på mig tillräckligt kunskap och erfarenhet skulle jag gärna vilja göra något liknande, att använda min kompetens och göra något meningsfullt genom det yrket jag har valt. Att få göra det åt mitt hemland skulle vara det mest underbara jag kan tänka mig. Citatet längst ner på bilden är värt att läsas: 
"Damage to cultural property belonging to any people whatsoever means damage to the cultural heritage of all mankind, since each people makes its contribution to the culture of the world." 

Kommentarer
Postat av: A

Då skulle det vara jättebra om du fokuserade på Banja Luka din hemstad och återuppbyggde moskeer som blev förstörda av kriget osv =) Sarajevo e återuppbyggt vad gäller mycket , nu e det dags för andra städer i BIH.

2013-03-05 @ 16:18:29

Leave a comment:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback